Dirrrty

I dag tvättar jag. Hur jag än knölade och knölade fick jag ändå inte plats med skiten i mina två (!) Ikea-kassar. Jag fick ta det i två omgångar, och det jag fick med mig var nästan för tungt att bära. Istället fick jag dra kassarna längs med marken, de är nästan trasiga nu.

I helgen var jag tvungen att köpa nya underkläder. Inte så mycket för att jag ville, utan för att jag var tvungen. Det fanns nämligen inga kvar i byrålådan, och det beror inte på att vi varit för slöa för att boka en tvättid. Men vi har av misstag bokat på söndagar, och glömt bort att man inte får tvätta då. Så därför har det blivit så här nu. Jävla skit också.

"Tvätta så mycket du orkar" säger alltid M när det drar ihop sig till tvättid. Det är nämligen alltid jag som gör det, eftersom han nästan aldrig är hemma under helgen och aldrig är hemma i normal tid efter jobbet. Så mycket jag orkar, var det alltså... Det är ju en väldigt snäll tanke, men när man inte ens har underkläder att ta på sig så får man fan bita ihop och tvätta allt. Hela tjonkalongen, varenda plagg i den där förbenade tvättkorgen. Och det är det jag gör nu.

Det lär ta hela natten...

Stackars Glenn Hysén

image127

Visst är det svårt att avgöra om det faktum att ingen tar honom på snoppen gör honom ledsen eller glad?

Commin up commin up

Det  verkar som det förra veckan gick upp för E-type att folk tyckte Sahara Hotnights var lite coola när de dissade allsången. En del, de gamla tanterna och de snustorra sockeplastmorsorna tyckte dessutom att det var förkastligt. E-type vill också vara lite cool och kallas förkastlig. Så nu kör man ett "jag bryr mig inte" och "vet inte ens när programmet börjar" är ungefär lika imponerande som en pubertal högstadieunge som vägrar ta ned fötterna från bänken.

För det är det som är poängen. E-type vet inte hur man är tuff och cool och ball. Så länge han lever kommer han bara vara en förvuxen pudel i skinnbyxor och med för lite självironi.

Commin up!

Dagens i-landsproblem

Det något fel på min leverpastejsmacka. Det är nämligen både inlagd gurka OCH vanlig på den. Så ska det inte vara, det är antingen eller.

Ni ser vilka enorma problem jag brottas med här.

Ingmar

Jag har ibland gnällt på att Ingmar Bergman var vresig och sur och inte särskilt sympatisk. Man vill ju gärna att de ska vara det, de där som gör saker som man älskar helhjärtat. Man vill älska dem som personer lika mycket som deras arbete. För Ingmar Bergman var ett geni, han gjorde underbara filmer. Därför blev jag direkt ledsen när vi fick en flash om hans död.

När jag kollade igenom vårt bildarkiv med Bergman kunde jag inte se varför jag tyckte att han verkade så vresig.På varenda bild sken det om honom. Kanske för att han på alla bilder gjorde det som han älskade. Sånt blir man nog lycklig av.

Nu ska jag leta upp Fanny & Alexander ur nån av mina lådor.


Tävlingen "Tidernas största haka"

image126

          På riktigt?                   Tecknad?

Björn jävla Kjellman

Apropå att filmen Zingo gick på tv i dag, sa M att Björn Kjellman är en sådan där kille som väldigt få människor tycker illa om (precis som Håkan Hellström, sa han vilket är helt galet eftersom man antingen älskar eller hatar Håka Hellström - am I right?).
Själv hatar jag Björn Kjellman. Hatar! Han gör idel fåniga roller, mesiga karaktärer som alltid är likadana på något vis.

Ska vi säga att det knappast blev bättre när han ställde upp i schlagern i grönt plommonstop? 

Jävlar och järnspikar

Hela året svär man obehindrat. Varenda dag slänger man ur sig ett fan, jävlar, helvete eller ännu värre. Och ägnar det såklart inte en enda tanke.

Sedan sätter man foten i en kyrka och plötsligt förvandlas alla dessa hädelser till fanken, attans och järnspikar. Varför är man en sådan hycklare egentligen?

Tager du ... yada-yada-yada

Bröllopet i går var underbart. Bruden såg blank ut på ögonen, brudgummens underläpp darrade och jag började skvala så fort de svängde runt hörnet i kyrkgången. Jag har lite svårt att kontrollera tårkanalerna vid sådana där känslosamma tillfällen, så det var väl knappast oväntat. Samtidigt kom jag på att om det är någon som ska böla så är det väl kanske brudens pappa eller brudgummens mamma eller något åt det hållet. Så jag gav mig själv en mental lavett och ryckte upp mig. Sedan halade de fram sina egenskrivna löften - och ni kan ju tänka er hur det slutade.

Bordsplacering är alltid lite intressant. Visserligen hade jag en av M:s kompisar bredvid mig till höger, men de andra var väl inte direkt någon imponerande skara. Till vänster en stridspitt som antingen ville prata om de senaste helikoptermodellerna, hur vi lyssnade av polisradion på mitt jobb eller inte prata alls. Han blev lite mer lättpratad efter ett par glas vin, men inte särskilt mycket mer intressant. Mitt emot mig hade de satt ett par, vilket aldrig är någon särskilt bra idé. De snackade med varandra, och på engelska också så det var svårt att hålla igång ett samtal alla fyra. Man kan väl säga att festen började på riktigt efter middagen och vi drack vin och hade kul med kompisgänget fram till omkring tjugo över ett på natten.

Efter att ha väntat på t-banan i trettio minuter fick vi kliva av en hållplats för tidigt eftersom något ljushuvud bränt ut en restaurang (läs: pizzeria) vid vår station.

Just nu njuter jag av regnet. Att jag är inne och det är ute, alltså...


Detta är ett kex

Varför sker alltid alla värdetransportrån precis när jag ska ta lunch?

Men, rån är trots allt ett skönt avbräck i nyhetstorkan. Fast så kanske man inte får säga...

Nu tar vi dom

Skulle just in i studion och spela in en ljudfil när någon frågade vad jag skulle göra.
- Hon ska spela in en ny versionen av "Privilige", svarade kollegan.

Kommer ihåg att jag hade något kasettband med den låten på. Idrottsstjärnor som sjunger är en riktig höjdare (läs: kalkon).

Här är mina tre favoriter:

1. Håkan Södergren - Nu tar vi dom (låtsas att klubban är en mikrofon - alltid en hit)

2. Pernilla Wiberg - Privilige

3. Carl Lewis - Break it up


Eller bara white trash

Är man störd om man gillar att kolla på "Cops"?

JAG ÄLSKAR "COPS"!!!

2 1/2 liter huskur

Det senaste dygnet har jag druckit två och en halv liter tranbärsjuice. Första glaset var gott, vid det andra började det bli lite enformigt och när jag hällde upp det tredje kände jag hur det skvalpade i magen och jag mådde lite illa. Men det är min huskur, den enda jag har och den enda som någonsin har fungerat för mig. Det botar det där som tjejer får mycket enklare än killar, och en del får det flera gånger per år. Jag får det flera gånger per år, och varje gång dricker jag så mycket att jag knappt kan röra mig utan att bli sjösjuk.

Nu ska jag öppna den sista litern - rap!

Lägg ned skiten

Det kanske inte är så många som bryr sig, men jag blir så jäkla arg.
För de aktiva inom cykelsporten som för omväxlings skull inte proppar sina kroppar fulla med EPO och testosteron måste det kännas så meningslöst, att sitta och svettas backe upp och backe ned bakom en kycklinggul ledartröja med hästblod innanför huden. Jag sållar mig med enkelhet till gruppen som säger "lägg ned skiten". Tv-kanalerna ska dra sig ur, sponsorerna dra tillbaka sina pengar och åskådarna ska stanna hemma.

Och den dagen då de där bockstyre-nissarna i spandex och reflexglasögon slutar pumpa i sig hästblod mellan bergsmassiven - då kan vi börja bry oss igen.

Pol Pot sjunger så ögonen ploppar utNu grät jag så att ögonen ploppade ut ur sina hålor. Vi får försöka glömma att killen heter Paul Pott (Pol Pot)...

Börje med boobies

image125

Fru Salming? Herr Salming?

Så långt från körsbärslikören

Så fort mjölken i kylen är slut på jobbet, byter jag te mot - choklad. Det känns måttligt vuxet, att gå runt och smutta på varm choklad på jobbet. Som någon som aldrig riktigt blev vuxen och som fortfarande åker hem till sina föräldrar med ett tvättlass varje helg.

På automaten står det dessutom "chokladmjölk", vilket får mig att känna mig snäppet töntigare.
Det är ungefär det längsta i från att välja romrussin och körsbärslikören i Alladin-asken som man bara kan komma...

Tre saker man inte vill se

Tre saker man inte vill se i dag (eller någon annan dag):

* Hundar som parar sig

* Lindas & Faddes dokusåpa

* Väderprognoser på sommaren

Sexbomb - 20 år senare

image124

Hur faen kan det här vara samma kille?

I bland är det svårt att vara bäst

image123


Undrar vilken sen efterfest Expressens redaktör var på i natt, men den verkar ha varit mycket rolig. Och mycket blöt...


I brist på vettiga saker att skriva om

Varför gör jag alltid sånt här när jag är lite uttråkad?

Nämn något som gjorde dig glad igår: Fika i solen på Blå Lotus med storebror.
Vad gjorde du kl 08 i morse? Åt min frukost framför datorn på jobbet.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Vattnade blommorna på balkongen.
Det sista du sa högt? "Jag tar en kasse också""
Det senaste någon sa till dig: "Hundratrettiosex å femtio!" 
Vad har du druckit idag? Te, sodavatten. 
Vad var det senaste du åt? En banan.
Vad var det senaste du köpte? En axelväska storlek mindre på Indiska innan jag åkte hem från jobbet. 
Vad är det för färg på din ytterdörr? Träbrun.
Vad är det för väder hos dig nu? Regngrått och mulet.
Godaste glassmaken? Lakrits eller polka (vilket jag nog är ensam om i hela världen). 
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Jag tror du lust vid första ögonkastet i alla fall. 
Sover du tungt? Ganska, och jag somnar rekordsnabbt.
Drömmer du mardrömmar? När jag är stressad. 
Trivs du med ditt jobb? I'm lovin it. 
Favoritklädsel? Det beror på humöret.
Favoritlåt just nu? "Use your fist not your mouth" - Marilyn Manson.
Vad ser du om du tittar till höger? Två tredjedelar av mitt vardagsrum: soffa, soffbord och våra stora fina fönster. 
Vad gör dig glad just nu? Tanken på helg och vänner.
Vad ska du göra härnäst? Hoppa ned i badkaret och läsa söndagsbilagorna. 
Höger eller vänsterhänt? Höger. Skriver som en kratta med vänster.
Humör just nu? Lite seg, men glad. 
Favoritgodis? Skolkritor och cocosprickar. 
Kläder just nu? Jeans, linne och kofta.
Sommarplaner? Försöka vara ute så mycket som möjligt så fort det är sol. Efter jobbet, vill säga. 
Hur många kuddar sover du med? Två, men gärna ännu fler.
Spelar du något instrument? Gitarr, men inte så bra.
Morgon eller nattmänniska? Kvällsmänniska. 
Vad är viktigast för dig? Att må bra.
Är du kittlig? Ja, i gropen mellan halsen och axeln.
Snarkar du? Inte ens när jag är lite för full. 
Stjärntecken? Fisk.
Äckligaste insekten? Spindel.
Stökigt eller välstädat? Välstädat. Jag är som Monica.
Längtar du mest efter just nu? Förvånande nog, till Karlstad och (inte lika förvånande) tjejkompisarna där hemma. Och pappa, såklart.

Size zero

Jag har lite svårt att släppa ett tv-program jag såg förra veckan. "Super skinny me", om två normala trettio-någonting tjejer som i ett experiment skulle se om det var möjligt att ta sig ned till Hollywoodska size zero, vad som krävdes och vad som hände med kroppen. Jag blev helt uppslukad av programmet, där de till synes helt vettiga kvinnorna på nolltid klappade ihop och blev träningsnarkomaner och besatta av mat. En av dem fick inte ens fullfölja eftersom hon hade utvecklat att allvarligt förstadium till bullimi och fick snällt titta på när den andra jublande gled i ett par jeans i storlek minus 2, alltså samma storlek som en sju-åring skulle ha.

Jag skulle så gärna vilja säga att programmet är stört, att ideal-hetsen är störd och de som går på den är minst lika störda. Samtidigt utvecklar jag ändå en tyst beundran för size zero-folket. Vilken också är ... Ja, rubbat helt enkelt.

Är det en man eller en snopp?

image122

Är det bara jag som har snuskig fantasi, eller ser världens största tumör ut som världens största ... Ja, något annat.

Loranga vs Fanta

I dag spenderade jag och brorsan en kvart med att diskutera skillnaderna mellan Loranga och Fanta. De är ju trots allt hur många som helst och Loranga vinner med hästlängder.

Här är kategorierna vi delade in det hela i:

* Färg
* Smak
* Bubblor
* Förpackning
* Tradition

Bakisfika i solen på Blå Lotus kan vara så jäkla givande dagen efter.


Tvådagars

Mycket sällsynt fenomen för mig.

But here it goes!

Pentax

Jag har bestämt mig för att i första handlaga min gamla kamera. En gammal Pentax från sent 70-tal, som legat trasig hemma hos mig i flera år nu. Det är något med matningen av filmen, tror jag. Ett tag dejtade jag en fotograf som kollade på den och blev eld och lågor och kallade den bland de bästa kamerorna som har gjorts. Han sa att jag måste laga den. Det var fem år sedan. NU tänker jag göra det.

Men var fasen hittar man någon som lagar den?

Förneka, förneka, förneka

Jag älskar vänner som man kan göra ingenting tillsammans med. Vara på två olika ställen i lägenheten och göra olika saker och sedan sammanstråla ibland och prata om det vi gör på varsitt håll. Så är det med M, med gamla tjejgänget - och med Julia. Julia är väldigt varmblodig av sig och medan jag knappt hann upp ur sängen innan jag satt i bikini på balkongen satt hon i soffan. Hon gillar inte värmen, helt enkelt. Och sedan satt vi där, med en varsinn hög med gamla kvällstidnings-bilagor och pratade med varandra genom den öppna balkongdörren.

Julia klappade bokstavligt talat i händerna när hon fick se alla gamla bilagor som jag satt på. Hon älskar dem nästan lika mycket som jag gör, fast hon går alltid rakt på skvallret. Söndag, resor, hälsa - allt det där ratar hon för Klick! och Expressen fredag. Med jämna mellanrum är hon knappt kontaktbar. Hon hann igenom ganska många, men när hon skulle åka kom jag på att jag förmodligen har ett gäng till i pappersinsamlingen.

Jag: Jag kanske har fler, du kan ta några och läsa på tåget.
Hon: Nej, det går inte.
J: Va? Vadå då?
H: Nej, men folk kan ju se att jag gillar skvaller!

Det är inte lätt att leva upp till ett rykte som popsnöre, tydligen...

Tokös!!!

DSC00187.JPG
Julia är här. Nu blir det tokös!!!

Förlåt mig, Berra

Alldeles nyss bad jag vår vaktmästare klättra upp och stänga av en skärm ovanför mitt skrivbord.
Han ramlade ned och slog sig. Han sa att det gick bra, förmodligen för att hålla skenet uppe, men tog sig åt benet och såg ledsen ut.

Nu mår jag skitdåligt. Förlåt mig, Berra.

Et tu, Brute

Nu är det kört. Nu har jag hört den.

Den fastnade direkt i skallen på mig. Skit också.

Är Uffe Sveriges Bruce?

Vore det inte ljuvligt om valkampanjerna i Sverige såg ut som i USA?
Massmöten större än Livets Ord någonsin kunnat drömma om, folk med flaggor som gastar halsen av sig? Ulf Lundell (eller vem som nu kan vara Sveriges motsvarighet till Bruce Springsteen - Markoolio?) som uppmanar folk att följa sitt hjärta till tonerna av Öppna lanskap.

Och så sånt här, förstås (VARNING! Låten fastnar lika snabbt som Pete Doherty på en kanyl)...


60 000 studsbollarHur kan det här inte vara ett montage?

Alltid skrev och bröst

Ni vet när man är trött, så är det i bland som att blicken "fastnar". Stirra ut i november, som min pappa brukar säga. Sånt kan vara farligt när man är bland folk. På väg hem från jobbet upptäckte jag plötsligt att min blick hade fastnat på en tjejs bröst. Så får man inte göra.

Jag märkte inte ens att det hände, men av någon anledning fastnar alltid blicken på sånt som den inte får fastna på. Det fastnar aldrig på något på golvet eller dina egna fötter eller något utanför fönstret. Alltid bröst, skrev och ögon. Och skulle det vara så att blicken fastnat någonstans där det inte finns något genant i närheten så ser någon där uppe alltid till att någons skrev kommer och ställer sig precis där. 

Folk blir ruskigt nervösa av det, och jag också. Skulle en tjej sitta och stirra på Bill och Bull så skulle jag också bli nervös. Tack Gud, att jag hade solglajorna på.

Stulen bob i Mellansel

image120

I fredags gnällde de på P3 om att det var sommartorka och kassa vikarier över allt i svensk press.
Men i vissa delar av landet är det sommartorka året om tydligen.

Frågor som aldrig får svar

Vad händer efter döden? Är universum oändligt? Och den kanske största frågan av dem alla:

Hur kommer det sig att Michael Bolton har sålt 2,5 miljon album i Sverige, men hur många man än frågor så är det ingen som har ett?

Äckligt

Nyss berättade kollegan att det tydligen var mer hygieniskt att slicka folk på insidan av läppen än att inte tvätta händerna varje gång man rört vid sitt eget tangentbord. Jag kontrade med att berätta att den vanligaste orsaken till magbesvär för folk som turistar i Egypten är att de fått i sig bakterier från sedlar de använt. De flesta egyptier har inga plånböcker, utan bär sedlarna i munhålan, armhålan eller i skrevet.

Och sedan var vi båda äcklade så det räckte.

Hälften nyhetsankare, hälften panna

image119

Nyhetsankare? Tecknad loser?

Quitter +3

Nu saknar jag att blogga.

Quitter?

Jag är oinsprirerad. Och less. Jag har bloggat ett tag nu, skrivit och skrivit och skrivit. Och ni är ganska många som läser den nu. Men det känns som jag skriver för mig själv nu. Och det kan jag ju faktiskt lika gärna göra utan att någon läser det i så fall. Just nu funderar jag på att skaffa en annan blogg, dit ingen har adressen och där jag verkligen bara skriver för mig själv.

Det känns inte som jag ser poängen med att ha så många som läser och så få som lämnar något efter sig. Kommentarer, menar jag. De livar upp när de kommer, men nu är de mer och mer sporadiska. Förmodligen är det för att ni inte tycker att det jag skriver är något vidare längre.

Det här kanske är en tillfällig svacka också. Kanske känner jag annorlunda efter helgen. Vi får se, helt enkelt.

Travolta ser ut som en Osbourne

image118

Kelly Osbourne?   Travolta som kvinna?

Fredagsstämning

Fredagsstämning är roligt. Alltid roligt.
Just nu förekommer fuldans, sång (Blümchen) och kollegan som står och låtsas att han är med i en body builder-tävling.

Fredagsstämning är roligt.

Många skivor blir det

image117

Inte mycket att vara stolt över, kanske ...

Okej, det här är värre

image113

Uäk!

Morgonens äckligaste:

Jag torkade av min dataskärm i morse och passade på att torka det tangentbord som jag och kvällsredaktören delar på. Servetten blev alldeles svart, och också lite gul på sina ställen. Jag var tvungen att gå och dricka lite vatten för att bli av med illamåendet.

Jag har INTE legat med brudgummen

Min favoritfärg är svart. För att bryta av har jag ibland svart-vita kläder och går jag ritkigt långt tar jag kanske på mig något rött. Svart, vitt och rött alltså, med ganska få undantag. Det här skapar en del problem när man ska gå på bröllop. Svart, vitt och rött är nämligen de tre, de enda tre, förbjudna färgerna på en vigsel.

Tyckte jag var slug när jag tänkte ha en röd klänning, men lärde mig i dag att rött betyder att man har legat med brudgummen. Det har jag ju inte, och då är det mycket onödigt att låta folk tro det, tyckte jag.
Nu finns det ju visserligen en väldans massa färger kvar att välja på. Skulle kunna tänka mig ljusgult eller turkost kanske. Fast jag kan väl ge mig den på att de färgerna betyder något de med. Att jag är hetsätare och att jag har viskat snuskiga ord i örat på brudens mormor eller nåt...

Lika mycket mat, lite mindre träning

image112

     En köttbulle?           Tomas Brolin?

Royal joker

image111

           Silvia?                      Jokern?

Mad Lips

image111

Inte hade väl dessa flickor, när de satt på kliniken, någon aning om hur mycket glädje deras Mad-lika uppsyner har gett oss i dag (tack Hanna).

Linda "varumärket" Rosing

"Svenska medier har byggt upp varumärket Linda och Fadde, men de har inte tagit tillvara det."

Inte tagit tillvara? Vem är det vi pratar om här? Linda "pratar jag inte om mitt privatliv är jag ingenting" Rosing. Linda, som har ett sjukligt behov av att berätta allt vi inte vill veta om henne och hennes fula man med nittiotalsfrilla. Linda, som ska hålla på med porr, som ska sjunga, som ska bli politiker, som ska förpesta litteratursverige med en bok, som ska visa underkläder, som ska gifta sig framför kamerorna...

Varumärke? Nja. Och nu föreläsningar på högstadieskolor? Ett bra skäl att hålla kidsen hemma...

Eureka!

Jag hittade just funktionen "stäng alla" i Photoshop.
Kan vara bra att ha när man öppnar i snitt sjuttioelva bilder varje dag...

Nu: försöka hitta födelsedagspresent åt killen som aldrig önskar sig något.

Spotta kärnor

Är det konstigt att sitta och käka bigarråer vid datorn?
Folk kollar lite konstigt på mig när de går förbi, men det kanske har mer att göra med att jag sitter och spottar kärnorna i en pappmugg.

Någon försöker säga honom något

image112


I dagens Bladet. Är det någon redigerare som försöker sig på ett subtilt meddelande?

Enda botemedlet mot grinighet

Jag har varit på uselt humör sedan jag kom hem från stan. Alla var där, hela Stcokholms befolkning. Vad trodde jag egentligen? Söndag och regn. Det blev ingen rabarberpaj heller, för precis när det började ösregna ute upptäckte jag att vi hade slut på havregryn. Och då blev jag knappast gladare. Just nu är jag bara smågrinig, och det bästa (enda?) botemedlet är då att gå och lägga sig. Så därför gör jag det nu. Godnatt!

Hemliga hemmafrudrömmar

Sov superlänge i dag. M:s sida av sängen var tom - igen och det gjorde mig förvirrad precis när jag vaknade - igen. Den här gången var han ute och spelade paintball och tältade i skogen. Gick upp, gjorde mysfrukost med citron-te och två mackor med dubbla pålägg (!) och kollade på La tigre e la neve. 

Nu är det dags att rycka upp sig. Vädret gör mig halvt deprimerad, så jag ska passa på att fixa lite saker i lägenheten. In till stan och köpa gardinstänger, sedan hem och städa lite plus baka en rabarberpaj.
Helt enkelt - få lite utlopp för mina hemliga hemmafrudrömmar.


Hur länge har han tränat?Var det någon som sa att killar har svårt med koordinationen?

Orsak till oro

Jag sjöng alldeles nyss en strof på en låt av Per Gessle.

Nu blir jag riktigt orolig.

Killen som får Mange Schmidt att se ut som en riktig talangKillen som får Mange Schmidt att se ut som en riktig talang.
Och ja - det är på allvar. Ungersk musik när det är som bäst...

Den intelligenta generationen

DSC00161.JPG
Telia tror att alla som använder msn är 13 och har svåra problem med svenska språket. Och heter Majsan, tydligen...

Ha ha ha ha!

image108

Höga klackar mot gummisula

Finns det verkligen ett plåster som fungerar? Ett som faktiskt sitter kvar där man satte det? Jag tror jag har provat alla sorter, alla märken. Alla är skit. Uppfinnaren av plåstret måste vrida sig i sin grav av missnöje över misshandeln av hans geniala påfund. Eller så beror det återigen på mina cp-fötter. Det är ju trots allt de som orsakar min skavsår, de har säkert något att göra med de kassa plåstren också. Och skavsåren är där i parti och minut. Därför blir det nästa jag köper i skoväg inte något med klack, som de senaste tio paren, utan något med gummisula.

"Jag vet inte om jag ska köpa Puma eller Converse?, sa jag till M i går.
"Jag tycker verkligen att du ska köpa Converse", svarade han.
"Varför då?"
"För att jag ska köpa Puma..."

Så mycket för den omtanken, alltså.

Mojito en torsdag

Nu ska jag åka in och ta en drink, en torsdag. Trots att jag ska jobba i morgon.
Ja, jag vet. Jag gör inte sånt. Men nu gör jag det.

Mojito, mojito, mojito!
image107

Uppdat: Det blev inget drink. Det blev öl. Inte lika glassigt, men minst lika gott.

En 22-åring bland dragspel och hembygdsgårdar

Jag kollar på mina gamla arbetsplatsers hemsidor. Radio Värmland, alltså... Det ser ungefär lika tråkigt ut som det låter, tror jag. Visst, jag hade himla kul när jag jobbade där och trivdes toppen. Ett av programmen jag gjorde där är bland det roligaste jag gjort någonsin. Men tablån ger mig hemska rysningar. Den är som hämtad från början av åttiotalet. P4 Värmland Live, Stickspår, Värmlandstoppen...

Vad sjutton gjorde en 22-årig programledare där egentligen? Bland Chuck Berry-låtar, LP-arkiv, dragspelsstämmor och hembygdsgårdar? Ja, det kan man faen fråga sig. Men jag gillade det. Då., vill säga.

Svenskans dummaste ord

Kollega M tycker att värmländskans "jämt" är det dummaste han har hört i svenska språket. Jag tycker det är ett underbart ord, det kan användas jämt - helt enkelt.

"Jag ska jämt bare..."

Lysande!

Arma tarm

image106

Tummen ur

Jag har skrivit mejlet till min semestrande chef om att jag vill tillbaka till min gamla tjänst. Har tänkt göra det länge, men äntligen fått tummen ur. Kanske är det skitdåligt för min karriär, skitdåligt för chansen att bli fast anställd men just nu skiter jag i det. Det är där jag vill vara.

SEND.


Här vill man vara - I N T E !

image104

Roskilde -1

Värmland är underbart

Höj volymen och gå in på den här sidan.

Ett efternamn som lovar mycket

75483-103

Snusk-kryssning

75483-102

Vad utlovas  E G E N T L I G E N  på kryssningen?
Hon ser ut att ha ... Roligt.

Inget hår i Nordkorea

Är det någonstans det är lönsamt att vara frisör, så borde det vara i Nordkorea.
Tydligen är det lag på att man måste trimma rufset var femtonde dag. Det ska vara minst en centimeter långt och max fem, inga undantag. Jo, ett förresten.

Man skulle ju kunna hoppas att lagen gäller även för härskaren, Kim Jong Il, som får Donald Trumphs hår att se ut som ett vackert hårsvall. But no. "Män över 50 år får lov att ha sju centimeter långt hår men bara om hårmanen används för att dölja tunnhårighet."

Kanske är det därför. Nut case.

Tillbaka till mellanstadiet

I bland är det inte särskilt stor skillnad mellan personalmatsalen på Nordens största nyhetstidning och en skolmatsal.
På menyn i dag: kyckling, ris och currysås. Läs: kokt höns med currysås.

Snart står man där uppe och försöker plocka till sig så många ljusa bitar som möjligt istället för mörka ur den flottiga buljongen...

Blödigt värre

Varför gråter jag  A L L T I D till Extreme Home Makeover?
Ett handikappat barn, två utpumpade föräldrar, två bortglömda syskon och ett skröppligt hus. Nu är kinderna randiga av tårar igen. Sedan lagar M mat och diskar utan att jag behöver knysta om det. Har man väl startat det så är det svårt att stoppa...

Undran inför tidernas tråkigaste möhippa

Är det jag som är dum i huvudet (och näst intill ohälsosamt sugen på att dricka mig packad), eller är det svårt att se poängen med en nykter möhippa? En nykter möhippa där den nyktra mön också har med sin två månader gamla bebis? Och där det hela gestaltas i form av en picknick i en liten håla?

Är det jag som är dum i huvudet (och näst intill ohälsosamt sugen på att dricka mig packad) eller är det inte meningen att bruden ska fira sista natten i singellivet och bli åtminstone lite på lyset?

Einstein

Jag måste ha varit halvt medvetslös i morse. Eller blivit lobotimerad i sömnen, för precis innan jag, tio minuter försenad, pinnade i väg till t-banan i morse stack jag fötterna i helvetesskorna. Mina arma fötter. Eller kvarlevorna av vad som en gång var det... Jag vet inte alls vad jag tänkte med, men det dröjde inte många minuter innan de skavde på precis varenda punkt.

I bland bevisar man att man är smart. 

Bryggan hägrar

I morgon är det måndag. Det betyder att det snart är fredag, med viss modifikation. Det är bäst att tänka så, för det känns obeskrivligt pissigt att gå tillbaka till jobbet i morgon. Pissigt, vedervärdigt, överjävligt är bara under statement. Därför tänker jag att det snart är fredag och då ska jag åka till min underbara Julia och gå på Bryggan med henne och Andreas.

Mmm, Bryggan... Många fina sommarnätter det. Förra året såg det ut så här mest hela tiden. Alla legala droger på en och samma gång. Snart är det fredag, people!

75483-101

Kvantitetstid

Så, det mest avancerade jag gjorde i går vad att öppna läskburkarna som jag satte i mig i ett hyfsat tempo. Sov två timmar och slöade framför tv:n resten av tiden. Minus tiden då jag köpte en pizza och den tid jag spenderade i duschen ger det en ungefärlig tid framför burken på 9 timmar. Lite Vänner, lite Cold Case och resten rent skräp. Jag kommer inte ens ihåg vilka program jag såg. Och jag som just deklarerat för M hur mycket skönare det är att läsa än att glo på meningslös tv.

Bara därför måste jag starta den här dagen (japp, sov tills nu och har sällskapat med ett gäng skitkonstiga drömmar hela natten) med en promenad till Enskede och tillbaka.

RSS 2.0