12 timmar att rensa

Jag bävar över att kolla min mejlbox när jag kommer tillbaka till jobbet i morgon. Fem dagar borta... Vid det här laget har den väl expolderat eller något. Jag gissar på 1500 nya mejl och återkommer i morgon så fort jag vet den exakta siffran. Hur många av dem som jag har använding för fortfarande har jag ingen aning om, men jag skulle gissa... 10.

Det bästa med att vara vuxen

Martin äter inte frukt. Därför skrev jag till honom att bland det bästa med att vara vuxen är att man får bestämam sånt själv. Äta eller inte äta frukt. Äta eller inte äta blomkål. Eller godis till frukost eller tre sorters pålägg på mackan eller kvällsmat framför tv:n.

Det bästa med att vara vuxen i dag: blåbärsprinsess mitt i veckan!


Mina fem

Ja visst ja,  Lina utmanade mig ju häromdagen. Vi talar om fem böcker som jag skulle vilja upptäcka igen för första gången. Jag läser i princip aldrig om en bok, eftersom jag tycker att de upplevs bäst första gången. Men här kommer listan ändå:

  1. Lasermannen av Gellert Tamas
  2. Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe
  3. No Logo av Naomi Klein
  4. Studio Sex av Liza Marklund
  5. Öster om Eden av John Steinbeck



"Jag ska kasta loss och lära mig slåss"

Årets låt? Martin Stenmarck - årets låt?
Hör mitt elaka skratt, för det kan bara inte vara möjligt att Martin Stenmarck gjorde förra årets låt.
Tack gode Gud att kategorin inte heter årets BÄSTA låt, för då hade jag verkligen satt mitt te i vrångstrupen framför tv:n i går.
För övrigt sjöng Veronica Maggio falskt, In Flames var fulla, Sanna Bråding var både dålig och illa stylad, Martin Stenmarck var gladast, Benny Anderssons Orkester är inget dansband, Sahara Hotnights nya var som ett rakt streck, The Knife hade konstiga tackvideos och Christian Falk hade konstig frisyr.

HÄR är årets låtar (och hör sen):

1. We're from Barcelona - I'm from Barcelona
2. Young Folks - Peter Bjorn and John
3. Can't be so - Fibes Oh Fibes
4. Längst fram i taxin - Snook
5.  Let's Kill Ourselves A Son - Timo Räisänen


Lika som bär gone wild

Den här killen cracks me up..!

Just nu

  • Jag längtar tillbaka till mitt jobb (!)
  • Så fort jag blir frisk bjuder jag fröken J på "Parfymen", popcorn och läsk
  • Jag kan inte avgöra om jag är frisk och i skick att gå till jobbet i morgon
  • Visserligen har jag gått runt i Championbyxor i sex dagar och därför kanske har tappat all koll på omvärlden, men jag hävdar ändå att skjortklänningen är det snyggaste plagget just nu
  • Jag borde tvätta håret
  • Det är alldeles för långt kvar till vår och värme
  • Jag ska skaffa en ny ringsignal till min mobil

Jag fick ett mess

Ett och ett halvt år sedan. Kanske mer om man ska vara exakt, men vem räknar egentligen när man redan har nått upp till sådana höjder.
Ett och ett halvt år sedan. Så länge sedan var det sen jag och gamla kompisen L hade någon riktig kontakt.
Igår fick jag ett mess. "Hur leker livet med dig? Vad gör du nu förtiden?" Först fattade jag inte vem det var från trots att hon låg kvar i min telefonbok. Sedan blev glad och sedan blev jag lite ledsen. Det kändes tråkigt och konstigt att kunna berätta om så mycket som hänt för någon som stått mig så nära under så lång tid. Sedan vi hördes senaste har jag blivit sambo, tagit examen och fått jobb. 
På något sätt ska man inte behöva berätta allt det i ett och samma andetag för någon som en gång var ens bästa vän. Eller så är jag bara blödig, som vanligt...


Århundradets influensa: dag fem

I dag firar jag att jag orkar sitta upp. Det känns som ett privilegium och jag såg till att kolla in reprisen av Tonight Show i soffan tidigare under morgonen.
Den här influensan har gjort att jag tagit fram mitt vanligaste sätt att uttrycka min frustration över att vetenskap inte är logisk: "Vi kan åka till månen, men...".
Vi kan åka till månen, men vi kan inte ta död på influensavirus. Det kan så klart användas på fler ställen än så: vi kan åka till månen, men inte uppfinna antipunka-däck, inte göra hörlurssladden till Ipoden trasselfri, inte producera skrynkelfria lakan.
För mig är allt sådant helt ologiskt. Bo på andra planeter? JA. Bota nästäppa? NEJ.

Förresten: I går lagade M ärtsoppa till mig när jag inte orkade själv. Ärtsoppa är det värsta han vet på denna jord. Dessutom tvingade han i mig äppeljuice, tvättade, diskade och skötte om, puffade kuddar och hämtade filtar hela dagen lång. DET är kärlek, det...

Sömnlöst i feberland

Natten har varit hemsk.
Den lilla tid jag faktiskt har lyckats sova har präglats av riktigt skruvade feberdrömmar. Vaknade till slut vid åtta och insåg att det inte var någon idé att ligga kvar så jag gick upp. Mår riktigt uselt i dag också, och tiden går bara så ruskigt långsamt. För en rastlös människa som mig är feber bland det värsta som finns. Kanske skulle jag fördriva lite tid med Desperate Housewives..?

Eftersom jag är sjuk missar jag pulkarejset i dag. Skit också. Det finns fan ingenting bra med att vara sjuk...

Förresten: Varför blir det alltid ett berg med disk hos oss innan någon av oss barmhärtar sig över det? Och ju mer disk, desto jobbigare att ta itu med det. Moment 22 - we meet again.

Jag brinner upp

Undrar om jag har varit man i ett tidigare liv. Jag blir nämligen så ynkling när jag är sjuk att frågan måste ställas.
Fast i dag har jag sannerligen anledning: jag är fortfarande inte inte ens i närheten av frisk och snart känns det som jag brinner upp.

Måste.
Ha.
Vätska.

Bollkalle-killen

Var nyss och handlade det enda som går ned när jag är sjuk - ostkaka. Knepet mamma använde när jag var liten och matlusten försvann funkar fortfarande. Åtminstone fyra skedar, som alltså är allt jag ätit på hela dagen...

I affären gick jag förbi en Alfons-bok och kom att tänka på en diskussion vi hade på jobbet för ett tag sedan. Den handlade om vad vi kom ihåg mest från böckerna om Alfons. Kollega ett svarade kakburken, kollega två tyckte sågen (ta vilka verktyg du vill, men rör inte sågen) och chefen sa när lingonen i gröten bli båtar. När det blev min tur att svara sa jag utan tvekan "bollkalle-killen". Kollegorna bröt ihop. Vi blev alla lite ledsna för vi tyckte fortfarande så synd om den stackars bollkalle-killen. Kollega två har förbjudit mig att prata om bollkalle-killen något mer, för han blir så ledsen då...

Vilken episod ur Alfons kommer du ihåg mest?

Sjukt - i dubbel mening

Det finns en mycket god chans att jag betalade mer i skatt den här månaden än jag tjänade brutto under hela hösten.

Något annat ord än sjukt känns inte aktuellt.

Målartalang

Halsen börjar ge med sig, thank God!
Hoppas nu att det inte plötsligt går åt andra hållet, eftersom det i morgon är dags för den stora målardagen. Då ska terracottatapeten med guldfärgade flames döden dö och ersättas med något mer smickrande. Något som inte ger en känslan av att rummet krymper...

Jag gillar att måla om. Senaste jag gjorde det gällde det en hel lägenhet. Jag hade precis flyttat till en ny och större lya, brutit upp från ett riktigt vidrigt förhållande och skrivit in mig på en ny kurs på universitetet. Tog en vecka ledigt från mitt jobb och låste in mig i den nya tvåan med färg, stege, penslar, roller, spackel och en stereo. Kände mig hela tiden som en sådan där tjej på film som gör om allt i sitt liv och blir starkare, tuffare och lyckligare. När det var klart satt jag sedan i fönsret och åt pizza och rökte nöjt.
Nästan så att man kunde höra den pampigt triumferande musiken med stråkar och cymbaler rulla in i bakgrunden...


Utbrytarkung

Min kropp har inte alls hajat varför man stannar hemma från jobbet när man är sjuk.
Man gör det för att bli mindre sjuk, inte MER.

Halsen känns som den övar på en karriär som utbrytarkung och i dag hjälper inte ens te och mammas ljuvliga biscotti...

Bor jag verkligen här?

Enligt den här sidan har jag ingenting gemensamt med mina grannar. Förutom att vi verkar vara i samma ålder. Annars - inte ett skvatt...

Utmärkande drag för typen "Skilda världar" (!): 
  • Unga (japp)
  • Yrkesutbildade (högutbildad) 
  • Ensamstående barnföräldrar (sambo utan kids) 
  • Låginkomsttagare (medelinkomsttagare)
  • Nyare hyresrätt i storstadsförort (60-tals hus i storstad)
  • Hög andel utlandsfödda (svenskfödd med svenska föräldrar)
  • Förändringsbenägna kollektivister (njaaa...)

Så kallt att man fryser kedjan av sig

Varför har jag en cykel som bara funkar när det är plusgrader?
Hela poängen med att ha en hoj försvinner ju om man inte kan ta sig runt på den jämt. Har jag den i källaren på natten funkar den till tågstationen, men självklart inte hem.

På blocket finns inte en enda rutten cykeljäkel. Jag måste hitta en. Snart. Och den här gången en som tål köldväxlingar...

E-type i skönhetsrådet

Den här artikeln har tre möjliga förklaringar:
* DN har mycket humor
* Skönhetsrådet har ännu lite mer humor
* E-type har så jäkla mycket humor — och självdistans

En långhårig gammal hårdrockare i skinnbyxor som polar med Mickey D som ledamot i skönhetsrådet?
Now I've seen it all...

Barnmat mättar också magen

I det här hemmet verkar det som vi blandar gourme med barnmat under veckorna.
Ena dagen älgfilé, andra fiskpinnar. Sedan grillad lax som följs upp av köttfärssås och spagetti.
Jag vill säga att jag tycker att det är dumt, men det kan jag inte. Barnmat är gott. Och, nej - inte sån på burk innehållandes mosad banan eller levergryta i såskonsistens. Jag menar sånt man käkade när man var liten. Fiskpinnar hamnar klockrent i den kategorin. Jag kan inte komma på när jag åt det senast. När jag tänker efter - förmodligen medan jag fortfarande var barn. Okej, jag ska göra en liten insats att komma tillbaka till mina gamla matvanor. Mer lax, mindre fiskpinnar... 

M sitter i vardsgrummet och pratar med tv:n. Givande konversation vad det verkar, för han gör det varannan minut. Tennis är bra att prata med, trots att de bara stönar som svar...

Pingpong

Fick lite back to school-känningar i dag. Vi var ett gäng som spelade rundpingis på lunchen, och precis som kollegan sa: ”Det kände ssom när killarna kom in efter rasten och var alldeles röda och svettiga i ansiktet.”
Sånt borde man göra oftare.

Läste att den 23 januari för övrigt är årets deppigaste dag. God damn, finns det en sådan? Hela januari är ju i och för sig ganska deppig så oddsen för att den deppigaste dagen skulle infalla då är ju kanske inte så höga.

Strax dags för Oscarsnomineringarna, så nu måste jag fokusera.
Inte en chans att jag får sluta tre i dag...

För många alternativ

Allt som är uthärdligt blir det fram till sekunden då man inser att man har alternativ.
Efter det - outhärdligt. Jag är expert på det, snudd på professor i det faktiskt.
Fram tills jag köper nya kläder gillar jag mina gamla, innan jag bokar klipptid är håret rätt snyggt och lägenheten är inte alls så tokig - förän jag har varit och tittat på andra. Efter det - katastrof.

"Här kan jag inte bo, det där kan jag inte ha på mig och vad tänkte jag med när jag klippte mig såhär?"
Every time. Samma när jag var liten. Leksaker, folk man frågade chans på, fritidssysselsättningar - t o m kompisar.

Apropå kompisar kommer alla sju hit på min födelsedag. A L L A! Det värmer långt långt ned.
Klagan över att ingen varit här innan är över, nu kommer de allihop. Lycka!

Dagens bra saker:
* Salladen från Café P - yum-yum.
* Värme i elementen - no more stenåldersgrotta
* Skratta på jobbet åt det där med www
* En månad kvar till mina flickor kommer hit

Dagens tråkiga saker:
* Inte ta åt mig, inte ta åt mig, inte ta åt mig...
* Måndagshumör
* Gubbar som spottar inomhus
* Tandborsten rullar in under badkaret


"Joker is poker with a j"

Poker, poker, poker.
Somliga tillfällen känns det som att det räcker med att bara nämna ordet för att jag ska koka över.
Poker är M:s passion här i livet och det gör att vi krockar ordentligt ibland. Det gör mig både arg och ledsen.
Han tycker att fyra kvällar i veckan är ganska lite, jag tycker väl egentligen att det är tre dagar för mycket. Kanske är det för att det är söndag, men jag känner mig lite edgy just nu - särskilt när ordet poker nämndes ytterligare en gång.

Eller så är det för att det i morgon är måndag igen och det betyder att väckarklockan ringer 04.40. Klart är i alla fall att 48 timmar helg går alldeles för fort. På tok för fort. Jag undrar redan vad jag har gjort med min lediga tid den här gången och får lätt lite dåligt samvete för att jag borde ha gjort mer saker, andra saker.

Ska snart åka över till Johanna. Istället för stadsvandring i solskenet fick hon, som nyinflyttad i stan, spendera söndagen i sängen med feber. Jag ska spela rollen som Florence Nighingale och åka dit med lite Alvedon etc.

Lilla vovven

Jag kan inte riktigt släppa en grej som hände i går.
På väg hem från mataffären fick jag och M syn på en liten vovve som strövade runt utan någon synlig ägare. Jag ställde ned min matkasse och gick fram till den: den var tufsig, ganska illa skött och lyssnade inte alls på ord som sitt och stanna.

Efter att ha spanat efter en ägare en stund ringde jag till polisen i tron om att de skulle ta hand om den. Så var det inte. Inget halsband och ingen efterlysning betydde inget polisärende. Dock meddelande polisen jag pratade med att vi gärna fick ta hand om den själva och ta den till ett hundpensionat.

Sedan stod vi där. Ingen hjälp, ingen möjlighet att ta med hunden någonstans och inget halsband eller någon märkning som kunde hjälpa. Utan halsband var hunden även svår att hålla kvar och till slut stack den bara iväg. Vi rände efter men fick ge upp efter tio minuter, den var borta.

Jag har inte kunnat släppa det riktigt. I natt föll nästan en decimeter snö och i mitt huvud finns bara bilden på en ensam, kall och hungrig hund som jag lämnade ute i snön. Jag blir så arg när ingen verkar bry sig...


Ett nytt liv, anyone?

Jag hittade en annons i dag.
Den bevisar att allt går att sälja. Eller så bevisar den bara att folk tror att allt går att köpa, och är beredda att betala för vad som helst. Jag har sett folk som sålt sin röst, sitt jobb, sin fru och sin religion förut, men detta var något helt nytt.

Vill du köpa ett helt nytt liv, komplett med surfbräda, födelsedagskalas och roliga historier?


Lindas nipples

Sitta och pixla Linda Rosings nipples klockan sju på morgonen.
Det var knappast det bästa sättet att inleda dagen på.
Härligheten föregicks även av en svettluktande tågkupé med trasiga säten.

Om möjligt så längtar jag nu ännu mer till kvällens rödvinorgier!


Spender

Mentalt har jag redan spenderat 3000 av min lön som ännu inte kommit.
Sådan planering är nog inte helt bra för en "nyrik" som jag...

Bär man hatt, blir det inte bättre än så här

Jag gillar inte att vara irriterad. Det var jag när jag åkte hem från jobbet i dag.
Knappast blev det då bättre av att fräscha killen satt i min vagn. Fräscha killen pratade högt och mycket i sin mobiltelefon hela vägen till Uppsala och efter varje fullständig mening smög han in ordet "fräscht". Allt var fräscht. Hans hatt, hans jobb, någon som han sa, något som någon annan sa, middagen - a l l t.
Jag tror jag gav honom två blickar som båda borde fått honom att fala död ned. Det gjorde de inte.

När fräscha killen prata klart med alla i sin mobiltelefon ägnade han resten av tågresan med att stirra på mig, med någon som verkade vara ett försök till flirtig blick. Det funkade sådär.
När tåget väl närmade sig stationen ställde han sig bredvid mig vid dörren. Han stirrade likadant som förut, log lite i mungipan och utbrast till slut: "Hey, fan, vilken snygg basker!".

Mejlbomb

Det som något riktigt sjukt över hur mycket mejl man får när man jobbar med det jag jobbar med.

Dagens fråga: hur sjutton orkar egentligen folk? Hur?

Äntligen, Chuck!

Märk den 3 februari i era almanackor redan idag, gott folk.
Det är dagen då Chuck Norris kommer till Sverige, närmare betsämt Götelaborg.

Anledningen? Chuck har releasefest för sin nya cd ”...And The Rest Will Follow”.





Drömresmålet onsdag

75483-55

Uberweiss

Fick med mig res-bilagan på väg från jobbet idag. Jag tycker om att läsa Bladets bilagor på tåget hem, det är lagom ansträngande liksom. Självklart var den proppad med stora reportage från soliga stränder. Sådana stränder som en normal människa (läs: jag) aldrig har råd att åka till. Som jag längtar bort från detta landet nu dock. Jag skulle ge mycket för att få ligga på just den där soliga stranden och dricka just den där drinken och skumpa runt på just den elefanten.

Att det är alldeles för långt till sommaren insåg jag även i duschen nyss.
Jag är nämligen uberweiss. Hela min kropp - bländande vit. Som en Colgate-reklam ungefär, och det spelar ingen roll att M säger att jag har så mycket pigment att jag aldrig blir blek.
Jag är fan uberweiss.

Sambo med Edward Scissorhands

Nu har jag skurit och klippt mig så mycket i fingrarn ade senaste dagarna att mina nävar ser ut som huggkubbar.
Utomstående skulle kanske kunna tro att jag egentligen är sambo med Edward Scissorhands. 
Hade det varit så hade jag nog föredragit att han klippte mitt hår framför mina fingertoppar.

I verkligeheten handlar det bara om att jag måste lära mig att knivar är vassa saker. 

Dagens kom ihåg: 

* Skär man tomat och inte tittar på vad man gör, då träffar man ofta fingertoppen också.
* Är knivarna nyligen slipade av ett proffs — extra farligt för sköra fingrar!

Glädjeämne

Jag trivs så himla bra på mitt jobb.

Och hur ska man kunna göra annat när man får sånt här i internmejlen:

"Det är verkligen trevligt att du har börjat hos oss! :-)".

One of those days

I bland är det bara "en sån där dag".
Självklart var det en måndag, då allt med ens känns lite jävligare än det redan var. Som att det inte räckte med att det inte längre är sovmorgon och frukost i sängen, och tid (läs: ork) att dricka vin på kvällarna, och förmiddag i soffan och lång middag i köket och fan och hans moster. Förutom allt det där, så råkar det vara något mer. Något extra som får hela dagen att kantra.

I morse var det cykeln. I helgen har cykelkedjan spelat mig några spratt och jag har, dum som jag är, slappnat av och trott att det ordnat sig. Icke. Den hoppade i lördags och hoppade tillbaka innan M hann ut för att fixa den. I morse hoppade den igen, och gjorde så att jag missade första tåget. Nu skulle jag bli sen, jävla skit också svor jag och släpade in fanskapet till M. Då hade den hoppat tillbaka igen. Suck.
Tog på mig skor och kappa igen och släpade med mig cykeln för att hinna med nästa tåg. Då hade den hoppat igen. Självklart dog jag på fläcken av ren och skär ilska.

Och sedan har det fortsatt. Tåget jag hann med var sent, t-banan var sen, jag var sen, sidorna jag gjorde på jobbet såg konstiga ut, teet var slut, matlådan hade läckt och sedan upptäckte jag att jag glömt mina nycklar. Jag vill bara dra täcket över huvudet och låtsas som att den här dagen aldrig fanns.

Uppdatering: nu blev min skärm helt grön också. And the saga continues...

Och hår sen!

Jag har bokat tid för klippning. Eller helrenovering, som jag sa när jag ringde.

- Hur långt hår har du, frågade tjejen jag pratade med.
- Strax nedanför skulderbladen, svarade jag.
- Åh, långt och vackert hår då, sa hon.
- Långt, ja, men vackert hoppas jag att det blir när ni är klara med det, svarade jag.
Då skrattade hon.

Hon verkade snäll. Det kändes bra nu när jag prövar en ny salong.
Funderar på riktigt mörkt chokladbrunt i botten med bärnstensfärgade slingor. Men jag har ju ytterligare en vecka på mig att betsämma mig helt.


Gjort är hjort

Vad har jag gjort idag egentligen?

* Tittat på skidskytte
* Fått frukost i soffan av M för andra dagen i rad
* Tittat på början av "Resan till Amerika"
* Somnade sedan i soffan
* Gick in och lade mig i sovrummet istället
* Sov i två timmar tills M väckte mig
* Tittat på "Sideways"

Kanske man skulle försöka göra något vettigt de sista timmarna av den här dagen?


Lördagkväll


En ny människa

Har kört en helrenovering i dag.
Med tanke på hur jag mådde i går så var det som en skänk från ovan.
En lång dusch, inpackning, ansiktsmask och en vaxning var det som behövdes för att jag skulle känna mig som en helt ny människa. Sedan blev det solrosbröd och te i soffan tillsammans med M.

Åh, vad jag gillar lördagar.

Nu: Manchester United - Aston Villa på Canal +.

Moneybrothers pizzeria i Gazaremsan

Rolig fest ena dagen brukar betyda jobbig dag andra dagen.
Det gör det också i dag.
I tunnelbanan köpte jag i morse världshistoriens godaste macka. Nybakat danskt bröd med massa ost och grönsaker gjorde mig visserligen varken piggare eller fräschare, men ändå. God var den.

Åt sedan inte lunch förän nu. Ville äta ensam och medan jag åt min pasta funderade jag på vad jag skulle säga om någon okänd ville sitta vid mitt bord. Att jag hade TB? Tourettes? Eller att pastan bara var förätt och att jag ville kasta mig över vederbörande till varmrätt? När en konstig tant kom fram nöjde jag mig med att hävda att det var upptaget och sedan titta ned i min tallrik igen. Det verkade funka bra nog.
Det var länge sedan jag kände mig så himla asocial...

Och förresten: Filip Hammar funderade i går vilket namn Agnes och Moneybrothers fiktiva pizzeria i Gazaremsan skulle ha. Jag tror det blev Brorsan-brorsan, även om jag gillade både Penga-pizzan och Pizza-pizzan bättre... 

Jag krymper...

... och därför är byxorna jag köpte för två veckor sedan är redan för stora.

Damn it — eller nåt!

The Big Bear Night

Några timmar kvar till Rockbjörnengalan nu.
Stannar i Stockholm ikväll för gala och efterfest, men jag känner mig än så länge inte särskilt "galig".
Upp halv fem, knappa dator hela dagen, matlåda och tunnelbana. Ordet gala känns då jäkliga långt bort då...
Jag gör dock ett försök till glamour hemma hos Anna, där jag hyr in mig i kväll och i natt.

Gala eller inte — jag börjar sju i morgon så vi får väl se hur vild man vågar bli i kväll.

En vanlig dag på jobbet

Dagens to do list:

"Skickade bajs till journalister".
"Firade nyår på toaletten".

Samt lite droger, lite sex och lite naket.

En helt vanlig dag på jobbet, med andra ord. Härligt!

När reklam är roligt


Och sen luktade hela Globen korv...

På tåget i morse lyssnade jag på radio tills mottagningen bröts strax norr om Märsta. De hade någon fånig tävling och spelade upp ljudet av någon som sitter i en trädgård en sommardag och dricker kaffe. Jag blev med ens ledsen av längtan. Jag längtar alltid till sommaren. Åtta månader av mörker som kulminerar i fyra månader med sol och värme.

På Centralen luktade det senare knäck. Av någon outgrundlig anledning. Jag kom snabbt fram till att vi borde ha två årstider i Sverige: jul och sommar. Fifthy-fifthy ungefär, eller 40 jul och 60 sommar. Julen är ju det enda fina med vintern enligt min mening, och då har ändå mina vintrar alltid förgylts av födelsedagar i februari. Ja, så gör vi: jul och sommar - det är våra enda årstider, tänkte jag.

Och sedan steg jag av tunnelbanan och hela Globenområdet luktade prinskorv.

Fan också.

Kent minus ett

Jag vill säga att det är en stor förlust att Harri Mänty hoppar av Kent. Men då skulle jag nog överdriva.
Harri Mänty var den enda i Sveriges bästa band som egentligen inte tillförde särskilt mycket.
Han var den man glömde bort när man räknade upp medlemmarna. Han var den som man inte skulle märka saknades under en spelning.
Tar man bort honom som gitarrist händer ... inte mycket. Kanske ingenting.

Kasta sten, Olinda

Kvinnan med den underbara rösten, Olinda Borggren tar sig friheten att uttala sig om folk som inte har någon talang för det de sysslar med. Om "Idol"-deltagarna säger hon så här enligt Bladet:
- Dom kan inte sjunga, dom har ingen stagepresence över huvudtaget och dom vågar inte ens göra något annorlunda.

Snacka om att kasta en gigantisk sten i ett glashus.
Alla som har hört supertalangen Olinda Borggren ta ton vet att det där med hurvida någon sjunger bra eller inte, knappast är något som en tondöv skall uttala sig om.

Och rikspuckot till pojkvän som hon har, Patrick Larsson, sitter i filmklippet självklart bredvid och nickar vist.
Igen - gigantisk sten!


Narkoleptikern

Jag höll på att somna på tåget hem i dag. Eller, egentligen borde jag skriva det som är något mer anmärkningsvärt, nämligen att jag höll på att somna på cykeln hem.
Försöker man, så går det faktiskt att somna överallt tror jag. M säger att i alla fall att jag besitter den förmågan. Den, och att somna snabbt. Om jag ligger vaken fem minuter på kvällen innan jag somnar har det gått uppseendeväckande lång tid. Som en lättare form av narkolepsi, liksom.

En gång sov jag med öppna ögon. Det var när jag precis börjat min praktik på radion i Karlstad. Jag hade väl varit där två veckor och knappt hajat vilken regel som gick till min mikrofon när det var dags för möte om kanalens ekonomiska läge. Tråkekonomen i manchesterkavaj såg så tråkig ut att jag hade kunnat somna så fort jag fick syn på honom. Istället dröjde det tills chefen tog vid efter femtio minuter av siffror och tabeller. Plötsligt upptäckte jag att jag satt och sov. Jag hade mycket väl kunnat bli avslöjad, eftersom jag också brukar prata i sömnen. Det gjorde jag som tur var inte den gången dock...

Dessutom höll jag på att bli överkörd på väg hem idag. Sverige skrotade uppenbarligen alla tidigare trafikregler under Trettondagshelgen och övergick till "störst går först"-principen. Den verkar gå ut på att tuta på cyklister och hötta med näven åt dem som försöker sig på att följa högerregeln...

Gammal är ... gnälligast

Jag känner mig gammal när jag tycker det är ledsamt att ett gäng tonårstjejer sitter på t-banan och skriker hora åt varandra.

Jag känner mig ännu äldre när jag suckar över att de är så högljudda.

Vad snabbt man får distans.

Vilken skulle bort?

Lika bra att jag avslöjar de rätta svaren på utmaningen nu.
Här är de:


1. Jag har varit på bal tillsammans med Leif Pagrotsky = SANT.
På vårbalen förra året var Leif Pagrotsky en av de inbjudna gästerna och jag kunde självklart inte hålla mig och min glappande käft borta. Såg till att få bildbevis på vår rendez-vous dessutom.

2. Jag har suttit sex timmar i fyllecell = FALSKT.
Som Josefin skrev, så kanske jag har gjort mig förtjänt av sådan logi någon gång, men jag har aldrig blivit lubbad och det är jag glad över.

3. Jag gett Lemmy i Motörhead nobben = SANT.
På backstage-området på Arvika kom Lemmys "folk" fram till mig och sa att han hade ögonen på mig och undrade om jag ville följa med till hans hotell för att "fest lite och sånt". På den korta stunden som det tog för dem att haspla ur sig den meningen kopplade jag inte vem Lemmy var. När de sedan pekade på det vårtiga ansiktet borta vid baren skrattade jag och gick.

4. Jag har spillt en öl över Lena Ph = SANT.
På mitt första pressjobb i Stockholm för några år sedan gick jag och mina två vilda kollegor till Café Opera efter att vårt gig var färdigt. Vi hade redan innan druckit en hel del på vårt seriösa uppdrag och väl inne på stället dröjde det inte mer än några minuter innan jag hade råkat stöta glaset till min 65 kronor-öl i axeln på Lena Philipsson. Jag gjorde det dessutom med sådan kraft att den något missnöjda (läs: vansinniga) Ph fick halva glaset över sig och jag smet in på dansgolvet och gömde mig.

5. Jag har gått runt iklädd Viking Lines maskottdräkt =SANT.
På Finlandsbåtar kan allt hända. Under en efterfest i en personalhytt på kryssningen mellan Stockholm och Åbo festade jag järnet iklädd maskottdräkten i flera timmar och var mer än lovligt full. Morgonen efter kom jag inte båten när den lade till utan fick sonika åka med tills den vände igen - behöver jag säga mer..?

Och de flesta av er verkade känna mig rätt bra, eftersom ni visste att jag aldrig suttit i fyllecell.
Thank God!


Samma fast annorlunda

* Ratata — tråkig svensk grupp från 1980-talet/bröderna Daltons jycke i Lucky Luke

* Ratatat — helt okej utländsk grupp från 2000-talet

* Ratatatatata — ompa ompa-klubb på KGB i Stockholm.



Det svenska musikundret

I Sverige producerar vi varje år mängder av bra musik.
Läser man nomineringarna till årets Grammisar får man svart på vitt på detta:

  • Agnes - Right here right now
  • Andreas Johnson - Sing for me
  • BWO - Tempel of love
     
  • Martin Stenmarck - 7milakliv 
  • Sebastian - Do what you're told

Topic: Hjälp

Kära Katerina Janouch!

Min pojkvän står i vardagsrummet och sjunger låtar med Paula Abdul och Lou Bega.
Hjälp mig, vad ska jag göra?

Hälsningar, "desperat".


Atkins mardröm

Jag har levt på bröd i dag. Bröd med smör och ost.
Och med ens förblindades varje Atkins-anhängare av att läsa ovanstående text. Ord som bröd, ost och smör framkallar nämligen oftast omedelbara alergiska reaktioner hos Atkins-anhängaren. Om blindhet är en av dessa vet jag ej, men avsky (läs: avundssjuka) torde nog kunna vara ett åtminstone.
Själv gillar jag det, kolhydrater är förbannat gott ibland. Så gott så att man lever på det en hel söndag? Well, om man har bakat årtiondets tjockaste scones så har man...


You think you've got it, oh you think you've got


En ska bort

Lina hade den goda smaken att utmana mig, och då är jag knappast den som är den
Det handlar om att skriva fem saker om mig själv, där fyra är sanna och en är påhittad och det är upp till er att gissa vilken som bara är ren och skär lögn.

Here it goes:

1. Jag har varit på bal tillsammans med Leif Pagrotsky
2. Jag har suttit sex timmar i fyllecell
3. Jag gett Lemmy i Motörhead nobben
4. Jag har spillt en öl över Lena Ph
5. Jag har gått runt iklädd Viking Lines maskottdräkt

Nu återstår bara för er att gissa vad som är fel...
Lika bra att låta fler våndas över sitt förflutna så jag passar självklart vidare till Linda, Petra och  Martin.

Vuxet

Jag är huslig.
Efter att ha vikt tvätt medan jag kollade på Doktor Phil ger jag mig nu in på att överraska M med nybakade scones.
Vuxenpoäng i massor till mig.

Justin Timberlake - My Dick In A Box


En stor vit boll

Min chef talade i telefon med en dansk och skulle förklara vart Bladet ligger.
- Vid Globen ... Ja, en stor vit boll liksom.

Det tyckte jag var roligt.

Dildokopian

I går var jag extra tacksam över att börja klockan sju på jobbet. Lagom till att jag läst tidningen, druckit en kopp te och ätit min macka började försenade och förbenade reportrar ringa till redaktionen och tala om att hela t-banan låg nere. Jag konstaterade snabbt jag är mycket hellre sitter på jobbet än trängs med horder av folk som skall armbåga sig fram till en ersättningsbuss...

När jag skulle hem vid tre-snåret funkade t-banan dock utmärkt och när jag skumpade fram mot centralen såg jag en annons som jag sedan inte kunde ta ögonen från. På en stor skylt stod det:
"Clone a willy - gör en dildokopia av ditt original".

WHAT?!?? Av mitt original? När, hur och varför skulle jag behöva en sån? Dels har jag ju inget "original" att modellera från och kanske är det därför jag missar poängen. Men jag skulle verkligen vilja titta in i huvudet på den inköparen som tänkte: "Fan, den här grejen kommer ju att gå ASBRA!"

Snabbloggaren mitt i maten

Jag springer mellan köket och badrummet och slinker egentligen bara som hastigast in till datorn för att snabblogga.
Det är egentligen en stor kväll i kväll. M:s päron ska möta min mamma och hennes man och därför går man ju ned lite extra långt i spagat då.
Tre rätters blir det:

* 3 X Norrland: rullad laxfilé med sikrom, rökt älgtunga på tunnbröd och räkcrustad
* Fransyska på älgfilé med potatisgratäng och rödvinssås
* Varma hjortron med vaniljglass

Dags att göra ett försök att se presentabel ut dessutom.
Det blir mer blogg i morgon.

Hell no, I won't go

Folk drar till fjällen. Överallt verkar folk dra till fjällen eller komma hem därifrån.
Åka skidor? Nej tack. Sitta i någon fånig stuga i någon fånig backe? Nej tack. Afterski? Hell no!
Är det något jag är osugen på så är det att åka till fjällen och harva runt med zinkpasta på näsan i någon backe med smältvatten. Dra på sig pjäxorna vid bilen och stylta fram med liftkort och skidglajor. Sitta i täckbyxor och glo på tyskar som inte kan åka. Bli knuffad i liftkön. Bli kissnödig när man är på väg upp i längsta backen. Ramla under sittliften så att alla ser det. Lyssna på Carola i anläggningens ruttna högtalare. Ha blåmärken på knäna efter fallet under liften. Ha blåmärken på rumpan efter att ha försökt åka snowboard.

Ja, är det något jag inte vill så är det att åka dra till fjällen. Men det kanske var en smula oklart..?


Årets...

Film: Casino Royal
Tankeställare: "Moderaterna är inget arbetarparti"
Låt: "Wer'e from Barcelona" - I'm from Barcelona
Tv-serie: Desperate Housewives
Käk: Allt med avokado
Händelse: Att få ett jobb
Skiva: Albert Hammond, Jr - "Yours to keep"
Bantarchock: Uffe Larsson blir halv
Upplevelse: Sverige - Paraguay på Olympiastadion i Berlin.
Konsert: Keane på Annexet
Kap: Den svarta skjortklänningen som jag trånat efter så länge
Resa: Göteborg i juni var helt underbart
Konstigaste 1: Expressens Quetzala Blanco ger Pete Doherty fem (5) getingar när han gör sig själv till ett hån på Hultsfred och trillar av scenen
Konstigaste 2: Alla verkar bry sig om vilken svensk b-kändis som dansar rumba bäst i Let's dance
Musikvideo: Panic! at the disco - I Write Sins Not Tragedies
Läskigaste: Carola - som alla år
Dryck: Grapejuice från Fontana
Plåga: Att svara något annat än Basshunter vore att ljuga
Beroende: Bloggen

Och årets sämsta:

* Förkväll: TV 4 lyckades med något som verkade omöjligt - ett nytt all time low
* Moderaterna: Drog en rövare och pratade om allt bra de skulle göra. Sedan gav de sig på de mest utsatta i samhället och gav höginkomsttagarna skattelättnader. Chocker!
* Begravningar:  Ingen ska behöva gå på tre stycken på ett år.


Hemma - eller nåt

Det känns konstigt, men bra att konstatera att detta är hemma numera. Det har tagit mig några sekunder att koppla var jag är när jag vaknar på morgnarna, men nu börjar det fastna tror jag.
Under flyttdagen konstaterade jag och M att flyttkarl (?) måste vara ett av världens värsta jobb. Att varje arbetsdag består i att göra sånt som folk kan tänka sig att betala för att slippa. Hur som helst var en tripp till ett folktätt Ikea och själva flytten avklarade inom loppet av sju timmar, och när vi och vår flytthjälp slog oss ned i den nyinköpte soffan med ett glas rödvin i handen kändes det som vin aldrig hade varit lika gott förut.

Halv tre i lördags låg jag sedan och sov på en inplastad resårbotten till dubbelsängen som M fortfarande försökte skruva ihop. Vi gav upp. Det var inte så tokigt att gå och lägga sig i min gamla 120 säng, vad som helst med madrass och täcke hade dugit just då.

Det finns förresten många fördelar med att bo i en trea. Just nu sitter jag i gästrummet/arbetsrummet där vi hittills har gjort en temporär parkeringsplats för alla kartonger, alla plast och all frigolit. Thank God, att man kan gömma undan skiten och låtsas som den inte finns...

RSS 2.0