Ungjävel!

Rättelse: jag hatar inte ALLA barn. Men jag hatar ALLA mellanstadiebarn.
På väg hem från jobbet slog jag en volt över styret på min cykel efter att en 10-åring på bmx sladdat in framöfr mig och låst mitt framdäck. Vrickad handlad, lårkaka och ordentliga skrubbsår blev resultatet. Plus en 24-åring som linkade hem med maskarafläckar under ögonen.

UNGJÄVEL!

Fel, fel, fel

Åååh, jag bara älskar när näsvisa läsare hör av sig om påstådda faktafel och har fel. De har fel och jag har rätt.

Älskar, älskar, älskar. Det kanske är illa, men jag kan bara inte låta bli.

Den sista karaoke-oskulden

På tisdag är jag medbjuden på japansk karaoke.
Jag tog besluten att ska man bli av med karaoke-oskulden så ska man det göra det japanese style. I det området går jag devisen: "If your'e gonna do it wrong - do it right". Med andra ord satsar jag på att bli berusad bortom all igenkännlighet, säga saker jag inte borde och sjunga förjävligt.

Kollegan spärrade upp ögonen när jag sa att jag aldrig sjungit karaoke förut. Det är sant, jag kanske är den enda människan i denna värld som inte har sparkat min stolthet åt fanders genom att ta några falska toner till en redan horribel Tomas Ledin-dänga samtidigt som jag rullar förföriskt med höfterna. En gång, på en krog jag jobbade på hemma i Karlstad hade vi en Singstar-maskin, modell den första ever. Där stod vi i personalen en regnig eftermiddag när det inte var en käft på vår uteservering och rockde röven av den där maskinen. En av barnissarna slet då micken ur handen på mig. "Du får inte vara med, Elin. Här är det meningen att man ska sjunga dåligt. Och ge fan i vårt poängrekord!".

Det lär knappast bli någon upprepning av det, tror jag.

Global uppvärmning - my ass

Sådana här dagar känns klimathotet extra jävla långt bort.
Global uppvärmning - my ass. Om två dagar är det juni och jag har fortfarande fodrad skinnjacka till jobbet varenda dag. Om global uppvärmning är ett så gigantiskt problem, varför är det då så förbaskat kallt ute?

Heta linjen

Jag sitter på tipstelefon-duty i dag.
Hittills har jag talat med två flåsande pervon, en galning, två tjatiga tanter och en förvirrad tjej som svamlade något otänkbart om två kändisar (vilket visade sig vara osant).

Härligt!

4 nyanser av vitt

Jag förstår varför inte M vill göra sig av med den här stolen som står framför datorn. I dag är det som att jag inte kan ta mig upp ur den nu när jag väl har satt mig i den. Min rumpa sitter fast i den och benen lyssnar inte när jag vill resa mig. Kroppen är trött, så trött av en dag fylld med mord, yxmän och vilda djur i folks sovrum. Dessutom villade jag bort mig vid S:t Eriksplan ett tag, men kom till slut rätt.

Jag borde resa på mig och gå ut i vardagsrummet. De där gråa fläckarna i taket SKA bli vita i dag. Rätt sorts vit. Han som kom på att kritvit var ett bra sätt att beskriva vit kan hoppa upp och gömma sig i sin egen röv. Kritvit är lika med grå. Så fort färgen kom på plats var den askgrå, inte ens i närheten av vit. Jag gick dit igen, den här gången begärde jag likblekt. Blir det något annat än exakt samma färg går jag och hänger mig tror jag... Passande nog.

Doktorna KAN komma

Jag ringde just till en australisk myndighet och fick musiken till "Doktorn kan komma" i örat som pausmusik.

Det förstärker ALLA mina fördomar landet down under...

Not-so-Braveheart

75483-89

Galning i en jordhåla?    Galning bakom en ratt?


(Kanske är gammal, men den är bra)

Jordens säkraste preventivmedel

Nu vet jag var världens mest effektiva preventivmedel finns.
Programmet "Super Nanny" borde visas på varenda högstadieskola, då skulle kådisarna åka på fort som bara attan. Skrikande, gråtande, trotsiga skitungar får en verkligen att hoppas på att alla andra runt omkring en kan stå för fortplantningen, så man själv slipper...

Flyttångest

Just nu dras jag med ordentligt dåligt samvete.
Det visade sig i dag att jag INTE får ledigt för att flytta på fredag. Förra veckan fick jag det, men nu har de ångrat sig. Med lite tur kan jag få jobba halvdag, och kanske vara hemma runt tolv-ett. Superdåligt samvete. Då får ju M och hans föräldrar fixa allt... Jag får visserligen dåligt samvete över saker i stort sett varje dag, men det här känns lite extra ångestframkallande.



ComHellberg

75483-88

Björn Hellberg?               Comhem-gubben?

Jokern - med rödvin

Dagens roligaste:

M får röd-lila vinmärken i mungiporna när han dricker rödvin. Då kan jag inte låta bli att kalla honom för Jokern. För han ser ut precis så då. Som Jokern i Batman, fast bara i mungiporna...

image87

Söndagslurig

I dag känns det som jag har semester. Jag och M har suttit på vår solvarma balkong sedan klockan tre och käkat lite somrig lunch och druckit rödvin. Det är skönt. Och förmodligen sista gången vi sitter där också. Av den anledningen, och för att det så ruskigt skönt ska vi nu sitta där en stund till. Och dricka lite vin och försöka glömma att de fläckarna vi färgfläckarna i taket som vi just försökte måla över med vit takfärg bara blev mer synliga. Med fyra dagar kvar till besiktning.

Tidigare i dag shoppade vi hål i plånboken också. Jag kom hem med en tubtopp, två par Vagabond-skor, en bikini (ångest i kvadrat), ett halsband, ett par örhängen och två par solglasögon, varav ett par var årets obligatoriska pilotbrillor. Jag har som grej att försöka köpa ett par varje sommar, dessa gillade jag lite extra faktiskt.

Sängen har fått ett nytt hem

Nu är min älskade säng såld. Annonsen jag satte ut i morse gjorde susen, men jag antar att 400 spänn är ruskigt billigt för en så skön säng också. Inkluderat pengarna jag fick för gamla soffan också har jag i dag tjänat 900 pix på att - inte göra någonting.

Pappa, jag och M unnade oss en smarrig middag på Katalins uteservering då. M tog en stor öl och suckade så där som han alltid gör när han dricker en kall öl. Nu ska vi dippa grönsaker och kolla på Fight Club.

Världens största svin

Jaha, då var gåtan löst då.

Här är världens störstasvin (and I mean it).

Dunk-dunk

Jag har gått upp för att M ska få sova ut lite. Vi låg och gosade en stund först, men han var så trött att jag inte hade hjärta att hålla honom vaken längre. Mitt enda sällskap nu är mitt dunkande huvud. Det var en trevlig fredagspub med jobbet i går. Det efterföljande besöket på tapasstället vid Medis var också trevligt. Därav det dunkande huvudet, det brukar dyka upp då. Dessutom har jag någon konstig craving efter ostbågar. Klockan är ju för guds skull bara nio, knappast läge att mosa ostbågar. Men jag skyller det på den trevliga fredagspuben. I dag kan jag skylla det mesta på den.

Ska försöka tala reson med min mobiltelefon nu. I den finns en bild på mig och gårddagens hedergäst. Om jag och mobiltelefonen bara kommer överrens snart, så ska den bilden hamna här...

Poppin' pills

Innan jag stängde av tv:n i går såg jag en trailer för "Talang 2007".
Med ens vill jag bara vill trycka in en gevärspipa i munnen på mig själv och trycka av. Tobbe Trollkarl, Bert Karlsson och en kille som ingen kan komma på varför han fortfarande är på tv: Peppe Eng. Denna man är den största anledningen till mina självmordstankar varje gång trailern för programmet dyker upp. Den andra är tanken på att så många svenskar tycker att det är ett "trevligt" sätt att spendera fredagskvällen. Kanske om man är dyngrak, medvetslös eller redan har tryckt på avtryckaren och lämnat in. Inte med sina snoriga ungar runt omkring sig, en halväten skål chips och en box La Chasse. Det funkar bara med hagelbössa...

Dagens sms

"Babyshambles har ställt in, men Britney Spears är på väg. Kom på fredagspuben".

20 % av 280 kronor är typ ingenting

Man kan ju undra varför man slåss om ett par skor bara för att de råkar vara nedsatta med 20 %. Särskilt om de kostar 280 kronor till att börja med.
I dag norpade jag ovetande ett par röda ljuvliga skor mitt framför ögonen på en småbarnsmamma som blev tvärarg. Hon rullade med ögonen, blängde på mig och tog sin barn vagn och körde ut från affären.

Den elaka människan inom mig jublade tyst.

Enarmad

Jag tror jag sträckte mig i axeln i dag när jag satte mig på tåget. Jag skulle bara klia mig på nedre delen av ryggen och så högg det till. Kanske var det en sena som lade sig ovanpå en muskel eller nerv, det har hänt mig förut. Men jag bara satt där, med axeln hängande och girmarserade. En kille och en tjej som satt några rader framför mig tittade förfärat på mig. Det blev lite bättre när vi hunnit till Knivsta. Men sedan skulle jag ta på mig jackan och så knakade det till igen.

Det är inte lätt att tvätta håret med en arm kan jag meddela. Det tog mig tjugo minuter.

Förlovad med en jordnötsring?

Jag tror vi måste sluta skriva om Linda Rosing. Kvinnan verkar ju mest av allt behöva en terapeut. Eller en kisare, eller en präst eller någon att annan prata med. Hennes förkärlek till att vända sig till pressen så fort det har hänt henne något är inte bra. men dagens artikel har ändå medför årets bästa pratminus:

Linda lägger förlovningsringen på bordet framför sig.
- Nu vill jag göra porr.

På bilden till artikeln håller Linda upp sin fölovningsring. Någon annan än jag som tycker den ser ut som en jordnötsring? I så fall förstår jag att hon inte vill gifta sig med Fadde...

Thank God för hårsnoddar

Åååh, mitt hår är på gränsen till sunkigt, säkert på grund av allt klet som jag numera stajlar det med på morgnarna. Men jag orkar bara inte tvätta det i kväll. Jag hinner aldrig göra det när jag går upp på morgonen, det är helt enkelt inte prio ett den tiden på dygnet. Därför måste jag alltid göra det på kvällen. Helst måste jag bestämma mig för det såpass tidigt också att det hinner självtorka innan nio. Det hinner det inte göra nu, och därför får jag dras med den här kallufsen i morgon. Jag får försöka fundera ut några panikfrillor, in case of hair emergency...

Nu: min favorit bland allt skräp som går på TV 3 (tadah) Project Runway.
Jag vet inte varför, men jag är en jäkla sucker för det programmet. Som jag har längtat!

Füssball

I dag anmälde jag mig till Bladets fotbollslag. Jag vet inte riktigt hur det gick till, men huxflux hade jag mejlat ett svar på mejlet som skickats ut och nu inväntar jag bara matchtröja och gul-svarta strumpor. Okej, jag är inte helt talanglös när det kommer till fotboll. I och för sig var det nästan ett decennium sedan jag lade av, men DÅ var jag inte helt talanglös. Nu, åtta år och några kilon senare vet jag faktiskt inte riktigt hur det ligger till med bolltrollarkonsterna...

Det lär vi väl märka den 11 juni. Då samlas alla småtjocka mediamänniskor från hela Stockholm ute på DIF:s gräsplaner och slåss om hedern.

Jag kan knappt tro det

I dag hade jag sovmorgon till tio i sex. I morgon också.
På torsdag och fredag får jag sova ända till kvart i sju om jag vill.

Och det vill jag ju.

"You touch my truck I break you face"

Har suttit med ett underhållande knäck under eftermiddagen om bildekaler.
Frågade kollegorna om några rolig exempel på sådana och vi satte ihop en tre-i-topp:

3. "Spar ett träd, ät en bäver"
2. "Risig - men betald"
1. "Jag är inte döv, jag väljer att ignorera dig"

Bubblare: "Tuta om du knulla i morse"

Fler förslag?

Ett riktigt päron

Fan också. Jag har en riktig talang för att glömma frukt i mina väskor.
Alldeles nyss grävde jag runt i en av dem efter ett tuggummi när jag kände något varmt och kletigt i botten - ett päron. Eller, vad som återstod av det som en gång var ett päron. Nu var det en brungul sörja som geggade ned mina fingrar. Knappast första gången. Päron är ett säkert kort, precis som persikor och clementiner.

När jag jobbade min första sommar på radion slog jag alla tidigare rekord. Efter en lång och varm sommar när jag kuskat de värmländska vägarna fram bestämde jag mig för att grundligt utreda var lukten jag känt i sex veckor kom i från. I ett sidofack på min väska hittade jag - en persika. En grå, luddig och skrumpen liten persika. Den hade ingen vätska kvar i sig och jag undrade var den hade tagit vägen. Den hade lagt sig som ett geletäcke i botten på facket. En minut senare låg den väskan i soprummet...

Nu: jag, ett badkar fullt med vatten och Marvin Gaye.

I fucking love Ari Gold



"If all this isn't taken care of I will choke you out with a strap-on!" 

Rocken är död

Nu tror jag det är officiellt.
Hårdrocksband ska inte kalla fansen gulliga och säga att man kanske kan få en kram efter någon spelning.
Om något ska de slå dem i huvudet med vodkaflaskor och skratta tufft. Eller något häftigare i alla fall än kramar och gullegull.

Blä.

Världens bästa duo

image85

Julia säger att hon inte tycker om bilden. Men hur kan man annat än älska denna?

Marlboro road kill

Det var faen inte i går man kom hem från en fest vid fem-snåret. Eller, rättare sagt: det var i natt. En sjukt rolig husfest hemma hos kompisarna som hyr ett hus en bit härifrån. Vi satt i deras trädgård och drack vin och pratade om film, Julias flygplanshistorier, folk som tar kokain (!) och spelade gitarr. Otroligt somrigt och bara härligt i största allmänhet. Helt plötsligt var klockan kvart i fem och solen var uppe sedan länge. Jag kände att det var dags att drälla hemåt.

På vägen hem körde jag nästan på en limpa röda Marlboro som låg på cykelvägen. Jag stannade och väntade mig först att någon skulle ha fäst en fiskelina i den och dra undan precis innan jag tog den. Men ingen fiskelina och inte en jäkel i närheten. Jag tog upp den och tog med den hem, fast jag inte ens röker röda Marlboro. Funderar på att muta Julia med den, så att hon går med på att flytta till Stockholm i sommar. Får se om det funkar...

Kill your darlings

Sååå, vi såg alltså Zodiac i går. Jag hade laddat i tre dagar för att bli skiträdd. Det hade jag inget för, för inget hände.
Eller, en jäkla massa saker hände. Fincher hade inte vett att skala bort en enda grej ur storyn. Han har aldrig hört talas om Kill your darlings. Eller så bestämde han sig för att skita i det och ta med allt ändå. Filmen var lååång. Efter två timmar fick jag träsmak, var less på popcorn, kände John Blund dunka mig i bakhuvudet och bad en stilla bön om att regissören snart önskade tänka på refrängen. Den var okej, knappast någon fyra eller (hemska tanke) någon femma.

Det är fest i kväll. Ironiskt nog är jag inte särskilt sugen just nu. Jag vet inte riktigt vad jag är sugen på heller. Inga bra filmer hemma, inga bra filmer på tv:n och inga pengar att hyra någon bra film för heller. Vad återstår? Party eller en omgång Sex and the city, antar jag...

Svart är det nya svarta

Det finns en ruskigt stor fördel med att klä sig mest i svart och ha en pojkvän som gör det samma:
det tar fan så mycket kortare tid att tvätta.

Kort och gott.

Nya grejer - bra grejer

Hittade ett mejl om att de vill knyta mig till ett nytt projekt på jobbet. När jag såg vad det handlade om suckade jag först, eftersom det är en sådan där grej som jag kanske inte bryr mig kanonmycket om. Men nu har jag tänkt om. Vilka möjligheter det finns med att vara med från scratch med en ny grej. Man kan komma med massa idéer och ha betydligt mycket mer inflytande än vanligt. Och kul att de vill ha mig med där. Bara bra grejer, trots den inledande sucken...

Snart andra biokvällen den här veckan. I onsdags såg vi "Spiderman 3" och i kväll blir det David Finchers nya: "Zodiac". Andra bion betyder ju tyvärr andra popcornbunken, men what the hell.

Kvällstidningsmatematik

* Antalet mejl från illa berörda människor angående artikel om vanvårdade barn i Ryssland: 2 stycken.

* Antalet mejl från folk som påpekar ett litet stavfel i en låt sjungen på ett konstigt utrikiskt språk: 53 stycken.


Tvagningsritualen

Jag hoppades att det skulle vara dåligt väder i dag. Det blir så mycket skönare att sitta inne då, för det var det jag var sugen på. Sitta inne, höra regnet smattra och kura under en filt med en kopp te. Därför jublade jag när stora blåsvarta moln tornade upp sig utanför fönstret. Nu är jag uttråkad. Jag har kurat klart och orkar inte dricka mer te. Nu vill jag gå ut, men det är tråkigt väder ute. Så jag gjorde det jag tycker bäst om att göra när jag är uttråkad: jag duschade.

Jag vet inte varför, men det är mitt bästa sätt att döda tid på. Också när jag och M har haft någon sorts fajt så brukar jag lösa min frustration med att gå in och duscha. Ett sätt att vara i fred kanske. Undrar om tvagningen har någon skruvad undermening som jag bara inte har insett? Tvagning är väl en religiös symbol har jag för mig, men eftersom jag inte är vidare troende får jag gå på hjärnskrynkling istället. Det är väl trots allt relativt lika saker, trots allt...


Bloggtorka



Därför kollar jag på en av världens bästa musikvideor istället.

Aivar och äckliga korn

Jag är en jävel på att läsa Bladets (och Getingens) bilagor. Det är ungefär så mycket avancerad läsning jag orkar med när jag sitter på tåget vareviga dag. Hälsobilagan är full av saker som jag inte har en aning om. En massa äckliga korn som jag tydligen ska äta istället för pasta, sörjor man knappt kan uttala (till exempel den röda sörjan Aivar som jag inte ens vet vad den innehåller, men jag tror det är paprika) som jag ska ha i maten, någon konstig träningsmaskin jag inte KAN leva utan och celulitkrämer som innehåller hemliga saker någon obskyr forskare hittat i regnskogen.

Härmed bestämmer jag:

* Inga korn
* Ingen röd sörja
* Varken mirakel-maskin eller mirakel-kräm

Nu dimensioner av fattigdom

Om jag bara visste vad jag har gjort med mina pengar den här månaden så skulle det inte vara så här jobbigt att vara fattig. Men jag har ingen aning. Försöker gå igenom vad jag vet med mig att jag har köpt: skor, ...
Där slutar det. Jag har köpt ett par sketna skor (och jäääkligt snygga), ja och klippt mig och färgat och slingat visserligen. Men thats it. Ändå gapar kontot tomt.

I dag jublade jag över en check från Ica på femtio futtiga. Då är det sorgligt, mina vänner...

1 juni

Jag fick just veta att vi flyttar in i vårt nya hem då. Om två futtiga veckor. Jag gick i taket med en gång. Först av glädje, något som sedan övergick i lätt stress. Så många lådor att gå igenom på så kort tid. Göra sig av med gästsängen, en bokhylla, en massa kläder som jag inte använt sedan milleniumskiftet (typ), kolla ut nya möbler, boka släp, måla om taket i vardagsrummet (i alla fall fläckarna vi orsakade när vi målade väggarna), donera böcker till något antikvariat, köpa balkongmöbler.

Trots det går jag på små moln nu. Äntligen!

Vimla med fulla bönder

Vem fan kom på detta med vimmelbilder? Stureplan.se lever på det, tydligen också några tomtar som heter efterfesten. Kassa bilder i kasst ljus med kass partyfaktor. Det är ju knappast någon lysande reklma för den berörda krogen, är det bara jag som inser det. Tänk er själva, fulla bönder som står vid en bardisk och smajlar upp sig samtidigt som polarna gör v-tecknet bakom huvudet på dem. Gör sköj.
Det känns b, fruktansvärt b faktiskt. När blev det kul? Av någon anledning kollade jag nyss in bilderna från Karlstad som låg uppe på lokalsajten på bladet.se. En massa fulla nötter som jag aldrig har sett förut.

Försöker bestämma mig för vilket som är värst: att fångas på en vimmelbild eller att behöva ha det överjordiskt hemska jobbet att ta bilderna? Oavgjort.

E-type har långt hår

I dag har min hjärna samma konsistens som kola. Riktigt seg sådan, som inte gör så mycket mer nytta än att klippa ihop på olämpliga ställen.
Snart kommer E-type hit. Han har väldigt långt hår. Och lockigt! Undrar hur länge sen det var han klippte sig senast. Det kanske jag ska fråga honom. Eller hur han kom på det där med "commin'up, commin'up, commin'up"...

Uppdatering: Jag frågade vad han använder för balsam för att få det så fint. Tydligen använder han ingen särskild sort, men ganska rejäla doser. "Commin'up, commin'up, commin'up" glömde jag dock...

Give me crack and anal sex

Kollegan funderade på vad man kunde göra på helgerna istället för att supa.
Gå i kloster, föreslog jag.
Då berättade andra kollegan att Leonard Cohen blev munk för ett tag sedan. Så fort han kom ut gav han ut en skiva där första låten innehåller textraden "give me crack and anal sex".

Verkar vara high life det där med kloster, tyckte jag. Kollegan såg mindre övertygad ut.

Rookie-misstag

Nu är den bokad, semesterresan.
I juni blir det åtta dagar i huset i Spanien. Tyvärr gjorde vi den klassiska missen att kolla efter ännu billigare biljetter EFTER att vi bokat. Det skulle vi aldrig ha gjort. Med en gång hittade vi något hos Brittish Airways som kostade två tusen kronor mindre. Bittert. Så klart. Trots att vi redan hade kommit över ganska billiga bijetter.

I går var det 27 grader där nere. Svårt att inte längta till det när Stockholm ser ut som det gör i dag.

Blöt lördag

"Lägg ned skiten" stod det på Bladets ettalöp.
"Det är en dyngtävling" stod det på Getingens.

Jag är beredd att hålla med båda. Men det beror inte bara på fiaskot i går, utan för att det alltid varit en dyngtävling. Kanske var det en nyhet för Ola Salo, men jag har vetat det länge.
Nu börjar jag bli människa igen efter igår. Det blev ... blött. Alldeles för blött egentligen och den sista ölen rörde jag inte ens. Trots att vi gick till vårt favvoavslutningshak. M fick sopa upp spillrorna av mig i går och har pysslat om mig i dag. Han säger att det är synd om mig, trots att det är självförvållat.

Han vet precis vad jag behöver höra.

Schlager smittar - tydligen

Jag har blivit smittad. Tydligen är schlager-intresset något som sprider sig, och just nu sitter jag och beklagar mig för M över att det känns som jag faktiskt bryr mig. För första gången. Det måste bero på att jag blivit matad med det sedan i februari.

Sammanfattning so far:

Bosnien: Ruggigt lik Natalie Portman
Spanien: Vitt, tight och smörigt är ute. Och hör sen!
Vitryssland: Prinsessan Diana återuppstår och sjunger pop i Bond-tema. Inte bra.
Irland: Folkmusik - vilket jävla skräll
Finland: Samma recept funkar nog inte två år i rad

Taskig tajming

Vi har lite dålig tajming, jag och min M. Det brukar vi ha på helgerna.
Mycket beror nog på vår lilla helgrutin. Ingen big deal runt den rutinenegentligen, men vi gör nästan samma sak varje lördag. Han vaknar först, jag vaknar en halvtimme senare och ropar in honom i sovrummet igen. Sedan ligger vi där en stund, pratar goja och kramas lite. Sedan frukost i soffan, ofta med yoghurt, juice och varm ciabatta. Och sedan ner i sängen igen. Oftast för att bara mysa lite, men det slutar alltid med att jag somnar. Jag har så ruskigt lätt att somna, jag har jusomnat både stående och cyklande så varför inte i sängen.

I dag när vi la oss där var planen att bara ligga en stund och sedan gå ned på stan. Det var 17 grader ute och det skulle sitta fint med en fika på Café Linnés innergård. Så blev det inte. Runt tre hade vi vaknat och jag hade duschat och stod på balkongen och pratade med Julia i telefon. Åt det hållet var det bara blå himmel och sol. Gick och ställde in en flaska bubbel i kylen. Åt det hållet var det dock helt annorlunda. Där var det svarta moln och rusk i sikte. Någon fika blev det med andra ord inte. Jag tror vi tar en filt över oss i soffan och kollar på en rulle istället...

... och jag vill bara säga "shut up"

Nu vet jag vem Stockholm suraste tant är. I dag åkte hon nämligen med gröna linjen från Gullmars - och svor hela vägen till Slussen. Det var några väääldigt lååånga minuter för samtliga medpassagerare i sista vagnen på det tåget. Men man får väl ge henne credd för att hon var rättvis. Alla fick nämligen sin del av kakan. Reinfeldt, sossarna, kungen, SL, EU, tjejen som stod bredvid henne, Stureplansfolket, slipsgubbarna framför henne, en kvinnan med barnvagn som stod i vägen när hon skulle av, en blind man (!) med hund på perrongen.

Alla fick en ordentlig avhyvling. Och jag försökte bara hålla mig för skratt för att inte få min del av salvorna. Och hålla mig från att säga "shut up"...

Verkkopäiväkirja

Så heter tydligen blogg på finska. Jäkligt skumt språk det där. Det fick jag veta av en kollega nyss. Femtioelva vokaler och konsonanter för ett litet ord.

Annat som hänt i dag:

* Schulman har frågat min chef varför hon hatar mig.

* Jag har tvingats äta fläskkarré till lunch. Eller tvingats och tvingats, men det fanns inget annat. Tog två tuggor och slängde sedan skiten.

* Den mystiska huvudvärken är tillbaka. Funderar på att boka in en cat scan snart. Mest för att lugna mina nerver, men kanske också mitt huvud.

* Har skapat ett mejlkonto för Ragnar Dahlberg. Jag kan sätta mycket på att han aldrig setts på nöjessidorna på aftonbladet.se förut. Nu kan man skicka in sina hälsningar till café-giganten.

* Ätit fyra banener och två päron. Kollegan sa att han hört att man kunde äta för mycket frukt och bli fruktförgiftad. Hypokondrikern i mig var tvungen att googla det - utom all fara.

För att liva upp mig själv lite

image84

             Skrynklig katt?                         Judy Dench?

Gulp

Galen dag. Helt sjukt galet späckad dag.
Jag hinner knappt svälja, och än mindre klämma ur mig något vettigt här. Toppen att jobba ensam en sådan här hektisk dag.

Pust.

Yo, Anki - welcome to the 80's

Den här frisyren... Jag vet inte, jag. Men det gör man väl kanske aldrig. Skitsnyggt, sa kollegorna. Själv tycker jag att jag ser ut som Anki Bagger. Eller kanske inte direkt som Anki, men lite 80. Som Annelie Rydé kanske? Nej nej nej, så hemskt är det inte. Om några dagar är jag säkert ett fan, men uppklippt gör mig alltid lite tveksam i början. Innan man har vant sig liksom. Nu har jag tvättat ur de fem kilona styling som min frisör körde i, kanske blir det bättre av det. När jag har lärt mig styla det (d v s om några dagar) kanske jag vågar mig på en fotodokumentation.

I kväll är jag solo, något så in i Norden. Jag har aldrig sovit här ensam förut. Fem månader, och inte en natt i den här sängen ensam. I natt blir det premiär, och det känns ... bra. Jag som för inte så länge sedan trodde att jag skulle bo ensam resten av mitt liv har inte sovit ensam på fem månader. Gosh, det är verkligen på tiden.

Copy cat

Alla har redan gjort det på sina bloggar, till exempel Martin. Då är det dags för mig att vakna, och följa med strömmen. Ganska många besökare här varje dag, men tyvärr ganska få som skriver några kommentarer. Därför är jag nyfiken på följande:

- Ålder?
- Bor?
- Varför du följer min blogg (om det nu inte är första gången du kikar förbi)?
- Hur hittade du hit?

Det här är bland det sjukaste jag har sett



I have no words. 11 av 20 europeiska journalister tror han vinner på lördag.

The dude rests.

Får man göra så?

Kanske finns det nån oskriven lag om att man inte får undvika och ignorera sina kollegor på väg till jobbet. Jag vet inte, men jag i alla fall det. En av dem.
Det är inget fel på henne egentligen, men hon pratar så förgjordat. Och jag orkar inte lyssna, eller svara på alla frågor om ingenting. Kvart i sex på morgonen har jag fullt upp med mig själv, sätta den ena foten framför den andra, knäppa jackan, läsa min bok.
Och därför undviker jag henne. Första gången kändes det lite pinsamt, nu bara livsnödvändigt. Jag saktar ned på stegen på väg mot tåget, sätter mig i en annan vagn, går av tåget i en annan ände. Sedan är det slacker eller high speed som gäller på väg mot t-banan. Inte mitt emellan, då kommer hon i fatt och pratara och pratar och pratar.

I morse traskade jag längst röda linjen-spåret istället för gröna för att slippa vänta på tåget med henne. Då har det gått långt. Jag känner mig lite rutten. M bara skrattar och säger att det skulle han aldrig våga. Bra gjort, men han skulle aldrig våga. Vad det nu betyder

Stoppa pressarna

This is just in.

Enligt ett pressutskick fyller Skogsmulle 50 bast i dag.

Tala om breaking news.

Frukostsdreggel

Kollegan gick precis förbi mitt skrivbord med en macka i handen.
Medan han pratade med mig såg jag hur både skinka, ost och ett litet salladsblad trillade ned i min väska vid hans fötter. Han märkte ingenting.

Nu måste jag plocka hans frukostrester ur min handväska. Mysigt...

Skitstövel

I morse fastnade jag i mina stövlar. Mina fina, dyra, underbara stövlar. Det var andra gången. Senast på brorsans fest, då fick jag hjälp av brorsans sambos kusin (som jag aldrig träffat tidigare).Hon rev och slet och till slut kom jag ur dem. I morse var det annorlunda. Tio minuter innan tåget gick satt jag där med halva stöveln uppdragen och plötsligt kunde jag varken dra dragkedjan upp eller ned.

Jag kände mig som Styrman Karlsson, han med foten i en potta. Även om stöveln var något snyggare än styrmannens porslinsdojja, så kändes det inget vidare. Jag irrade fram och tillbaka ett tag och kände paniken komma. Till slut hade jag inget annat val än att kuta i våg med halva stöveln oknäppt. På tåget kämpade jag med den i tjugo minuter. Någonstans innan Märsta lossnade den, men den hade gått sönder lite i fodret.

Jävla fina, dyra, underbara skitstövel.

Älskade farfar

Min farfar är sjuk. Jag får med ens en sådan klump i magen, blir så orolig.
I bland går det ju snabbt. Mormor och morfar gick bort så snabbt och det var hemskt. Jag saknar dem nästan varje dag. Tre begravnigar förra året, jag klarar inte av något liknande i år tror jag. Jag vill ha dem kvar. Man kan inte önska så, men jag vill ha dem kvar.

Nu har jag pratat med pappa. Det känns lite bättre. Marginellt kanske, men ändå.

Frisören kommer bli arg

Aldrig förut har klipptid betytt ångest. Jag ställde in förra veckans tid för att jag behövde mer tid på mig. Och i morgon är det dags och jag har ändå ingen idé om vad jag vill göra.

Och så är jag rädd att frisören kommer bli arg för att jag inte vet vad jag vill.

Hjälp!

Orka hålla på

Det slog mig att jag är precis där min ruttna mobiloperatör vill att jag ska vara. Mellanlandet av "vill byta" och "orka hålla på" är perfekt för dem, eftersom det ändå alltid slutar med att "orka hålla på" vinner. Och så sitter jag och tycker att M är slö som inte orkar. Här är jah, precis likadan. Men han är uttalat slö, jag är ju tvärt om. Och får en oförtjänt massa cred för det till på köpet. Nu har jag harvat runt på Tele 2:s sajt i en halvtimme och fortfarande inte ens bestämt mig för om jag orkar hålla på.

Orkar hålla på är kollegorna nya mantra. Deras gäller singlehood, mitt gäller annat - men det är fortfarande ett lysande (läs: tydligt) uttryck.

Död åt favvoskorna

Regn över Globen. Svarta moln över hela Årsta. Till råga på allt är jag trött. Hemskt trött faktiskt, nästan död.
Och plötsligt känns det som det är november igen. Stack iväg hemifrån i morse med ett par gamla pumps på fötterna. Jag trodde att de skulle funka, de är ju trots allt mina favoriter. Men redan på stationen märkte jag att den nedslitna klacken var alldeles för kass. Så kass att den kanske borde följa med den andra skon ned i soporna. Men jag kan inte. Jag gillar den för mycket.

Med andra ord kommer jag för andra veckan i rad komma inknatande hos skomakaren med ett par pjuck som det inte är värt att rädda. Det går, men det är inte värt det. För en femhundring kanske, likamycket som de kostade som nya. Ska försöka förlika mig med tanken nu...

För att tala klarspråk: urk

Läste just att Rikard Wolff ska gifta sig med sin André. Rikard är 48. André går på gymnasiet. Eller har just tagit studenten eller what ever.

Hur som helst. Dubbel-urk.

Vem sa något om talang?

Man kan ju inte annat än hålla med BBC.
Des'ree har förmodligen författat den sämsta låttexten genom tiderna.

"I don't want to see a ghost.
It's the sight that I fear most.
I'd rather have a piece of toast.
Watch the evening news".


Textrader som definitivt är att betrakta som svårslagna.

Andra goda kandidater:

* Shakira (lucky that my breasts are small and humble so you don't confuse them with mountains)
* Sade (Coast to coast, L.A to Chicago)
* Michael Jackson (Your butt is mine)

My favorite

Sova till tolv, gosa i sängen, dricka grapejuice och äta ciabatta och yoghurt med hallon.

Lördag är niiice.

Inget fel med att vara personlig assistent, men...

Läser hos Hanna om After Work på Blue Moon i Karlstad. Rydell & Quick och gratis tacobuffé. Ett vinnande koncept tydligen, eftersom varenda personlig assistent och kisare inom en fem kommuns-radie var där. Tog om tre gånger och drack fyra isvatten, på sin höjd en Hoff eller kanske (woho) en päroncider.

Alltså, Rydell & Quick. Tacobuffé. After work. Jag vet inte var jag ska börja.
För. Många. Sarkasmer. På En. Och. Samma. Gång. Kortslutning.

Dagens roligaste: Någon har i en kommentar hos Alex Schulman liknat hans kroppsform med en ostbåge. Vrålgarvade. So true, är min bedömning efter att jag träffade honom i går. Dock en ganska trevlig ostbåge.

Valborg-donnor

75483-83

Alex Schulman har rätt

I dag sätter Alex Schulman en viss hårig komiker på utelistan. För första gången håller jag med honom. Özz Nüjen är inte rolig. Han är verkligen inte det. Han är bara ett sympatiskratt.

Ett berg med dret

M har en hög med grejor bredvid sängen. Eller, rättare sagt så är det ingen hög utan ett berg. Tröjor, jeans, papper, post, mobilladdare, golfklubbor i en enda salig röra. Den driver mig till vansinne. I morse nådde vansinnet någon slags kulmen då jag inte ens kunde komma förbi för att stänga fönstret. Jag blev tvungen att kliva rakt på alla klubbor och tröjor och dret (värmländska för skit, kraftuttryck jag gärna använder när jag är lite gnällig) för att komma åt fönstret. Stön. Kvart i fem på morgonen genererar det i ett ljudligt stön.

Jag måste fundera ut något riktigt bra sätt att lösa "berget". Annasr kommer jag inom en snar framtid hiva ut hela rasket genom fönstret.

Lunchens äckligaste

Hår på axlarna är aldrig bra. Aldrig, aldrig, aldrig.
Inte i någon kultur, någon religion, någon del av världen. Dert är bara äckligt. Särskilt när det växer i små tofsar. Jag har sett bildbevis på att Idol-Sebbe ska ha sånt, just i små svarta tofsar längst ut på axlarna.

Cover up, guys!

OKQ8 har humor

Enligt en annons i gratistidningen var det "många som hade åsikter att luft under mötet i Älta".

Måste ses som dagens självklarhet. Tro fan att de måste leva upp till namnet.

Cover up

Jag har en kompis som jag alltid måste prata om "världens bästa cover" med. Alltid på väg hem från krogen har vi tagit upp det, och aldrig egentligen kommit på vilken som är den bästa.
Det kanske är ett slitet samtalsämne, det tyckte jag i alla fall när jag en gång fick i uppdrag att skriva en krönika om coverlåtar och bara kände att det var redan gjort. Många gånger om. Precis som låtarna, ironiskt nog. Kanske finns det någon slags symbolik i det också, vad vet jag.

Här är i alla fall dagens bästa cover:

Chris Cornell - Billie Jean

Gluggen

I natt drömde jag att jag tappade en tand. Det kanske inte låter så hemskt, men den där gluggen gjorde mig i det närmaste hysterisk. Och spädde så klart på min tandläkarrädsla, eftersom det hela var en olyckshändelse. Tandläkaren stod där med min tandi näven och sa "men, skulle vi inte dra ut den?"

Nu vet jag hur Thore "Gluggen" Skogman känner sig...

Ebay-miljonär

Jag käkade alldeles nyss en cashewnöt som såg ut som en lussebulle. Hade jag tänkt ett steg längre hade jag kunnat spara den och sälja den på E-bay och tjänat miljoner. Eller några kronor, menar jag. Äsch, what the heck, den var god som fan!

Jolly good

75483-80

Ronaldinho?                        Jolly Jumper?

Arbigga

Jag är på ett ruggigt dåligt humör i dag. Bakisversionen av mig är inte alltid någon fröjd, och så inte i dag heller. Att vi har tvättid och att mjölken är slut gör ju knappast saken bättre. Men det är ganska frustrerande att inte veta varför man är på taskigt humör, eller vad man ska göra åt det. Provade med en dusch, gick och lade mig, kollade lite på desperate Housewives - inget hjälpte.

Nu ska jag försöka lätta upp dagen med en tur på stan och en fika med Johanna och Anna. Mina älskade girls kan säkert råda bot.

RSS 2.0