1,5 liter mjölk senare

Stormar och orkaner, vad mätt man blir av mjölk.
Särskilt av enochenhalv liter.

Folk brukar skratta åt hur mycket mjölk jag dricker. Jag vet inte riktigt var det började. Jag konsumerade inga sjukliga mängder när jag bodde hemma. Däremot var det det vi drack. Nästan bara det. På söndagarna delade jag och min bror på en 33 centiliters fruktsoda. Och sen var det mjölk igen. Gott, och nyttigt. En klasskompis försökte någon gång slå i mig att mjölk gjorde skelettet svagare, men det bet inte på mig. jag fortsatte bälga i mig. Jag har aldrig brutit ett enda ben i kroppen, det kanske är därför.

Här i Uppsala går inte vattnet att dricka. Det är som att dricka vattnet i barnbassängen på badhuset. Det tar emot, med andra ord. Klor, reningsmedel och annat läskigt. Knappast vatten. Tack gode Gud i himmelen för blåa paket med röda kossor på och det vita guldet...

Kommentarer
Postat av: Lina

Ännu en sak på din blogg jag bara kan instämma i. Jag älskar mjölk! Det har alltid varit min favoritdryck, fast hemma i Skåne var det röd mjölk (skånemejeriers lättmjölk) så jag har fått vänja mig vid den blå färgen. Har heller aldrig brutit ett enda ben så det stämmer nog att mjölk gör skelettet starkare. Drink Milk! :)

2006-10-14 @ 18:03:36
URL: http://dorisen.blogg.se
Postat av: eff

Utan mig hade Arla fått lägga ned minst ett mejeri.

Jag har heller aldrig brutit några ben, men det beror nog mest på att jag går runt invirad i bubbelplast när jag är ute.

2006-10-15 @ 00:48:32
URL: http://aplaceforrobots.blogspot.com
Postat av: Elin

eff: Bubbelplast är om möjligt mer effektivt än mjölk. Fast otympligt, am I right?

2006-10-15 @ 19:23:53
URL: http://ontherocks.blogg.se
Postat av: Martin

Jag dricker nog i snitt en liter om dagen och då har mitt mjölkdrickande ändå minskat med året. Har heller aldrig brutit ett ben...

2006-10-16 @ 11:40:50
URL: http://hellvis.blogg.se
Postat av: Elin

Martin: En gång när jag handlade på Wallinders frågade tjejen i kassan om jag också jobbade på Hagaborgs dagis. När jag sa nej sa hon rodnande att hon trodde jag handlade mjölk till dagiset... Say no more!

2006-10-16 @ 11:50:25
URL: http://ontherocks.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0