Karaoke för döva


SM i bar hopping

Varför blir det alltid så himla blött när jag går ut med folk från jobbet? A L L T I D. Känner mig dessutom vuxen och mycket mogen när jag läser att jag skickat mess till kollegan på en bar ett kvarter bort och sagt att klapp kanon var målet. Om det nu var det, så lyckades jag ganska bra med det. Dessutom har jag aldrig varit med om att hinna med så många barer på så kort tid:

* Gerdas (så mycket folk att den där lilla båten nästan gick i två delar)
* Lemon (så mycket folk att den där lilla uteserveringen nästan gick i två delar)
* Lokal (inga sittplatser, så vi nöjde oss med en drink)
* Trädgården (Spring break-stämning, inte en käft över 22)
* Reisen (riktigt schysst, tills de började spela Wu-Tang och folk blev galna)
* Riche (prôppat, och stängde på tok för tidigt)

Söderorts slöaste bakdel?

Min rumpa har somnat.

Det är så jäkla läskigt. Hur kan den somna när jag sitter på den?

Cosmogirl eller nymfogirl?

DSC00134.JPG

Bli en sexgudinna. Sex på hög nivå. Energi-sex. Så är sex för honom.

Imponerande varierat!

Listigt värre

Jag skulle kunna berätta en massa om hur vi hade det i Spanien. Eller hur det var att vakna i min egen säng i dag. Eller vad jag gjort på stan under dagen. I stället gör jag det här, ärligt stulet från Veckoliv.

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse? Att jag såg ut som Amy Winehouse i håret. Det gör jag varje morgon och tänker det lika ofta.
2. Hur mycket kontanter har du på dig? 259 kronor. Och 1, 60 euro.
3. Vilket ord rimmar på "test"? Fest. Kan bero på att jag har abstinens efter det.
4. Favoritplanet? Flyg-planet (jag bjuder på smakprovet på min dåliga humor).
5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil? Nyhetschefen.
6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil? Du Riechst so Gut - Rammstein.
7. Vad har du på dig på överkroppen just nu? Svart linne.
8. Sätter du etiketter på dig själv? När jag var liten satte jag ofta de där små etiketterna på clemtinerna på näsan. Det har jag slutat med nu.
9. Vad är det för märke på skorna du har på dig? Jag är barfota. Men de jag bar senast var Vagabond.
10. Ett ljust eller mörkt rum? Ljust rum. Har jobbat länge på att få M att inse att alla rum ska vara ljusa, även sovrummet. Så nu kör vi utan vare sig persienner eller rullgardin.
11. Vad gjorde du vid midnatt? Drack vin och kollade på Dylan Moran.
12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS? "Hur brun är du? Kan inte ta ledigt i helgen, jobbet kväver mig. Saknar dig. Bussibuss" (Julia). 
13. Vart ligger ditt närmaste 7-11? Gullmarsplan, fem hållplatser bort.
14. Vilket uttryck använder du mest? "Gött mos" och "Störd" blir det en del. När jag frågar M säger han att jag säger "Rent krasst" ganska ofta, fast det vet jag inte om jag tror på...
15. Till vem sa du "jag älskar dig" senast? M
16. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast?
Klappade en katt nere i Spanien.
17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna? Öl, Gin&Tonic, Champagne och cigaretter. 
18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade? Rullar? Har inte framkallat en rulle på den här sidan 2000-talet.
19. Vilken ålder har varit bäst hittills? 20-års åldern.
20. Din värsta fiende? Lågt blodsocker.
21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu? Bild på Pyret från förra sommaren.
22. Vad var det senaste du sa till någon? "Usch då" när M sa att mådde lite illa av en cigarett som han klämde i sig nyss.
23. En miljon dollar eller förmågan att flyga? Då väljer jag pengarna, jag blir oftast lite åksjuk när jag flyger. Fast det är ju i flygplan, så klart.
24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu? Just nu, min kompis Lena. Och alltid M och min familj...
25. Senaste låten du lyssnade på? "Cream" med Prince.

E-type - en symbol för Sverige

Hemma. I regnet. Jäkligt uppmuntrande att lyfta från solen och få höra att Arlanda rapporterar elva härliga grader och regn. Det var precis vad som väntade oss också. Och E-type. Hans håriga skalle är det första som möter en när man släntrar in i ankomsthallen.

E-type - en symbol för Sverige. Bisarro!

Finn fyra fel i mina läsvanor här nere.

DSC00102.JPG
Finn fyra fel i mina läsvanor här nere.

Chicken provencal

DSC00089.JPG
Det här är tydligen vad man får om man beställer kyckling provencal: fritterad kyckling med majonnäs. Engelsmännen har förstört för oss alla...

Glad midsommar!

DSC00086.JPG
Glad midsommar!

Gissa vad vi gör i dag

DSC00077.JPG
Gissa vad vi gör i dag.

Adios Sverige!!!

DSC00075.JPG
Adios Sverige!!!

Tvättstugekriget

Plötsligt har jag full förståelse för människor som börjar bråka med sina grannar i tvättstugan. Eller har ihjäl dem. Tvättstugan verkar vara grundstenen i alla osunda grannförhållanden. Själv har jag haft en otrevlig incident förut. Men det var när jag bodde i gettot, och grannen var en tjugoårig fjunig kille med för mycket attityd.
Den här gången var det: en tant. DING DING DING JACKPOT!

Gick ned för att hämta min tvätt i tid och när jag kommer dit står tanten utanför och trycker. Jag går in, plockar ihop och för att vara trevlig säger jag "jag hoppas du inte väntat länge". Hon stirrar på mig. "Nej, men jag gillar inte hur det ser ut här inne". Jag ser mig omkring. Inte en dammtuss, inte en repa, inte ett korn av vårt Skona kulörtvätt. "Nej, men jag kom ju hit för att städa nu", försöker jag. "Man ska städa innan tvättiden är över vet du". Mitt blodsocker och mitt humör slår med ens i botten. Jag sliter upp min mobiltelefon och visar henne de digitala siffrorna. "Om du inte hade haft så himla bråttom in här så hade jag hunnit städa innan du kom in. Klockan är fyra minuter i fyra, tvättiden är alltså inte slut än." Jag torkar av och tömmer torktumlaren på allt ludd. "Är du kanske mer nöjd nu?", frågar jag innan jag går. "Jag får väl ta resten själv då", säger tanten. "Vet du, det tycker jag faktiskt gott att du kan göra", säger jag och går.

Bra sätt att förstöra första dagen på semestern på.

Två veckor ledigt - betalt

For your information:

S E M E S T E R ! ! !

Min första betalda. Med andra ord kan jag ligga på beachen i Spanien och höra pengarna trilla in på kontot. D E T  är semester, det!


Hur man vet att de jobbar på provision

Finns det något mer förvirrande än att prata försäkringar? Och särskilt så här tidigt på dagen. Det var nästan så att jag helt plötsligt trodde att jag behövde allt det där. Kanske gör jag det också, missprydande ärr och utslagna tänder är kanske något som ligger framför mig. Men 3 000 kronor per år, det vill säga dubbelt så mycket som de tydligen tycker att min lägenhet är värd? No no no. Tecknade en vanlig livförsäkring istället, hörde hur besviken Per på Trygghansa blev. Han jobbar bergis på provision, stackaren. När jag sa att min gamla barn - och ungdomsförsäkring gick ut hörde jag hur han tände till i andra änden av luren och började knappra på sin dator.

Där är man förresten barn - och ungdom tills man är 25. Resten av samhället praktiserar 18 eller 20 på allt som är kostsamt. Men 25... Inte illa.

När det regnar katter och hundar

I dag är en riktigt tråkig dag. M högg in på vinet redan tretiden, så får man göra när har semester. Jag är fortfarande lite sargad efter fredagen och tror jag ska hålla mig tills vi åker på tisdag åtminstone.
Kollade på en film i morse (det vill säga när vi kom upp vid halv tolv) och efter det kickade tristessen i gång.
Då kom M på den lysande idén att göra små intro-tävlingar åt varandra. 15 rätt av 20 betydde en gratis drink nere i Spanien, 18 av 20 = två drinkar. Efter två timmars lekande har jag tjänat ihop 2 drinkar och han två. Så ingen vann alltså, men det var gryyymt roligt.

Har ni tänkt på...

... att om man kokar penne i för lite vatten så sätter de sig  A L L T I D  fast i botten med ändarna nedåt? Aldrig med platt på botten, alltid med ändarna nedåt. Det ser ut som ett litet staket nere i grytan.
Har ni tänkt på det?
Nej, det är väl klart ni inte har. Men jag har det.

Förresten: det är något fel när man lagar mat till sig själv och inte vill provsmaka den för att mår för illa.

Bröllopsyra

Min brorsa ska gifta sig.
När han ringde och berättade satt jag på jobbet och fick med en gång en föraning om hur det kommer bli på själva vigseln. Jag fick nämligen tårar i ögonen, med en gång. I vinter blir det av, och jag har redan funderat ut två saker jag vill ge dem. Nu återstår bara klädproblemet.
Det blir det tredje bröllopet inom ett år som vi är bjudna på: det om en månad, brorsans och sedan det i Thailand i april.

Det måste vara i något i dricksvattnet.

En kristusfylla, som vi säger i Värmland

Jag skulle kunna utlysa en gissningstävling nu åt låta er gissa vem som blev klappkanon på gårdagens fredagspub. Men det skulle vara onödigt. I stället kan vi nöja oss med att konstatera att det var jag. Eller inte på puben, utan den puben som vi förflyttade oss till efter puben. Nämligen Mosebacke, vårt stammishak. Jag var på tok för snål med käkandet (det vill säga inget efter lunch), desto mer frikostig med slantarna och drickandet, fick spö i fussball av en av killarna i receptionen och insåg till slut att det var dags att rulla hemåt. M vann priset för tidernas bästa pojkvän (slash extrapappa slash övervakare) när han mötte full flickvän vid t-banan mitt i natten med ett par badskor i handen att byta mot djävulsskorna. Jag blev rörd. Tror jag i alla fall, för mina sista minuter i vakenhet i går är något suddiga i natt.

I dag är det ett likhetstecken mellan min andedräkt och hur jag mår: hemskt med andra ord. Har legat i soffan och glott på kass tv hela dagen, och upptäckt vilken dag i veckan det är toppen att ha Kanal 5. Det ena skräpet efter det andra har passerat och tyvärr är det bara personer i samma tillstånd som jag som orkar kolla på sånt. Jag trodde min smärtgräns hade nåtts när 3:an visade "All of us", som kan ha varit bland det sämsta jag har sett i hela mitt liv. Hur faen kan Will Smith ligga bakom en "komedi"-serie som är så dålig att man bara vill hänga sig i persiennsnöret?

I kväll ska jag ut och dricka öl. Tydligen. Min kropp har en hel del att invända mot det. Men det är med en kompis som jag saknat massor och inte träffat på evigheter. Går jag någonstans blir det med största säkerhet läskeblask för min del. No öl in this body i dag.

Med tidernas maffigaste skoskav

Vad är poängen med en rulltrappa in i en butik och en trappa ut?
På väg in: gräddfil och välkommen. På väg ut: See ya!
En skoaffär vid Hötorget hade så i dag när jag och mitt svåra skavsår irrade runt efter någon akut lösning på problemet med värkande fötter.
Värkande är nog en underdrift. Fötter med avskavd hud och blåsor är mer sanningsenligt. Det har ofta gått ganska långt innan man tycker att den bästa lösningen är att köpa ett par nya. Tyvärr hittade jag inga. Och skavsåren blev knappast mindre smärtsamma av att jag fick gå ned för att ta mig ut ur butiken igen. Istället läsnade jag ett apotek på alla compede de hade och nu ser mina clownfötter ut som ett lapptäcke. Och jag som ska på pub med jobbet.
Om det finns färdtjänst som kan ta mig och mina fötter dit, vill säga...

Kränga ost. På Ica. I änglakläder.

På Ica Globen stod i dag en stackars tjej med vit klänning och änglavingar. Änglavingar sticker ut lite grann inne i en mataffär på en onsdag. Som om det inte var nog så var det hennes jobbkläder. Hon stod vid ingången och kastade sig över folk med erbjudanden om billig Philadelfia-ost. Det kan vara den sämsta uniformen jag har sett på länge. Den är där uppe med Lisebergskaninen och Televerket.

Kränga ost. På Ica. I änglakläder.

Kommentar överflödig.

"Om du vill knulla honom - åk till Hultsfred?"

Jag tror att Turbonegro har lyckats leverera årets citat, när de jämför Roskilde med Hulstfred:

"Om du vill se en slöjdlärare från Waldorf-skolan naken, då åker du till Roskilde. Om du vill knulla honom - åk till Hultsfred."

Det var dagens garv, det.

Mitt u-land

Ingen telefon. Ingen tv. Inget bredband.
Lägenheten ute i vårt kära Bandhagen må hända vara fin, men den är också ett litet u-land kompimerat på 60 kvadrat. Ingen teknik fungerar i nuläget.

Snart hämtar vi väl vatten i Ganges, får matpaket droppade från himlen och går runt i avlagda kläder från rikare och mer välfärdspräglade stadsdelar. Som Borkyrka, till exempel.

Sveriges vanligaste matlåda

Just nu känns det som jag tittar på klockan varannan minut. Jobbar kväll och min kropp är inställd på dag. Likhetstecken - kaos i magen. I morse var jag vrålhungrig när jag väl fick i mig frukost vid halv tio och den ynka lilla mackan har jag förbränt för länge sedan. Fösökte lura min mage med ett päron vid halv fyra, men den gubben gick inte. Fortfarande hungrig. Och matlådan känns okristligt smaskig borta i pentryts kyl, trots att det bara är sketen köttfärssås.

Förresten skulle jag vilja veta vilken som är Sveriges vanligaste matlåda. Min gissning är att det är just köttfärssås. Hälften av alla lådor i den där kylen innehåller blandfärs, lök och tomatsås, utan problem. Varenda människa på det här bygget verkar tycka att köttfärssås är det enda man kan ta med till jobbet. Annars är inte matlåda en vanlig syn här.  Men köttfärssåsen envisas alla med. Eller har jag fel?

Extra-Terrestrial

image93

    E.T?                                  Nyfödd sexling?

Små popcorn i en glad kastrull

Utdrag ur chattet med Per Gessle:

gesslefan säger: Tjenare Per! hoppas allt är fint en sådan här sommardag? dina låtar påminner en oftast om sommaren men det jag undrar är hur du kommer på dina låtar...hur får du dina idéer? Mvh //Tobias
Per Gessle säger: Hej Tobias, ide'erna poppar upp som små popkorn i en glad kastrull. Hur det går till vet jag inte riktigt. Magi, kanske?

Nej, Per, nej. Det är inte ordet magi som vi är ute efter...

Synonymen hiphop-världen införde för flera år sedan

Stackars illustratören som fick den här arbetsuppgiften i går.

F C Atleterna

4-0 i baken efter första matchen. Och nu sitter hela backlinjen och mittfältet och käkar hamburgare innan nästa match. Vilka idrottsmän...

Väl förberedd

Inga fotbollsskor, inga shorts, inga strumpor. Dessutom är t-shirten och ombyte hemma i lägenheten.
Jag känner mig verkligen väl förberedd inför fotbollen i eftermiddag. Men jag kan ju inte banga, inte nu. Det fick jag dessutom höra från flera håll så fort det spred sig att jag är skolös.
Får tjacka shorts och strumpor här nere, sedan kasta mig hem och i väg till Kaknäs...

Inte längre skållad

Jag brukar hetssola i början av säsongen och glömma att det bara leder till en skållad look. Äntligen verkar jag ha lärt mig och kör en timme i taget nu för att få behålla färgen- och huden! I dag körde jag den timmen mellan upptäcktsfärden i tvättstugan och soprummet. Och just försöker jag vara lite snäll mot mina clownfötter med fotbad och nytt lack. Provar dessutom en ny fotkräm som behöver ett decennium på sig för att torka, så jag hålls som gisslan i min soffa. Tur att jag har Sex and the city-boxen...

Jag, Fadde och Linda Rosing

I dag, på årets varmaste dag sprang flera tusen idioter 4,2 mil i 30 graders värme. Mycket smart, hur är man funtad egentligen, när man kan ligga och sola eller sitta på en uteservering och dricka öl? Inte för att jag gjorde nåt av det, vi var på Ikea. Jag, M, Linda Rosing, Fadde och en hel hög andra nötter. 1800 slutade kalaset på, drygt en tusenlapp mer än väntat. Men balkongmöbler blev det och de har vi invigt nu, med en massa rödvin, middag och onödigt rökande... Härligt!

Kramiz?

I dag fick jag ett mess som avslutades med kramiz. Jag har väldigt svårt för kramiz och *ler* och allt annat som påminner om nittiotals-chatt... Vilken vuxen människa skriver så numera? Jag visste inte ens att det fanns folk som missat att det inte är okej längre. Om det någonsin var det...

Illusionen om Kent

I tisdags efter karaoken och en massa rödvin släntrade vi bort till Angalis strax efter att Schulman sjungit "Sista morgonen" med sprucken stämma. Han och jag och kollegan stod utanför och okynnesrökte när Markus Mustonen plötsigt kom fram till mig. Han stirrad mig rakt i ansiktet och sedn log han lite:

"Sieg heil", sa han.

Och där sprack min övertygelse om att det var trevliga killar i det bandet.

Allt ont åt schemaläggaren

Tydligen ska jag från och med i dag gissa mitt schema. Det förstörde hela min dag. Kom in halv sju precis som det står i mitt schema och plötsligt var vi två redaktörer. Tydligen ska jag börja åtta, men ingen har sagt det till mig. Gav mig snabbt och blev reporter istället, bara för att upptäcka att jag bara har en plats fram till tolv. Sedan måste jag flytta på mig. Till på köpet har jag ingen (!) att äta lunch med.

Jag vill hem. Och tillbaka till min gamla tjänst...

Vem som helst får ligga, tydligen

image92

Jaha. Tydligen får den här hunken till nakenråtta så ruggigt mycket ligga att det måste uppmärksammas.
Och med den rapporten var det alltså avgjort: vem som helst kan komma till skott. Även om man ser ut som en snopp med tänder...

Flaggan i topp?

Dagens bästa pressmeddelande:

"Försäljningen av potenspiller slår rekord inför nationaldagen".

Well, ska det flaggas, så ska det...

Juckande apor vs. Per Gessle

Första låten in i mina öron i dag: Per Gessles "Händig man". Tack för det, P3.
En liten eloge till getingen som i går tryckte ur den händige mannen ett klockrent citat:

"Att det finns publik är en sensation?. Ja, Per - det ÄR faktiskt en sensation.

Nu stirrar jag på juckande apor på en skärm jag inte kan vare sig vinkla bort eller byta program på. Nåja, det är ändå bättre än Gessle...

To much Maradona

image91

Dagens mest legitima fråga:
Varför skriver han autografer i bara mässingen?
Och varför har inte Blocket beskurit bilden mer smickrande och ögonvänligt?

Glöm'et, Micke Syd

Apropå detta drömde jag i går att Micke "Syd" Andersson kom och gjorde anspråk på vår lägenhet.
Inte en chans att jag skulle ge upp den. Särskilt inte till någon gammal gitarrist trummis i schletna Gyllene Tider...


Söndagsglamour

Efter att ha burit grejor i mysbyxor i två hela dagar i sträck vidade jag och M om till kostym och klänning och gick på finfin galapremiär av "Oceans Thirteen" på Rigoletto i går. I rena förtjusningen svepte jag tre glas bubbel innan filmen börjat, det gick rakt upp i huvudet på det där champagne-mysiga sättet.
Efter filmen, som by the way var riktigt bra (även om den var lite förvirrande i bland) tog vi båten till Djurgården och fortsatte kalaset med mat, vin och levande musik. Fick en spelmark innan vi gick in på Josefina, men lyckades inte förvandla den till några miljoner på Black jacken.

Efter den glammiga kvällen tog vi sedan bussen hem. Jag frågade M om vi var felplacerade eller tillbaka i vårt rätta element. han hade inget bra svar på det...

Tuffaste kändisspaningen: Bengt Järnblad, som spelade Kaj i tv-serien Tre Kronor.

Utan bredband i Bandhagen

Holy crap! Nu har vi verkligen prylar överallt. Vardagsrummet liknar mest av allt ett fort och jag har legat och skruvat ihop möbler i stort sett hela helgen. Flytten gick fint, den tog i stort sett hela dagen i fredags och allt gick med nöd och näppe in i ett enda lass. Jag satt inklämd mellan en dammsugare och två lampskärmar mellan Uppsala och Stockholm, men trots stelheten efter det bar jag sedan grejor så att svetten lackade. Belönade oss vid tio-tiden med två glas vin och en pizza innan vi kraschade i säng.

Helgens enda tråkiga: Ännu finns inget bredband i lägenheten - känner mig stympad.

Sci-Fi-rynkigt

image90

Jabba the Hutt?               Melanie Griffiths knä?

RSS 2.0