Grönsakskärringar

Läste nyss en liten artikel om hemska jobb. Insåg att jag förmodligen haft lite tur, eftersom jag egentligen bara har haft ett riktigt dåligt jobb. Eller, dåligt och dåligt- snarare så tråkigt att det ger ordet en helt ny dimension. När jag var 18 jobbade jag på KF i Karlstad. KF är Konsums lager där allt som ska ut i butikerna i hela länet packas och lastas. Tillsammans med ett gäng sura, understimulerade och bittra kärringar packade jag i åtta veckor grönsaker tills jag höll på att bli sinnessjuk- på riktigt. Ibland kunde jag rabbla PLU-numren på grönsakerna i sömnen- ett tydligt tecken på att hjärnan inte fungerar som den skall. Eller åtminstone inte får den stimulans den behöver.

Jag vet inte om tanterna eller grönsakerna var det värsta. Paprika, rödlök, purjolök- allt skulle vägas och sedan ner i påsar om tre eller fem kilo. Samma rörelse dag ut och dag in. samma lappar, samma påsar, samma hjärndöda tillstånd. tanterna bytte radiokanal ständigt, och istället för P3 som jag rattade in när jag kom på morgonen så var det P1 och P2 så fort de steg innan för dörren. En av dem var extra jävlig kommer jag ihåg, jag tror att avskyn mellan oss var totalt ömsesidig. Hon var den bittraste av dem alla och vi kom aldrig överens. En eftermiddag skulle jag få gå extra tidigt om jag hann klart med allt jag skulle i tid. Jag jobbade så att svetten lackade och gav mig i kast med att märka en hel lastpall med sådana där små lådor med körsbärstomater, de brukar ha små lappar på sig där det står ex. 15:- på. Jag såg att elaka tanten kikade på mig några gånger och log, men det var inte särskilt ovanligt. Hon snackade skit om alla sommarvikarier bakom deras ryggar. När jag hade lappat ca 90 procent av pallen (uppskattningsvis 250 lådor) så kom hon fram till mig.
- Skulle inte du gå hem tidigare idag?
- Jo..?
- Ja, men du vet väl att de där lådorna ska vara märkta med 12:- den här veckan- inte 15?!

Jag tycker det kvailficerar sig som ett dåligt jobb. Någon med andra exempel?

Sa jag att det var schysst också..?

Igår var jag på vinprovning på mitt nya jobb. Jag vet att jag har klagat över att det känns pissigt att behöva härga på restaurang när man har andra drömmar och dessutom lagt 4 år på studier. Däremot slog det mig på allvar igår att det egentligen mest handlar om vilket ställe man arbetar på. Det här stället verkar toppen! Verkligen! Helt nyöppnat, med schysst folk och schysst målsättning och igår gick vi igenom vinerna som ska finnas på vinlistan samt lärde känna varandra lite bättre. Jag hade toppenkul! Efteråt mötte jag upp M och D och gick till GH för lite mer vin.

Nyckelordet för fredagen var sannerligen schysst!

Som en skänk...

Duggregn mot rutan. 12 grader varmt och blåsigt.
Då hänger det nybakad äppelkaka i en påse på dörrhandtaget, tillsammans med vaniljsås och en liter mjölk.
Jag finner inga ord för sådana underbara vänner!

The great escape

Strumpa är vad man blir om man har riktigt dålig karma. En dom att få spendera sitt nästa liv på någon okänd människas fot, ständigt trampad på eller instängd i en varm äcklig sko. Enda chansen de har att fly från sin fångenskap i byrålådan, det är när det är dags att tvätta. Idag rymde två från min torktumlare- det är ju inte så att man klandrar dem direkt...


Städombudsmannen

Tänk att 22 kvadrat kan bli så stökigt. Eller ja, stökigt med mina mått. Jag gillar liksom när saker och ting står på sin plats. Det har jag alltid gjort. Tidigare har jag haft en vana att först städa lägenheten och sedan lägga fram nån bok eller nån tidning lite slarvigt, för att det inte ska se ut som en IKEA-monter. Jag gjorde ibland så när någon jag gillade skulle komma hem till mig. Och ja, jag hör själv hur neurotiskt det låter..!  

Med andra ord gillar jag inte när blandad post, som egentligen borde slängts med en gång ligger i högar på köksbordet, kläder som borde tvättas ligger i fåtöljen och USB-kablar, tv-spel, lypsyl och gamla tjejtidningar trängs på golvet, i bokhyllan och på fönsterbrädan. Varför lägger jag en USB-kabel i fönstret för? Varför lägger jag inte tidningarna i tidningsstället- det hörs ju på namnet att det är där de skall vara. Och jag som har så äckligt mycket fritid numera. Fritid är ju det enda jag har om man skall vara ärlig. Idag har jag dock tagit lite krafttag mot mina allt mer slappa vanor och det känns skitskönt om jag ska vara ärlig. Jag har tvättat allt som behövde tvättas, jag har betalat alla räkningar som låg i högen av post på köksbordet och jag har dammsugit upp all skit som legat på mitt golv. HA!!!

Golden moments

Idag kom hösten. Tror jag i alla fall, eftersom det har varit kyligare i luften, mulet och duggregnat. Det är klara tecken på höst tycker jag. Hade det inte varit för att jag jobbat idag, så hade jag utnämnt detta till höstens hittills tråkigaste dag. Då med enbart väderleken i åtanke.

Det är ju så att man blir glad i hela kroppen när vänner föreslår sån toppensysselsättning som finfin middag med påföljande sväng till nån bar och ta en öl just sådana här dagar. Tack, fröken J, en sån jäkla bra idé!


Killar med Y

Nu börjar man bli trött.
Kom hem från jobbet för cirka en och en halv timma sedan och efter det har jag bara blivit tröttare och tröttare. Frågan är om jag håller mig vaken hela dagen, jag börjar tvivla. Om jag inte hade lovat M att det blir en supertidig kväll ikväll så hade jag inte ens tvekat när sängens duntäcke lockar. Men nu inser jag att jag nog får ge vika. Och även om jag gäspar så att ögonen tåras här framför datorn nu, så sitter jag och söker efter produktionsbolag att trakassera med mina arbetsprover och CV. Jag tror jag blir tvungen att ta en paus nu, innan jag somnar över mitt stackars tagnentbord...

En tanke: finns det någon kille/grabb/man som bär ett namn som slutar på bokstaven y (Conny, Ronny, Johnny o s v) som INTE är rätt töntig i någon bemärkelse?

Rapport från studio 1

Eko-nyheter i detta nu, och jag är pigg. Nästan skamligt pigg, faktiskt. Klämkäckt pigg.
Så har man varit uppe i fyra timmar, sändning i lite mer än två. Visst, det tog emot lite när jag skulle upp i morse, men det gör det ju å andra sidan alltid lite grann då klockan inte ens passerat 04.00.  När det numera dessutom är mörkt som i en säck blir det ju knappast bättre heller. När jag är pigg brukar det betyda att sändningen, av någon anledning blir lite sämre, vilket kanske låter lite konstigt men så är det. Inte idag dock, tungan ligger rätt i munnen och hjärnan funkar som den skall. Skönt!

Ångvälten passerade alldeles nyss studion där jag står. Det innebär att han sänder idag, tur att jag gått hem då...


Flåset

Inte många knop idag. Av förklarliga skäl, om jag själv får säga det.
Blev flåsig av att cykla till Ica, baksmällan brukar ha den vedervärdiga effekten på mig och idag var något i hästväg. Berättade det för M och han skrattade lite åt mig. Inte för att flåset innan var fenomenalt direkt, jag måste ta mig i kragen med det nån dag. Nån annan dag, helt klart. Ikväll blir det mys i sängen med älskade M och en stor portion kycklinggryta!


Nej, men tjena herr Ågren!

Jag vill ta tillfället i akt och berätta att jag idag är ett vrak. Jag menar det verkligen. Ett riktigt vrak. Ett vrak i spillror.
Gårdagens firande av fröken J var förvisso fruktansvärt lyckat och roligt, vilket också märks på hur jag mår idag. Det är bara småbitar kvar av mig idag, ett faktum som jag vet att någon kommer tycka är mycket underhållande när hon får veta. Stackars M som fick en kalasfull flickvän neddråsande bredvid sig i sängen i natt. Kanske ännu mer synd om honom när han kände flickvännens andedräkt. Ibland är man sannerligen sitt allra charmigaste jag...

Som parentes kan jag meddela att jag förmodligen aldrig kommer kunna äta BBQ-chips igen. Jag låter er dra era egna slutsatser av detta!

Over and out! / Yours truely

Vi har det bra

Under födelsedagsfrukosten pratades det om oss.
Om dig och mig. Om hur bra vi hade det ihop. Om hur roligt vi hade det ihop. Det är så sant, ibland häpnar jag själv. Det gör mig glad.
Igår när du åkte till jobbet igår längtade du efter mig. Trots att vi just hade sagt hej då. Så gör jag också, jag kan längta efter dig även om dörren precis har gått igen. Jag tycker att det är så förbannat skönt. Jag ville bara säga det, men det vet du så väl redan...


Hör upp allesammans!

Ekot rapporterar om vad den dyraste hummern på en fiskauktion i Göteborg kostade.
Vilket ansvar, vilket uppdrag! Hela Sverige stannar upp i väntan på att få höra resultatet. I framtiden kommer folk kunna berätta exakt var de befann sig när de fick veta det, ungefär som när Palme mördades och när första planet kraschade 11 september. Ekot är ta mig fan alltid först med det viktigaste...


Gråa dagar

Idag är en sådan dag då man inser att man verkligen inte borde stanna i Sverige längre än så här.
En sista varning för vad som komma skall, liksom. Jag borde ta fasta på den varningen, men hur det än blir i vår så måste jag ju stanna här och klättra på tapeterna tills mitt kontrakt på lägenheten går ut i januari. Idag är det grått, kallt och tråkigare än tråkigast. Tur då att jag har en del att sysselsätta mig med: till att börja med ska jag nu över till fröken J och fixa födelsedagsfrukost!

Dagens knäck i lurarna: Strokes- Is This It


Överdos

Jag har sovit för mycket.
Eller så är det något annat fel på mig. Vaknade efter tolv timmar upp strax innan halv tolv av att fröken J ringde på dörren. Hon vet ungefär lika väl som jag själv att jag aldrig sover vid den tiden. Med viss modifikation såklart, och idag var ett undantag. Seg i kroppen och i knoppen tänkte jag att jag skulle ut och röra på tentaklerna ett slag, närmare bestämt i 65 minuter. Konstigt nog har jag inte blivit särskilt mycket piggare av det, snarare tvärtom faktiskt. Sedan jag kom in från min runda har jag i stort sett inte rört en fena. Jag hade lite energi kvar i kroppen när jag stod i duschen och funderade på vad jag skulle sysselsätta mig med den här dagen.Sedan tog jag ett jättestort glas med mjölk och satte mig på sängen och sedan var det kört! Jag fattar ingenting, det måste vara så att jag helt enektl sovit för mycket! Tolv timmar gjorde helt enkelt min hjärna komatös. Där fick man för att man skulle "sova ut".

Kolla på film med fröken J och c/o klockan 22 ikväll? Ja tjena!

En fiskargubbe och ett stormande hav

Hemma igen.
Det är kallt i lägenheten, så där som det lätt blir när man inte varit i den på några dagar. Ändå känns det skönt att vara hemma igen, trots att jag avskyr kalla lägenheter. det känns ju alltid lite skönt att komma hem, särskilt när anledningen till att man varit borta är jobbig som denna.

Ändå har helgen varit bra. Begravningen var fin och det var skönt att träffa alla, särskilt mina kusiner. Vi har kul ihop, kanske roligare nu när nästan alla är vuxna. Dessutom var det skönt att träffa mamma, det är det alltid. Alltid! Helgen bestod såklart mycket i bodelning, vilket inte var särskilt jobbigt utan mest trevligt. det var en riktig nostalgitripp att titta på böckerna, dukarna, porslinet och möblerna. Själv fick jag bland annat med mig två av mina favorittavlor som har hängt hemma hos dem och det gjorde mig mycket glad. Bror fick tavlan med den arga fiskargubben, som skrämde mig så när jag var liten. Samtidigt förstår jag att han ville ha den, eftersom den påminner så mycket om när vi var i mormor & morfars hus när vi var små.

Nu ska jag äta lite. Trots att det nästan känns som jag knappt gjort något annat än ätit en massa under helgen, så har jag bara ätit frukost idag och eftersom jag fått huvudvärk nu känns det som depåerna behöver fyllas på. Kanske blir det en film också, det är ungefär vad jag orkar med en kväll som denna...

Bloggpaus a k a begravningspaus

Nu åker jag på begravning, blir borta tills söndag. Bloggen får stanna hemma.
Tung helg framför mig med andra ord, men det kan inte hjälpas. En konstig sak som slog mig igår när jag stod och bortsade tänderna var att jag aldrig säger namnet på orten i Västergötland som jag skall åka till. Jag säger alltid till mormor & morfar, det har jag alltid gjort. Morfar försvann från världen i våras och nu är mormor också borta. Var ska jag åka nu egentligen? Hur mycket kommer jag åka dit? Min bror och jag spenderade ju trots allt hela somrar där i mormor & morfars trädgård, lägenhetsungar som vi var. Jag försöker vänja mig, men det tar väl lite tid antar jag. Det känns ledsamt och tråkigt.

Förresten ska jag försöka locka med mig M till en pytteliten stad som ligger granne med denna på söndagen innan vi åker hem igen. De har en underbar park, precis vid Vättern där jag älskar att gå- särskilt på tidiga hösten!

Last man in space

Jag tycker synd om Christer Fuglesang. Återigen snackas det om att han KANSKE ska få skjutas upp i det oändliga svarta som kallas rymden. Så har det låtit i tio år nu för stackars Christer. Och därför tycker jag så synd om honom.
Jag kan inte komma på en människa som är lika synonymt med loser som han. Han är liksom människans misslyckande förkroppsligat. Ingen människa kan ha blivit känd för mindre. Inte ens Robinson-Robban, han uppvisade ju i alla fall en ny dimension av människans dumhet.
Christer Fuglesang däremot, han är bara känd för vad han inte har gjort. Han har spenderat en halv livstid på NASA, men INTE varit i rymden och DET är han känd för. Om kravet för att man ska vara känd är att man inte ska ha varit i rymden- då är jag ta mig tusan skitkänd!!!


Expedition: hurtbulle

Nu är det skärpning som gäller. Upprätning i ledet, liksom. 
Tillbaka till havregrynsgröt och annat fullkornsskräp- den här hösten skall inte bli samma kroppsliga förfall som den förra blev. Nu har jag varit slö soffpotatis allt för länge och ska försöka ta mig i kragen ordentligt.
Skylla varför jag inte har något träningskort på att jag inte har råd? Pyttsan, motion kostar inte en spänn- det finns ju hur mycket plats som helst att spinga och powerwalka. Och tid, det har jag ju för fan i sånt överflöd att jag skulle ge bort i present om det bara gick. Nu går startskottet för upprustningen.

Summa summarum: SLUTA SMASKA, BÖRJA TRASKA!!!

Travelling without moving

Resereporter- vilket fantastiskt underbart jobb.
Jag kan inte låta bli att tycka att det är det, kanske världens bästa till och med.
Själv glamoriserar jag det; resa och få betalt för det, vara i varma länder och få betalt för det, bada, sola och se häftiga platser och, ja- få betalt för det! Jag kanske har varit hemma i Sverige allt för länge nu, för hur jag än gör så lockar resor till alla möjliga ställen. Dessutom har jag ju nästintill obegränsat med tid att fundera på också, och den kombinationen har alltså resulterat i en hel massa dagdrömmande om resmål som jag ska ta mig till NÄR jag får pengar. Just det, NÄR- inte OM! 

Just nu är jag helt inne på en öluff i Kroatien nästa sommar. Lagom spartanskt, lagom med äventyr och defenitivt mer lagom med folk än vad det är i Grekland. När jag presenterade idén för M i början av veckan lät han intresserad av konceptet: flyga till Split, hyra en vespa och sedan avverka några öar lite som man tycker. Det är otroligt fint i Kroatien, och dessutom är Adriatiska havet helt underbart att bada i. Nu tror jag att jag ska drömma vidare medan jag fixar lite lunch...

Nada fast tillsammans

Att umgås med folk utan att göra något alls kan vara det bästa som finns.
Att bara gå hem till kompisar, sitta och snacka goja och egentligen inte göra något alls. Precis som idag. Fröken J kom hit, utan förvarning såklart eftersom hennes mobiloperatör envisas med att vilja ha räkningarna betalda i tid och därför stänger av hennes mobil ibland. Vi hade kommit överrens om att hon skulle få låna North Country av mig innan den skulle vara tillbakalämnad i filmbutiken. Vi satt i min säng och slängde ett öga på ett Seinfeldavsnitt, pratade om vilken post vi fått och annat oviktigt. Drack en kopp te och lyssnade på musik. Att kunna umgås med folk utan att gentligen göra något särskilt är en dygd. Det är underbart.


Bomber och granater

Ibland tror jag att jag har världshistoriens kortaste stubin.
Ödmjuk som jag är hävdar jag ibland att jag sällan blir arg, "men när jag väl blir det så blir jag ordentligt arg". Det är inte sant. Eller, det beror väl på hur man definerar arg. Blixtrriterad blir jag ständigt, på lite allt möjligt. Arg så att jag skäller och gapar däremot, det blir jag inte särskilt ofta. Kanske för att jag är lite feg trots allt, eftersom de gånger jag gör sånt får jag extremt dåligt samvete direkt efter. Med andra ord, det slår tillbaka på mig själv med en gång.

Blixtirriterad dock, så där så att humöret bara rinner över av någon löjlig anledning är inte särskilt sällsynt. Det är då jag slår i dörrar eller kastar saker eller slår näven i okända bilars motorhuvar (ja, vi kan tyvärr prata om plural där). Eller hoppar jämfota, som jag gjorde igår. Kvällen var jättemysig när M lagade fiskgryta, men när vi skulle koppla in mitt Playstation som aldrig blev uppackat i flytten- då rann det över. Sladdinfernot gjorde mig tokig. Tur för mig att M står ut med mina anfall och att han är så rar när de kommer. Ibland blir han förskräckt, men de flesta gånger verkar han lyckas med konststycket att bara ta dem med lugnt. "Åååååh, jag hatar sånt här" skrek jag. "Det är lugnt, sånt här tycker jag är kul", svarade han och fortsatte reda ut sladdhärvan. Och sedan var det lugnt.

Nu är han i skolan och jag försöker klara ett gammalt spel som jag redan klarat en miljard gånger innan. Det går inget vidare eftersom det är klurigt. Därför skriver jag om irritation och försöker förtränga hur irriterad jag är. Eller var, menar jag. För nu har det gått över- tada!!!


Slösa och spara

Även om man inte har några finanser att prata om, så kan man unna sig något litet ibland. Mötte upp F och fröken J för en fika på stan, ett skönt avbräck i tristessen. Vi nationsfikade (såklart) och gjorde (såklart) som vi alltid gör: ojar oss över hur billigt det är och jämför med vad det kostar på ett vanligt café. Prisexempel: en kopp te + en bit kladdkaka = 15 pengar. Ypperligt, särskilt med tanke på våra mycket tunna plånböcker.
Sedan stod vi och provade mössor på Indiska i en kvart och gjorde oss lustiga. Jag hittade en jättesöt basker som jag funderar på att införskaffa, men stod emot impulsen idag och ska fundera på saken lite. vad jag istället unnade mig var två par örhängen, 80 pix är inte så fasligt mycket pengar och jag blev glad. En bra ekvation!

Efter att (med glädje) ha skämt bort min älskling i några dagar är nu tydligen min tur att bli lite uppassad på. Redan för två och ett halvt år sedan när M och jag träffades hörde jag talas om en  f a n t a s t i s k  fiskgryta som den här mannen lagade. Denna har jag dock aldrig sett röken av, men tydligen är det var som kommer att stå på middagsbordet ikväll. Jag väntar med spänning...

Nattlig action

Hemsk natt. Mer mardrömmar än sömn och jag känner mig rätt geggig i skallen just nu. När man har sovit tillsammans länge brukar det kunna vara skönt att sova ensam lite. Få ligga som ett kryss över hela sängen utan att någon klagar, liksom. Fast nu när jag tänker på det är jag samtidigt glad att M inte sov här i natt. Jag är hellre vaken ensam så jag slipper känna att jag stör honom och håller honom vaken...

Laddar in lite riktig musik i mp3:n och ska nu ut och springa så jag kan rensa huvudet en aning...

Liar liar

Hur mycket jag än försöker kan jag inte finna något sympatiskt med alliansen. Eventuellt Göran Hägglund, eftersom han ändå under valrörelsen har visat sig ha en gnutta humor, men där slutar det!
Medan jag lagade middag (min supergoda pastasås som idag efter viss modifikation inte blev fullt så fantastisk, men ändå god) slängde jag ett halvt engagerat öga på den lilla uppföljningen till valet som tv4 sände. Där menade Reinfeldt ödmjukt att Sverige vaknade upp imorse och kände att livet var lättare och skönare. Nej, Fredrik lille- så var det faktiskt inte...

Effektivitet är överskattat

Ju mer tid man har, desto mindre får man gjort.
Vissa dagar är det bara så, och de dagarna känns som de bara blir fler och fler när man är arbetslös. Dock är jag glad att jag har tagit tag i delen med mina examen, för på den fronten behövde jag verkligen en spark där bak. Liet motivation liksom. Ingen av böckerna som jag behöver för tentan finns inne och därför har jag ställt mig i kö dem. Det borde inte dröja allt för länge tills jag kan få lägga vantarna på dem.

Idag var också planen att komma igång med träningen igen. Dock ligger förkylningen fortfarande och svävar över mig som en osalig ande. Knappast så att jag blir sängliggande, men stela och ömma leder kan också vara tillräckligt för att man skall känna att man kanske skall ge det en dag till.

Vad jag har gjort idag? Jag har druckit te och kollat på klart på säsong två av Desperate Housewives såklart. Funderar också på att plugga in mitt Playstation och ge det en omgång, men kanske är det att vara lite för effektiv på en och samma dag...


Morgon i ett nytt Svedala

Så vaknade man alltså upp i ett blått Sverige denna morgon. Visserligen velade och funderade jag länge, och var på vippen att göra slut med Göran Persson innan jag tillslut ångrade mig och slöt upp i den rödgröna röran i år igen. Jag känner mig inte nedlagen idag för att jag är en dålig förlorare, utan mer för att alliansen skapar en malande oro hos mig. Fyra år kan gå väldigt fort. Kanske går den fortare om man bor i Rosenbad än om man är sjukpensionär och får ännu mindre pengar att leva före. Fyra år för någon med fri tillgång till Harpsund kanske inte är någon evighet. Det kanske det är om man istället är utan arbete och redan vänder på varje krona för att gå runt på sin a-kasseersättning. Kanske är alliansen helt rätt, och kanske har jag helt fel. J

ag kan inte låta bli att tycka att det är ett sorgligt sätt att se Sverige på, när man utgår från att den stora massan är bluffmakare och slöfockar. Det är precis så som jag uppfattar Alliansens snack om hur sänkt a-kassa skulle få de arbetslösa att söka jobb. Istället för att förespråka ett skyddsnät för de som verkligen behöver det vill man dra undan mattan för de som åker snålskjuts och på så sätt straffar man alla, antingen rättvist eller som ett nödvändigt ont för att sätta dit alla fuskare.

Och förresten: Gudrun Schyman lämnade det röda blocket för att köra igång cirkusen med Feministiskt Initivativ. De fick en procent av rösterna. Hade Gudrun stannat hos Vänsterpartiet kanske den procenten röster räckt för att den röd-gröna röran kunnat regera vidare. Det är ödets ironi om något...

Sveriges nya statsministerSveriges nya statsminister?

Officiellt säsongsbyte?

Att gå till vallokalen känns väldigt mycket höst.
Jag har precis gått runt i lägenheten och tänt upp en massa ljus och det är också en ganska höstlik känsla över det. Dessutom sitter jag nu här, med tjocksockar på fötterna och en kopp indiskt te framför mig. Jag har längtat så efter att det skall bli höst på riktigt. Visst tycker jag att det på ett sätt är skönt att värmen har dröjt sig kvar, men samtidigt måste jag nog säga att jag längtar mer efter halsduk och vantar just nu. Beställde dessutom en kappa igår från H&M för knappa tusenlappen. Visserligen hade inte tänkt använda den förän det blir kallt på riktigt, men jag blev ändå besviken när jag såg att den inte dimper ned förän i mitten av november. Men sedan får jag ju ha den ända in i april om jag så vill, så det kanske jämnar ut sig.

Och ja, gårdagskvällen med M var helt underbar. Att känna sig nykär och nästan nervös inför att ses är helt fantastiskt när man varit kära så länge i varandra... Nu ska vi toppa det med att valvaka ihop. Kanske inte lika sexigt, men ändå mysigt på något konstigt sätt. Så länge man gör det tillsammans är det ju det!

Plikten har kallat

Så har man alltså gjort sin medborgerliga plikt.
Lustigt med människor som ansvarar för att allt går rätt till i vallokalerna: det visade sig snabbt att man själv kan reglerna bättre än vad de kan. Först hävdade de att man var tvungen att ha röstkortet med sig, och sedan tyckte de att det var helt okej att man kryssade med blyerts. Good Lord!

Från andra sidan klotet

Idag upptäckte jag ett mejl som egentligen damp ned i min inbox igår.
Det kom ända från ett knaggligt modem i Bangkok, Thailand. Det kom från en vän som läser min blogg från andra sidan av jordklotet, vilket jag tycker känns häftigt. Nästan lite svindlande, och himla roligt.
Trots att jag redan innan detta var på ett riktigt toppenhumör gjorde de få raderna min dag ännu bättre!

Så fort jag strax lyfter min bakdel från denna stol påbörjas projektet som går under arbetsnamnet överraskningskväll. M började fiska ordentligt efter information om tillställningen redan igår, och just nu hoppas jag bara att han inte tror att det är större än vad det egentligen är. Jag tror fortfarande på att det är tanken som räknas, och att små saker kan vara glädjande nog. Jag har dock en hel del som skall fixas för att detta skall bli så perfekt som möjligt!

Därför börjar projektet ... NU!!!

Huvudsaker

Eftersom jag har haft en sprängande huvudvärk i flera dagar nu har jag svårt att peppa mig inför kvällens utgång. Jag som äntligen har kommit på partyhumör igen, efter ganska lång tid off side. Dessutom blir det ingen ny chans imorgon kväll, eftersom jag har vikt hela den kvällen åt att överraska älskade M. Med vad säger jag inte.

Hur som helst, huvudvärken lockar fram annat sug i mig. Till exempel att rota runt i lådan med gamla VHS-band, där ligger det en hel del godbitar och gömmer sig. Visst, jag spelade in så ruskigt mycket film när jag var yngre att det finns en del skräp där också, men det mesta är bra och det skulle inte vara helt fel att gå igenom något av dem ikväll. Under en period lade jag dessutom ned tid på att mixa banden så att filmerna matchade varandra, till exempel genremässigt. Om huvudvärken inte ger med sig är det där ni hittar mig ikväll- med huvudet i filmlådan!

By the way; jag fick just tillbaka ett mejl från min dåvarande handledare på metodkursen. Han skulle fixa så att jag kan göra examinationen, eller åtminstone det mesta av den som en hemuppgift. Yey!

Här har du, Torsten!!!

Ingen examen, inga pengar.
Så enkelt är det, i alla fall för journalisternas a-kassa.
Jag har en metodtenta som ligger släpande och jag har väl hela tiden vetat om att jag måste göra den någon gång, men medan man fortfarande studerar är det nästan omöjligt att ta igen gamla poäng. Detta eftersom man ständigt läser till en annan tenta. Därför har det aldrig blivit av förut.

Jag har dock insett att jag måste ta itu med skiten. Trots att det är tidernas tråkigaste kurs tillsammans med tidernas tråkigaste bok så måste jag. Annars går jag i personlig konkurs och det är fan så mycket tråkigare än Torsten Thurén och hans Vetenskapsteori för nybörjare. Tro det eller ej...

Nio av tio

Nio av tio rätt på Introtävlingen i Popnonstop.
Jag är förbannat nöjd, även om jag inser att den kanske var lite extra lätt idag! Men ändå, nio av tio är ganska bra ändå och som den tönt jag är var jag ju tvungen att skicka in mitt resultat- såklart..!

von Zweigberk förstör Filmkrönikan

Strax innan ögonlocken gick igen igår hann jag se höstpremiären av Filmkrönikan.
Trots att jag redan innan programmet hade relativt låga förväntningar blev jag besviken, ordentligt besviken. Varför? Den absolut främsta anledningen stavas Helena von Zweigberk, som för säsongen är ny programledare och alltså den person som skall fylla Orvars kostym efter dennes sorti. Ingen lätt uppgift om man skall se på det rent krasst.

Formatet känns dock trist. Den nya vinjetten var också trist, trots att man använder sig av musik av Avanlanches. Borta är dvd-tipsen och filmnyheterna och programmet fokuserar nu, helt utan kompromisser på recensioner i någon slags soffmiljö, där en stackars recensent får slita ont för att få en syl i vädret när Helena von Zweigberk knappt tar paus för att andas. Hon verkar ha mycket svårt att greppa skillnaden mellan att vara programledare och expert. Dock borde hon, efter så många år i tv- och radiobranschen veta vad att prata i munnen på varandra tillför tittaren: ingenting. Utan substans, utan skärpa och helt tömt på allt det som gjorde Filmkrönikan till en av veckans höjdpunkter. Precis vad jag behöver nu när mina bra tv-kanaler försvunnit...

Det finns alltid någon som är värst!

...och då är det alltså ordet "pinsamt" som ska in på lodrät fjorton!

Fixat fixat!

Äntligen kom de. Äntligen!
För två veckor sedan gick mitt duschmunstycke sönder och för en vecka sedan var det luckan till det ena köksskåpet. Den var omöjligt att få upp och maten där innanför omöjlig att komma åt. Till slut fick jag bryta upp den, eftersom det skåpet gömmer bröd, havregryn, pasta och allt annat livsnödvändigt.

Men idag kom de alltså, två stycken händiga saker som fixade på sakerna på ett litet kick. Nu är min lägenhet inte längre dysfunktionell...

Kabel-tv went bye-bye

Igår trodde jag det var något fel på kabelkanalerna. Idag var det fortfarande samma sak.
Efter 50 minuters väntetid kom jag fram till företaget som levererar mina skräpkanaler och var beredd på att höra att "de hade fått många samtal" och "vi ska snart åtgärda det" och "vi hoppas på Ert överseende".

Vad jag fick? Jo, i örat hör jag en snäsig operatör förkunna att de digitaliserade skiten igår och jag kan gärna få köpa en box av dem så är det snart åtgärdat. Köpa? En digitalbox? Lägg av, det kan ju inte vara möjligt. När jag fick veta att digitaliseringen skulle bli ett faktum hörde jag på omvägar att många stora hyresbolag fixar grundutbudet till sina hyresgäster och samma rykte sa att AP-fastigheter skulle inkluderas i denna massa. Detta rykte var inte sant. Lögn, bluff & båg och här har man suttit ikväll och ruttnat bort utan skräptv att vila ögonen på. Vila i frid, älskade dumburk!

"Ursäkta, det är maffia i min sallad..."

Uppsala är inget undantag från övriga Sverige, här är det också populärt att käka sallad till lunch. Två ställen brukar anses bättre än andra för detta ändamål, men en av dessa, Cupido i Forumgallerian, använder sig av smått alternativa metoder för att se till att restaurangen ska hållas kvar vid liv. När en inspektör från miljökontoret kom dit för att kolla läget efter att folk hade insjuknat och miljökontoret hade fått ta emot högar med klagomål, var hon inte särskilt välkommen. Inspektören blev på plats hotad med stryk och senare fördes även dödshot fram per telefon.

Det finns med andra ord STOR anledning att välja att äta lunch på andra ställen!


Paw Rikh-titt

När jag väl jobbar vill göra det på riktigt. Om det handlar om radion så vill jag göra program, inte bara sända. Jag vet i och för sig inte om ni förstår skillnaden, men den är faktiskt gigantisk. Att göra program handlar om kreativitet, att komma på kul saker och komma på smarta frågor till gäster. Att sända program betyder att dra i reglar på bandade inslag, köra tävlingar och se till att låtarna kommer och går i den ordningen de skall. Ibland när man jobbar som vikarie som får man ju som uppgift att komma in och bara göra det viktigaste och inte göra det på riktigt. Det är säkert det samma på andra jobb, lite samma var det också på telefonistjobbet de första dagarna. Jag svarade bara i telefon, hade inte direkt några andra arbetsuppgifter, eftersom man ibland bara behövs till det absolut viktigaste. Jag tycker att det är en så gigantisk skillnad mellan att jobba och att jobba, alla jobb vill man ju göra på riktigt- eller..? 


Goddag yxskaft!

Sitter och kikar lite efter citat som jag kan släna in i tävlingen imorgon. Det finns en del att välja mellan, skulle man kunna säga. Folk har helt enkelt sagt så jäkla mycket dumt...

Memory lane

En kompis frågade mig häromdagen om jag kände till en viss kursbok han behövde avverka på två dagar. Det gjorde jag plågsamt, eftersom jag brottades ordentligt med den boken innan vi kom överens någorlunda. Den var hemsk helt enkelt, som många kursböcker kan vara. Min kompis våndades svårt över den, dess författare och ämne, och just då insåg jag att det finns sidor med studentlivet som gör att jag inte saknar det. Min romantiska minnesbild av min tid som student inkluderade bara, när jag tänkte tillbaka på det tentafester, sent och mysigt plugg i biblioteket över en kopp te, kul folk, fester mitt i veckan, sovmorgnar och chans att leva ut.

De dåliga sidorna tänkte jag inte alls på, de ingick liksom inte i den pro studentkampanj som min hjärna förde då. Den ville helt glömma tentorna som föregick festerna, att anledningen till att man i biblioteket till sent på kvällen var att man var stressad som en tok, att endel kursare var direkt dumma i huvudet och inte alls gick att plugga med, än mindre umgås med. Dessutom ville man inte eller hade inte råd att festa, men fick ligga vaken till tre på morgonen, för att grannen hade råd/lust att ha efterfest tills dess och sovmorgnar var det inte alltid särskilt gott om.

Kort och gott, hjärnan verkar komma ihåg det den vill komma ihåg och just nu saknar jag inte studentlivet alls lika mycket. Men det är klart, imorgon kan jag ju ha ändrat mig igen...

Balle till frukost

Klockan 07.15 idag serverade Stockholm City mig en chans att höja på ögonbrynet.
Mitt på sidan sex (!) stod det klart och tydligt "balle". I en krönika om konstiga arbetplatser och chefer med förkärlek till att ge folk sparken skrev Anne Haavisto det banala, närmast barnsliga, men ändock så tabubelagda ordet. Jag kunde inte låta bli att le. Så många gånger som jag har hejdat mig när jag natingen i etern eller i skrivande form lutat åt att använda ett sådant ord. Kanske inte just balle, men tabuord. Vi är så jäkla rädda för det. jag slår vad om att Annes mail i detta nu är översållat med brev som formligen skriker ut sitt förtret att behöva läsa sånt lagom till morgonkaffet.

Fram för fler ballar i pressen (och misstolka mig nu för Guds skull inte...)!


Älskade problemlösare

Just nu är jag glad. Tillfreds med livet, men det går ju, som du som läsare av denna blogg förmodligen redan har snappat upp, lite upp och ned som en berg- och dalbana på den punkten ibland. Det beror förmodligen på att jag har svårt att skjuta undan jobbiga saker och inte tänka på dem precis när de knackar på. Som i helgen, denna underbara helg och denna underbara söndag då vi låg kvar i sängen till långt in på eftermiddagen. Härligt häligt: ömsom hånglade, ömsom sov i varandras armar. Bara flyktigt råkade vi snudda vid orden "framtid" och "i vår". Genast gick mitt humör ned, eftersom frågan om var och hur vi ska bo samt jobb eller inte jobb ger mig så mycket huvudbry att jag till och med mår fysiskt dåligt av det. Det är vid sådana tillfällen som jag kan bli så arg på mig själv, jag vill verkligen lära mig att inte ta itu med varenda känsla eller tanke så fort den kommer.

Allt ordnade sig dock, M lyckas alltid få mig att förstå att vi inte måste räta ut alla frågetecken på en och samma gång- och det älskar jag honom för. Just nu har jag fjärilar i magen, det känns lite som att vara nykär. Inte för att vi någonsin hamnat i någon slags vardag där allt går på rutin och blir trist, vi säger snarare ganska ofta att folk som ser oss förmodligen tror att vi är just nykära. Dock är det bara så vi är, vi har alltid varit så... Gud, vad jag älskar den där grabben!


En värdslig sak

Lunch i ensamhet igen. Inte lika farligt idag, eftersom jag slapp sitta uppe i det hemska lunchrummet. Igår när jag kom hem orkade jag inte göra någon matlåda, så jag gick till Panini idag och käkade en ceasarsallad som var okej, men inte mer än så. Medan jag satt där och lyssnade på P3 i världshistoriens sämsta mottagning så ville jag ha något att bläddra i. Jag brukar inte värna om Stureplan eller det folket som rör sig där (läs: vars liv verkar kretsa kring denna tragikomiska plats), men den enda tidningen som fanns att bläddra i medan jag slängde i mig min sallad var just tidningen Stureplan. Ja, jag vet, men i ärlighetens namn kan det ibland vara intressant att betrakta även en freak show på nära håll.

Efter 25 sidor hade jag fortfarande inte kommit förbi den inledande reklamsamlingen där dyra klockor, klädmärken och bilder på glada brats som dricker skumpa. Efter det kom en bild på chefred. Alex Schulman och några ord från honom. Då lessnade jag. Vilken jäkla tidning!

Måndagsdemoner

Okej okej, jag vet att det är måndag.
Dock vill jag passa på att kungöra att det inte gör det okej att leva djävul med oskyldigt folk som inte förtjänar det. Jag har varit på den här förbenade arbetsplatsen i en vecka och jag kan omöjligen veta ALLT. Så nästa gång jag inte vet ALLT, lägg av med mobbartakterna och cut me some slack. Alla har väl varit nya någon gång- det är inte så himla lätt när det ständigt dyker upp nya omständigheter. Jag har varit på jobbet i trettio minuter och har redan gråten i halsen- vilken härlig början på en ny vecka...


Buss 807

Bussen mellan Norrtälje och Uppsala. 
Ibland lika mycket heaven som hell känns det som, ofta med viss övervikt mot hell. Mycket på grund av folket som åker med den där bussen, men mest för att det i tre månader har betytt att jag åker hem själv och M stannar kvar där. Nu är det bara en vecka kvar av sådant, för på fredag flyttar han äntligen hem igen. Den vanliga ansamlingen småbarnsmorsor med skrikiga snorungar, tonåringar som ska hem till sina päron i skogen, enslingar som sitter längst fram och pratar med chauffören tills han överväger att antingen skära öronen av sig eller hoppa ut genom fönstret. Idag fanns även Aileen Wuornos med på bussen. Ruskigt lik var hon i alla fall och trots att faktumet att den riktiga Aileen avrättades för nästan fyra år sedan tyckte jag att det var obehagligt, och vågade inte kolla tillbaka när jag kände att hon fullkomligen stirrade på mig hela stunden hon satt på bussen. You never know...

Att färdas längs med vägarna i skymning tycker jag annars om. Egentligen gillar jag väl att färdas över huvudtaget, framför allt om färdsättet stavas bil eller tåg. Fast det hänger också på att man har rätt musik med sig, vilket jag råkade ha ikväll...

Topp tre på buss 807 i skymning:

1. Alanis Morissette- That I would be good
2. Coldplay- Fix you
3. Lars Winnerbäck- Hugger i sten


Hemmafruar med diaré som luktar illa...

En kompis till mig som arbetar i reklambranschen förklarade en gång för mig hur det fungerar. Han förklarade att olika reklamfilmer väljs utifrån vilken målgrupp som man uppskattat kollar på tv-programmet som reklamen skall gå i. Sedan dess har jag inte kunnat låta bli att försöka räkna ut vilken målgrupp man tänkt till just det programmet jag råkar kolla på, och eftersom jag kollar på en hel del skräp så kan det ibland vara ganska underhållande.

Bakis som jag är idag har tv:n stått på hela förmiddagen och trean envisas med att köra hela säsonger av Top Model på helgerna. Tydligen är målgruppen, förutom jag själv så för det här programmet en kvinna som stannar hemma med sina barn, har diaré, behöver sluta röka och har problem med att det luktar mycket mycket illa på hennes toalett när hon har gjort nummer 2. Skapligt snäv målgrupp säger jag!

Tänkte inte på det...

Tre roliga saker idag:

1. Hårdrockare som kör trimmad moppe utan hårband
2. Man som insisterar på att hans mobiloperatör visst heter Nordea- och inte Telenor
3. Tjejer på tåg som refererar till Libanon som Lissabon

Nya planer = roliga planer

Från att ha planer på att rula tummarna, pilla navel och stirra upp i taket ikväll visade det sig att den inställda utekvällen blir av trots allt. Stressigt värre nu när jag stänger här för dagen, hastar iväg till ett, vad jag förmodar fullproppat tåg och sedan kutar hem för att byta om och komma i partymood!

Helg- weehoo!

Ingen hjärna, ändå stjärna

Okej, nu kör vi en omgång Idol-snack här igen. Jag blir nämligen inte klok på det programmet, eller kanske är det människorna som syns i det som är problemet. Jag vet att det har ältats mången gång förut, men jag kan ändå inte låta bli att undra över två saker: har de ingen självinsikt (lägg av, det är inte ens en kvalificerad fråga) och har de ingen vän eller familj som kan berätta sanningen för dem INNAN de går och kvalificerar sig till "Årets rikspucko"? Det måste ju finnas någon i varje människas (nåja, nästan varje människas i alla fall) närhet som har noterat ifall personen har ens tillstymmelsen till talang eller ej.

Men det är kanske inte bara sången. På något sätt kan man lista ut ungefär hur dåligt det kommer att låta redan innan de öppnar munnen. Egentligen redan efter att ha sett personen några sekunder. Man vet att det kommer låta som en felstämd violinkonsert. De är lost, helt utan koll på läget och de envisas med att hoppas och tro. Kanske borde man därför ha någon typ av respekt för dessa människor? Eller förresten, nej...

Gudarna vill mig illa idag

Sovmorgon, vilken lyx. Trodde jag ja, och det skulle ju jag få fan för.
Huvudvärk till att börja med, och det svor jag över ett tag tills jag insåg att det kunde bli mycket värre än så. Och det blev det också. Punka på cykeln och ont om tid. Det fick gå ändå, och förmodligen förstörde jag däcket totalt när jag cyklade på ett däck utan luft i. Tre minuter tills tåget skulle gå när jag upptäcker att ombyggnationerna av stationen gör att tåget bytt spår och står en halv evighet bort. Inte en chans att jag skulle hinna det. Summa summarum: svettig, sen, med huvudvärk och punktering. Äntligen fredag, my ass.

Glömde jag förresten säga att kvällens party är inställt? Favorit i repris...

Mamma hjälper

Mamma. Min lilla älskade mamma...
Jag vet egentligen inte varför det slumpar sig att jag gräver ned mig i min olycka just när jag pratar med henne. Kanske för att jag vet att hon finns där för mig och tröstar mig. Hon säger rätt saker. Hon säger inte bara att det kommer ordna sig. Hon säger bra saker.
Jag vet att jag kan be henne om hjälp. Hon vet att jag ogärna gör det, men hon vet samtidigt att jag vet. Och det känns bättre, det gör det faktiskt. Ljusare, lättare och mindre förlamande.
Det gör sån skillnad. Tack!


Fler besökare på din sida?

Jakten på läsare fortsätter.
På den här adressen kan man registrera sin sida och på så sätt få fler besökare på sin blogg.
Busenkelt!


Växeln, var god fyll!

Vad är det med alla dessa utfyllnadsorden som folk slänger sig med?
varje gång min kollega kommer tillbaka efter att ha uträttat något verkar hon känna att hon måste säga något: "Ja, jag säger då det", eller "Ja, så kan det gå"  eler varför inte "Jaaaahaaa jaa, då ska vi se då".
Varje gång. Varenda  j ä k l a  gång!

Snart blir jag tokig!Politiker-skräp

Igår försökte jag vara den duktiga medborgaren som jag ibland vill tycka att jag faktiskt är och jag tittade på Duellen. Åtminstone såg jag stora delar av den, och det var ungefär vad jag hade väntat mig. Jag tycker att det är sandlåda och en massa massa spel för galleriet. För några veckor sedan var jag också en god medborgare och tog valmanifestet från både det röda blocket och oppositionen och egentligen måste jag säga att det var betydligt mer givande än den entimmeslånga lekstugan igår.

Hur stor skillnad kan det bli egentligen? Någon borde uppfinna något som gör att partierna måste stå till svars för sina uppföljda eller inte uppfyllda vallöften i slutet av varje mandatperiod. DÅ skulle det vara mer värt att bry sig...


Bebben som faktiskt fanns

Det är något fel på mig idag.
Jag brukar avsky kändisar som visar upp sin glin för allt och alla. Bilderna i Vanity Fair på Cruise och Holmes lilla bebbe Suri framkallar dock andra känslor hos mig. Vanligtvis tycker jag att glin är ganska jobbiga, men idag kände jag mest att "en sån där vill jag ha".

Som sagt, det är något fel på mig idag...


Anyone for coffee?

Mina nya arbetskamrater tycker att det är roligt att jag är allergisk mot kaffe.
Eller, inte roligt- hysteriskt kul! Oftast nöjer jag mig med att säga att jag inte dricker kaffe, det kan ju finnas en mängd olika skäl till att man inte gör det ju. Idag läckte det dock ut, eftersom de idag på jobbet hade fått en ny "fantastisk" sort som jag "bara var tvuuungen" att prova. Jag blev tvungen att säga som det var. Trots att det slutade precis som jag befarade: Va? Är det sant? Åh, kan du inte ta en kopp så får jag se? Det har jag aldrig hört talas om förut! Drick en då, snääälla!!!

Det dröjde inte länge innan min kollega också hade ropat på en annan kille som jobbar på samma våning som oss, och helt plötsligt så kände jag mig som en freak show. När hon ropade på Christer för att berätta det sensationella så lät det som om hon just betalat sig in på en kringresande cirkus och funnit en människa med fem huvuden- ingen får missa detta! Med en gång kände jag att de inte blir förärade berättelsen om flygplats-incidenten, café-incidenten och minneslucks-incidenten! 

The heart wants what it wants

Jag tror att jag vill bo med dig.
Jag tror att jag vill komma hem och genom fönstret se att lampan är tänd. Jag vill att du kommer hem och kysser mig i nacken sådär som du gör när jag står och lagar mat. Och när jag står framför spegeln. Och framför garderoben. Jag vill att vi delar saker, att vi tvättar ihop, har ICA-kort ihop, att vi turas om att diska. Jag vill inte längre släpa min uppsättning saker fram och tillbaka mellan din lya och min. Jag är övertygad om att jag står ut med dina stora klädhögar och din glömskhet och att inte få ha en massa quality time med mig själv, som jag alltid har värnat så om.

Jag har aldrig velat bo ihop med någon förut. Det känns lite konstigt, fast ändå bra...

Förnedring eller ej!

Idol på tv ikväll.
Jag har lite svårt att bestämma mig. Det är nämligen inte varje kväll det passar att se Sveriges rikspucko koras. Däremot kan jag heller inte svara på om jag verkligen kan hålla mig borta från det, det är ju lite som att åka förbi en trafikolycka: man borde inte kolla, men den morbida delen i en gör att man ändå glor ögonen ur sig...

Jag skulle kunna säga att jag inte kollar på sådana program, men det gör jag inte för då skulle jag ljuga. Förnedring inplanerad 20.00- klart slut!


Pratkvarn 07.05

Jag hatar folk som ska prata. Åtminstone när jag inte vill prata.
Kollektivtrafik + tidig morgon + främling är inte lika med "kom hit, så pratar vi om allt mellan himmel och jord tills öronen faller av." Om klockan knappt har passerat sju och jag sitter med både lurar i öronen och en bok i handen, då vill jag inte bli störd. Jag vill inte veta om Nisse från Knivsta försov sig i morse, har glömt sin matlåda eller är intresserad av min bok.

Jag och älskade M kom i helgen fram till att musiken till det gamla tv-programmet Benny Hill gör allting roligt. Det är sant, jag lovar. Jag provade med lite allt möjligt, och det går inte att låta bli att garva när man hör den musiken. Kanske skulle jag behöva lite sån musik när jag sitter på tåget på väg in istället...

Skivkontrakt att ifrågasätta

Jag orkar knappt nämna varför Doktor Bombay och Günther inte platsar på den här listan, men för att förtydliga något så handlar den här listan om artister som inte själva hajar hur töntiga dom är. Lite som Sveriges motsvarigheter till Vanilla Ica (om det nu är möjligt, vilket jag betvivlar). Det är en helt annan typ av galenskap helt enkelt!

Topp 5: Hur gick detta till..?

1. Brandsta City Släckers
2. Joakim Hillson
3. Nic & The Family
4. Feven
5. Rob 'n' Raz


Några invädningar eller tillägg? De tas emot med öppna armar...

75483-32

Tydligare blir det inte

Innan jag satte mig på tåget hem från jobbet smet jag in på 7-Eleven och köpte en tändare.
Killen bakom disken höll upp en svart och en orange framför mig: Vilken färg?

- Ser jag ut som någon som gillar färg?, frågade jag och nickade ned på mina mörka jeans och svarta cardigan.

- Nej.

Ärlig kille. Eller åtminstone inte blind. Kanske finns det hopp om 7-Elevens personal trots alla tidigare tvivel...


Back to högstadiet

Jag åt lunch ensam idag. Helt ensam.
Jag känner ingen av de andra som jobbar här och ingen tog särskilt mycket notis av mig heller. Jag satte mig ensam med min matlåda och en bok.
Det kändes som jag var tillbaka på högstadiet. Precis som högstadiet fast utan vänner och utan min tuffa attityd. Det var bara brickan och en ogjord matteläxa som fattades.
Det kändes ledsamt. Och ensamt. Och ledsamt.

Dagens pucko?

Första riktiga dagen på jobbet i Stockholm, och det känns väl sådär egentligen. Man upptäcker med en gång hur mycket info det är man bör känna till som är omöjlig att lära sig när man bara vikarierar. Därför sitter jag här nu och känner mig som en idiot.

Ett tips till alla som ringer till en telefonväxel:
Blir det tyst på linjen så har bara telefonisten tryckt på sekretessknappen medan hon kopplar.
Vi hör fortfarande vad ni säger, det kanske kan vara värt att tänka på det

Snurrigt med hyrbil

Gud, vilken djungel! Ska det verkligen vara så himla krångligt att kolla efter hyrbilar och priser?
Här försöker man vara high tech och söka priser och all annan skit på nätet och vad händer? Jo, man måste ändå ringa och kolla med varje mack för sig och prata om fria mil hit och fria mil dit. Jag blir alldeles snurrig i huvudet av alla siffror som jag nyss fått redovisat för mig och nu väljer jag bil efter vilken som är snyggast. Jag tänker fan inte åka Toyota i alla fall- så det så...

Sängbunden

Vilken slö söndag!
Nattens bravader resulterade i att jag och söta M låg fullkomligt utslagna hela dagen, särskilt M. Ända fram till att han skulle gå iväg till festen igår så hade jag betsämt mig för att jag inte skulle med. Jag var trött efter dubbeljobbandet i fredags och såg med glädje fram emot att ligga hemma framför tv:n och äta popcorn. Men som vanligt för mig som har så extremt svårt att bestämma mig så började jag tveka när han kysste mig och skulle gå. 20 minuter senare var jag en helt ny människa med Barcelona-stövlarna på fötterna och nya jeansen som verkligen är skitsnygga.

Skulle möta upp fröken J och c/o lagom till att I'm from Barcelona-spelningen på V-dala skulle dra igång. Kön var dock mördande lång och väntetiden därefter. Rödvinet gjorde att en idé slog mig och snabbt som ögat hade jag knölat ned kavajen i väskan, spelade Allan när jag gick förbi vakten i dörren och plankade mig in genom att låtsas att jag "bara varit ute och tagit ut pengar". Kan inte fatta att de inte kör med stämpel, värt att lägga på minnet... Ruskigt kul var det dessutom och jag och fröken J avslutade det hela med lite nattligt krubb som satt som en smäck!

Bra helg, helt enkelt!

Working girl!

Tåg hit och tåg dit, men jobbet känns i alla fall roligt.
Funderar på om en ljudbok skulle vara något nu när man ska sitta på SJ:s underbara inrättningar varje dag. Eller en vanlig bok, tidsfördriv kommer hur som heslt att krävas för att inte resorna skall bli allt för långa. Hård dag idag om man heter Elin dock, för egentligen är jag väl bara hemma och vänder i princip. Ska laga lite mat och kolla på ett avsnitt av de desperata hemmafruarna innan jag drar iväg till det andra jobbet på restaurangen. Någon kommer att sova gott i natt...

Dress code my ass

Tydligen var dress coden något som rekryteringsfirman hade fått om bakfoten!
Därför blir det två och en halv veckas jobb för min del från och med idag! Känns toppen eftersom min rastlöshet nu börjat synas på tapeterna... Nu ska jag föna håret, käka frukost och sedan hastar jag iväg till mitt nya och tillfälliga jobb...

RSS 2.0