Tips till Katerina Janouch och Malena Ivarsson

Skrikande barn är världens bästa preventivmedel. Skrikande barn är världens bästa preventivmedel. Skrikande barn är världens bästa preventivmedel. Skrikande barn är världens bästa preventivmedel.

Skrikande barn är världens bästa preventivmedel.

INGET SLÅR DET!

Något hårt upp där solen inte skiner

Hur kommer det sig att alla som jobbar inom Hovet pratar konstigt?
Lite som att de fått något obekvämt uppstoppat på ett mycket obekvämt ställe.
Blev uppringd av pressansvariga, hon som tog över efter Tarras-Wahlberg och hon låter ruskigt stel. Inleder med goddag, hans majestät honungen hit och dit... Min första tanke var att någon drev med mig.

Annars är det flamsigt i kvadrat här i dag, ordvitsar och osmakliga rubriker som folk knåpar ihop. En riktigt rolig dag, med andra ord.

Beslutsångestens okrönta

I min förtvivlan över hela vikariecirkusen på jobbet sökte jag förra veckan ett annat jobb.
De ringde i dag och bokade in en intervju i morgon. Ångest. Inte för att jag inte vill ha det (det vill jag, tror jag) eller för att jag älskar mina kommande arbetsuppgifter på Bladet (tråkigt i kvadrat, men ganska schyssta chanser till fast anställning på ett bra ställe). Mest för att jag har satt mig i en situation där jag kan bli tvungen att välja. Sånt hatar jag, att stå mellan olika val är inte min grej. Jag är en sån som naturen sållat bort när det kommer till rätten att välja, jag är knappt kapabel.

För några år sedan sökte jag en utbildning jag ville gå på en ort jag inte ville bo på. Kom in, och våndades i en vecka innan jag till slut ringde och tackade nej. Fick slänga på luren för att inte ångra mig och börja vela.
En kompis brukar skoja om att jag kan stå i en videobutik och välja film i en halvtimme. Det är inget skämt, det är den hemska sanningen. Jag har blivit bättre och brukar försöka bestämma mig innan jag går dit. Om filmen är slut? Ja, det är då det riktigt jobbiga börjar...

Kanske är det enklast om jag bara klär mig väldigt opassande, är en halvtimme sen och extremt otrevlig på intervjun?

Bara gôbbgrinigt, Keith

The Police var i stan i går, tydligen var det ganska lamt. Samma sak när Stones var i Göteborg, trist, blekt och segt. Vad annat kan folk förvänta sig? Ett gäng gubbar som låg på topp för flera decennier sedan och som nu tycker att det är tråkigt att sitta i soffan och berätta om turnébussar och backstage ormgropar för barnbarnen.

Keith Richards har till och med blivit så gammal och gaggig (och seg i kolan av all kola) att han inte för sitt liv kan förstå vad som var fel på deras spelning på Ullevi. han är såpass oförstående att han väljer att skriva ett brev till recensenterna och undra om de blivit skvatt galna. Det är svårt att se hur någon annan i den diskussionen än just Keith Richards kan vara galen. 

Han TROR att det är rimligt med 1 500 spänn för biljetten. Han TROR att han klarar av gitarrsolot i "Brown sugar". Han tror att Stones är samma Stones de var 1973.

Men alla som gick till Ullevi för att se Rolling Stones hade en hemlig önskan om att se dem när de fortfarande var Stones. De ville se dem 1973 - inte 2007. Och då är två plus nästan ingenting annat än smickrande, Keith!

Gelé

I dag käkade jag svartvinbärsgelé till min lunch på jobbet. Då kom jag att tänka på min mormor & morfar, det var där man åt sånt. Blev lite nedstämd ett tag.

Tänk att man kan få så mycket associationer av en kulinarisk bisats i geléform.

Cypriotiskt skrev

Jag har blivit motbevsiad!
Jag trodde att det enda som kamera-män under sportevenemang filmade i pauserna var snygga brudar. I Japan filmar de manliga skrev. I går filmade de två skrev under den korta stunden jag tittade och alldeles nyss under höjdhoppstävlingen zoomade kameran in en cypriotisk hoppares heligaste delar bakom ljusblåa tights - i femton sekunder!

Eller beror det bara på att de japanska kameramännen är så korta?

Jacksons snok

I dag slog det mig att en av kollegorna har en näsa som liknar Michael Jacksons. Det är inte smickrande. Det är inte mycket med Michael som är det.
Inte ens titeln King of pop känns atraktiv om det skulle medföra att man måste vara Michael Jackson för det. Snubben är ju inte ens rik längre, och sönderopererad, ensam och fattig är väl knappast något att sträva efter. Oftast kör man väl plastikgrejen för att man tror att det ska lösa just problemen med ensamhet eller fattigdom - eller? Snacka om att dra nitlotten...

Michael Jacksons "Bad" var nog förresten den första skivan jag köpte, någon gång på åttiotalets andra hälft. Fan, vad den var bra. Om det inte hade varit för den utmärkta svengelskan som jag förgyllde låtarna med, så skulle jag kunna hävda att jag kan varenda låt ordagrant.

Då var det tufft att heta Michael Jackson. Nu - not so much! Och inte vara näsdubbelgångare heller...

image159

                    King of pop                                                  Tragic mess

Tackelitacktack

Jag tror jag måste börja ransonera min användning av ordet "tack". De senaste dagarna har det slinkit ur mig i tid och otid, vad har jag egentligen att tacka för?
Tack för att du är så härligt otrevlig, tack för att jag erbjuder dig min plats på t-banan, tack för att jag något, som egentligen är ditt jobb, utan att konstla. Det är som om jag inte hade något bättre för mig än att gå runt och vara skentrevlig, ett ord som för övrigt är en klockren diagnos på det svenska beteendet...

Läser jag raderna ovan hör jag hur det låter. Kärringgnälligt, men egentligen så är det väl helt meningslöst att slösa sin tacksamhet på sådant som man inte alls är tacksam för. Frågan är bara, vad fan säger man istället? För ett hederligt "skit på dig" är väl inte att tänka på, eller?

The right to shoes

Jag skulle bara köpa gympaskor den här månaden. Sånt som man kan köra bil i och vara bakis i.
Ändå blir jag stup i kvarten kär i högklackade pumps i varierande prisklasser, alla out of my reach.

Senaste kärleken är denna (tack, Hanna):image157

Nu ska jag till SoFo och leta efter fler saker jag inte har råd att köpa!

Uppdatering: Tyvärr kändes det som jag klev på 70 000 småsmå knivar när jag satte i foten i skon. And the hunt goes on...

It's alive

DSC00342.JPG
Har inte bestämt mig för om det är tummen upp eller tummen ned än, men hur som helst. Här är det nya håret (och ja, jag vet att jag ser något anträngd ut på bilden)!

Första luggen på 15 år

Jaha, då var man jävligt friserad då. Inte så att det ser så jävligt ut, snarare tvärt om, men jag misstänker att det är svårt att se att jag har varit och klippt mig. I alla fall om man känner mig.
Jag borde vål egentligen ta en bild på deti kväll, för Gud vet hur jag kommer se ut i håret i fortsättningen. Jag har ju inte haft lugg på över femton år, så om jag över huvudtaget kan fixa det så jag inte ser ut att ha dagpermiss, så kommer jag vara både tacksam och nöjd. Annars är det just permiss-looken som jag oroar mig mest för nu. Jag har haft den förut, och av just den anledningen har jag hållit mig till en simpel frisyr de senaste åren - inte så mycket frisyr alls. Långt och lite uppklippt, så det kanske var dags att visa lite guts!

Kanske vågar mig på en bild i morgon när jag är lite mindre glåmig!

Förresten: om ni inte vill tänka på kön och Cirkus Scott i samma mening, så ska ni inte klicka här. Fick länken mejlad till mig i dag av en kollega, har inte hämtat mig riktigt än.

Intelligens är viktigt i skönhetstävlingar


Lesbisk LeMarc

Dagens två märkligaste:

* Drömde att jag skulle intervjua Peter LeMarc. När han dök upp sa jag: oj, du är inte alls som jag föreställde mig. Och det var ju verkligen sant, eftersom Peter i drömmen var en kort, tjock, lesbisk tjej som höll på med travhästar.

* Tog en eftermiddagslur och när jag vaknade såg jag att det regnade utanför vardagsrumsfönstret. Utanför sovrumsfönstret var det dock snustorrt. ´Snacka om lokala skurar, mycket weird!

Bakishumor!

DSC00299.JPG
Bakishumor!

Pink

Nu drar jag iväg till en omgång drinkar med kollega S och sedan festen, i den flotta lägenheten.
Det känns inte helt hälsosamt att längta efter berusning så mycket som jag gör just nu. Rosa är kvällens tema, på grund av ett dåligt skämt i början på veckan, vilket vi får äta (dricka?) upp nu. Drinkar, rosévin och rosa bubbel är de enda tillåtna alternativen. Nu kommer jag på att det finns rosa öl också, men så lågt sjunker nog ingen av oss.

I kväll ska jag dränka min bitterhet i stans godaste drinkar. Förhoppningsvis är jag av med den sen.

Coo coo-town

Skämtsamt kallar jag den här stan för Coo coo-town. Ibland känns det inte som det finns några normala människor i den här stan. På väg hem från en superstressig dag på jobbet (därav bloggbristen) gick jag av vid Slussen och slank in på Face. 600 spänn fattigare tog jag sedan t-banan hem - fullproppad! Man har inte lidit ordentligt innan man åkt fullproppad t-bana en fredagseftermiddag, tror jag.

När det väl fans platser att sitta på tog en snabbt som fan, orkade inte ens se mig om efter ifall någon liten tant behövde den mer. Såg mig om - vilken sorglig trio jag delade säte med.
Mannen mitt emot - pratade högt med sig själv och kunde knappt sitta still.
Bredvid honom - en kraftigt påtänd man med stora skärsår i ansiktet som ville prata med han som pratade med sig själv.
Bredvid mig - den skitigaste mannen jag sett i hela mitt liv, som paradoxalt nog verkade rädd för bakterier. Han torkade av allt han höll i, tog i och satt på. Inte sig själv dock, och luktade där efter.
Och jag. Jag vet inte om jag är så mycket mer normal än de tre, men jag vill i alla fall hemskt gärna tro det...


Mo money? No problem!

Bara för det tänker jag förhandla om högre lön i morgon.

Det tycker jag att jag är värd!

Scheiße

Jag kan inte låta bli att att bli besviken. Och när jag blir tillräckligt besviken, arg eller ledsen så tar jag en cig. Nu har jag suttit i ett av byggets äckliga rökrum, de luktar lite som de där pubarna förr där halvalkoholiserade medelåldersmän satt och intog några öl innan de orkade sig hem. Förr, det vill säga innan det blev rökförbud överallt. Jag trodde jag saknade inomhusrökandet, men efter fem minuter där inne luktar jag nu askkopp. Lite som the good old days, men ingenting som man önskar tillbaka.

Nu tappar jag onekligen tråden här...

Besviken var det. Inte arbetslös, men helt befriad från roliga arbetsuppgifter. En tjänst som jag inte vet om jag vill ha. Och har blivit petad från avdelningen jag varit på i sju månader, för att ge plats åt en som vickat för mig. Men jag ska väl vara glad. Det måste man ju. Fast det just nu känns ... trist! Om ett dygn eller så är jag kanske mindre bitter än just nu.

Årets bästa idé

Havregrynsgröt i låda. Tanken är god (och gröten), men det ser extremt sorgligt ut.

Gröten som en slemmig massa, lite lingon som simmar ovanpå och så intas det ur lådan med gaffel, eftersom det inte finns några skedar kvar här.

Och så detta med logik...

Om några veckor lämnar jag 08-land för ett tag. Jag tar en väska, sticker upp till mamma och vovve i norr och sätter mig i skolbänken igen. Körskola. Jag kan påstå att jag är hur vuxen och fri som helst, men innan jag har något körkort kommer det hela tiden kännas som det fattas något. Så nu ska jag försöka lösa det. Intensivkurs, tre veckor i skogen och sedan är allt utom uppkörning klart. Förhoppningsvis, jag kanske är helt talanglös när det väl blir allvar.

Satte mig för att kolla upp biljetter och började (som alltid när jag ska åka mer än 40 mil) med flyg. 999 kronor enkel, men bara en timmes resa. Gick vidare till tåg - flämt! Sex timmar, ett byte (och till buss dessutom): 945 kronor. Jag tappar alltså 300 kronor och fem timmar.

Om SJ-gubbarna sitter på sina feta arslen på styrelsemötena och kliar sig i skallen när det blir mindre och mindre folk på deras slitna och äckliga tåg så är det är just varför.


Bandharlem!!!

DSC00294.JPG
Inte Bandhagen- Bandharlem!!!

Dagens mejl

Fann detta i min inbox. Det gjorde min dag

"Hallå!
Är det VF:s sötaste krönikör som numera skriver för aftonbladet månne?
Nåväl, keep up the good work."

F Y I

Jag har startat en blogg. En annan blogg, där jag skriver om allt som är jobbigt. Det är en hel del som är det just nu. Skitjobbigt, faktiskt!
Den är helt anonym och helt utelämnande, och jag behöver den för att skriva av mig.

Ville bara säga: om ni av någon anledning skulle tro er ha hittat den - säg inget. Jag vill inte veta.

Nu sova.

A.k.a Flo-Jo

Det är ju nästan så man känner sig som Flo-Jo här, matcha naglarna med träningslinnet. Fast jag springer inte 100 meter på 10.49, så likheten är väl inte slående direkt...

DSC00291.JPG 


Är det pubertalt med strejk?

Tydligen ska vi gå ut i strejk snart. Varenda blaska (förutom typ Bamse-tidningen) klappar igen nästa fredag i väntan på nya kollektivavtal.
Jag har aldrig strejkat förrut. Precis nu när jag skriver det så dyker något svagt minne upp om en spontan sittstrejk i cafeterian under högstadietiden upp. Jag tror vi sa att det var strejk, fast det egentligen handlade om att vi ville sitta och titta på mtv och äta s-märken. Och sedan någon strejk under samma tidsperiod i protest mot att vi var tvungna att vara på lektion när hockey-finalen i något OS. Värdefulla ståndpunkter, alltså.

Men nu är det alltså dags. Jag vet bara inte om jag ska känna mig pubertal eller vuxen...


Separated at birth

Nytt publiceringssytem på jobbet. Mycket jobbigt innan man kan det och därav inget bloggande innan jag kommer hem.

Tills dess får ni njuta av denna...

image152

Lätt att bli avis

Den 1 september ska hela redaktionen iväg och lyxa sig på Kick off. Hela redaktionen minus vikarierna, det vill säga. Det cirkulerar ett flertal skojiga mejl varje dag om allt kul de ska hitta på, att folk ska köpa utklädningskläder, beställa bord på restauranger, ta med badkläder and so on, and so on.
Det bara påminner mig om att jag inte ens vet om jag är kvar på det där bygget då.

På onsdag tar de beslut. Fram tills dess går jag på nålar...

Retuschering is a wonderful thing

Ibland kan man ju fundera på varför man strävar att se ut si eller så. Särskilt när man bedömmer sig själv vara tillräckligt intelligent att man fattar att i stort sett varenda en är retuscherade.
Kommer ihåg någon reklamfilm som Dove släppte för ett tag sedan där man fick se hur tjejen såg ut först och hur de jobbade upp henne till en riktig jäkla pärla. Scarry, egentligen, men vi köper det ju hela tiden...
image150

Det är skillnad på folk och folk. Och lår och lår, tydligen...

Här finns fler exempel.

Coulda, woulda, shoulda

Det är sol ute. Jag är inte bakis och har ingen tid att passa. Ändå är jag inte ett dugg sugen på att gå ut och göra något. Det kanske kommer i eftermiddag, men just nu vill jag bara ligga i soffan och läsa. Så det är det jag gör.

När jag steg upp såg det ganska varmt och skönt ut ute, men när jag öppnade balkongdörren insåg jag det. Det är snart höst. Den här sommaren kommer att passera utan att jag badat i Sverige en enda gång. Förmodligen kommer jag inte använda bikinin någon mer gång i år och inte sitta på uteserveringar i bara linne på kvällarna.
Istället borde jag göra av med en massa pengar på snygga höstkläder, vilket i och för sig inte är så taskigt det heller. Basker, halsduk, röda skinnhandskar, nya stövletter.

Fler saker jag borde göra:

* ta tag i träningen och gå ned de där kilona som plågar mig
* söka några jobb ifall jag inte får vara kvar på Bladet i höst
* köpa lite dvd-boxar med tv-serier ifall jag blir arbetslös i höst
* börja boka tvättider i god tid och sedan passa dem
* ta fler bilder på roliga fester och roliga vänner
* börja använda tandtråd oftare än en vecka innan och efter jag besökt tandläkaren

Lysande fredagkväll

Kvällen i går var toppen. Vi var ett stort gäng som möttes upp på Sommar vid Odenplan. Lite tv-folk droppade av innan vi ens hann tänka på att gå vidare. Först var planen att festa till det i Schibsted-lägenheten ett stenkast bort, där en norks kille från Verdens gang bor, men Systemet hann stänga och istället knatade vi iväg till Tranan.
Satt där och drack vin till liiite humanare priser tills folk började bli så berusade att vi kom på tanken att Trädgården kunde vara kul. Och det var det ju också i och för sig. Mycket bättre än förra gången. Victor avslöjade sitt roliga andranamn, vi drack Seebreeze och jag träffade en kompis som jag inte har sett på fem år. En riktigt bra kväll!

Lånade förresten sånt där lippgloss av Linas kompis som ska göra läpparna fylligare. Det isade och stack rätt ordentligt och de kändes lite bedövade. Dessutom påstod de att det fungerade på mig, men jag var skeptisk. Ingenting jag lär spendera mina pengar på, tror jag.

Festen i Schibsted-lägenheten lär dock bli av nästa vecka istället. Norsken bjöd oss alla på hej då-festen, som han ska ha då han snart är klar på Bladet och ska hem till VG igen. Så nästa fredag blir de 180 kvadrat representationsvåning och en massa vin!

Nu till mitt bakisobligatorium: spagetti och köttbullar tillsammans med några Sex and the city-avsnitt!


Belive it - or not

Är det medvetet eller bara ett olyckligt sammanträffande att Brittans nya parfym heter Belive när den lanseras med den här låtsas-kroppen?

No I don't belive it!

image149

TippTopp

Fredagsfika är inte något jag favoriserar. Men i dag var hela bordet fullt av glasstrutar. Och framför allt (ta-dah) TippTopp. Ljuva minnen till den glassen. Kunde heller inte hålla mig från att berätta om ett av dessa ljuva minnen för kollegan E och hon spärrade upp ögonen av avundssjuka.
När TippTopp försvann från marknaden första gången köpte min mamma en hel låda som hon tryckte in i frysen. De skulle väl räcka ett tag, men det gjorde de så klart inte. En dag fisked min bror upp en strut ur den lådan som det blivit lite fel på vid tillverkningen. Under chokladlagret fanns ingen vaniljglass, bara sådan där nougat som är i kulan under vaniljen. Lycka!
Den där historien lever vi fortfarande på, jag och brorsan. Och så brukar vi få något drömskt i blicken när vi pratar om det. Good times, good times...

Som en parentes är det härligt att inse att man kan varenda ord och varenda nyans i den Backstreet Boys-låt som just nu spelas på radio. Och på alla andra låtar som var på deras första skiva. Man har ett svart musikaliskt kapitel bakom sig...

Dags att be om ursäkt för att jag just nu bara bloggar om en massa dret?

Ha ha

Och så till dagens dåliga roliga historia:

Vilket värmländskt ord har fem ö:n i sig?

- Gölfböllshöllörö!

Patch doll

image146

Jävla skitbörs

Ja, jag vet. Det är mycket moget att uttrycka sig så, men jag ser nu att jag över dagen har förlorat 1500 riksdaler på mina fonder. Lägg därtill att mina fonder gett cirka tjugo kronor i avkastningen unde här sex åren jag har haft dem. Smart, var ordet, sa Bull.

Så; jävla skitbörs!!!

Post hetsätandet

I går åt jag popcorn så magen stod i fyra hörn. Dåligt dåligt, särskilt med tanke på att jag försöker bli av med lite extra ister - inte lagra ännu mer på min så vackra kropp.
Det är något med onsdagar i det här huset, någon typ av förbannelse. Och därför kommer alltid det dåliga samvetet i kapp mig på torsdagar, och så ger jag mig ut och går så att svetten rinner längs med ryggen.
Bra, förvisso - men hade varit ännu bättre utan småsnaskandet framför Project Runway på onsdagkvällarna...

Åh, detta med självdiciplin!

Zzz

Varför är eftermiddagsluren evigheter skönare i soffan än i sängen..?

Mmm.

Vem går sämst i djungeln?

Äntligen har jag hittat något som stillar mitt dåliga samvete, åtminstone lite.
I går blev jag djungelfadder. Nu ska jag rädda bergsgorillor varenda månad och det känns ju himla bra. Jag får inga teckningar skickade till mig och inga brev från min faddergorilla, men det kan jag lika gärna vara utan. Problemet är bara att man också kan vara späckhuggarfadder och tigerfadder och isbjörnsfadder och pandafadder och fan och hans moster. Så nu är det dåliga samvetet åter tillbaka. Alltså fungerar idén med välgörenhet som den ska...

Förresten: wwf:s hemsida kan vara den svåraste i världen att skriva adressen till. Har man väl skrivit på w i rad vill hjärnan väääldigt gärna skriva ett till. Nu har jag skrivit www.se fem gånger i rad. Trög...


image145


LyteskomikLyteskomik kallas humor som bygger på att man driver med någon som är fysiskt eller mentalt handikappad (kroniskt eller temporärt).


Lunch med mor

Mamma har varit här på en kort visit. Ingen hund dock, hon fick stanna hemma.
De hade med sig en massa prylar som tydligen har varit mina när jag bara var två äpplen hög. Ganska roligt att kolla igenom, men nu får jag lite ångest över avr jag ska göra av dem allihop.
I källaren är det ju proppfullt, eftersom han vi hyr av har en massa viktiga saker kvar där, som till exempel ett fult skrivbord, en ännu fulare fåtölj, lampskärmar och en julgran i plast. Vi käkade lite, jag lagade min uppskattade potatisgratäng och satt i soffan och pratade. Sedan var de tvungna att åka vidare, ned till Österlen.

Om en månad får jag träffa den här lilla saken igen (ja, jag vet att det är ganska lamt att visa en massa bilder på sin jycke på samma sätt som mammor visar bilder på sina ofta ganska fula ungar, men jag kan inte låta bli):


image144

Fortfarande inte badat i Sverige

Förresten: den här stan flyter fan på vatten. Hur kan det då vara så ont om badplatser?

DET är ett riktigt mysterium...

Putting money in their pockets

De senaste tio dagarna har jag jobbat - nio. Och för det blev jag erbjuden EN dag ledigt, och det är i dag. I morgon är det meningen att jag ska infinna mig halv sju igen. Därför kände jag mig lite stressad när jag i morse vaknade av mig själv strax innan nio - på tok för tidigt om det är ens enda lediga dag.
Nu har jag mejlat personal och bett om liiite till. Jag är helt slut och alla andra som gått det kvällsskiftet som jag hoppade in på är lediga i fem dagar nu. Det här är ju fan bullshit.

Jag säger som Alban:

 

Nyhetsankare goes Ankeborg

Det bästa med att Bladet har tv-sändingar måste ju vara att nyhetsankaret mellan sändningarna knatar runt på redaktionen klädd för just nyhetssändning.
Det betyder: prydligt upptill, privat nedtill. Oftast är det kavaj och lips på överkroppen och kakishorts och sandaler på underkroppen. Eller hawaii-shorts och crocs (ryyys). Ser mycket roligt ut, nästan lite Ankeborg-likt. Även om det kanske skulle vara lite dirty. Och mycket störande för alla andra på redaktionen.

Undrar vad Claes Elfsberg eller Jarl Alfredius hade på sig under skrivbordet? Hoppas det inte var Ankeborg-style bara...

Run, Forest, run

Fint väder och hela mp3-spelaren full med bra löplåtar. Ja, med några egna tillägg i form av Basement Jaxx, Rammstein och Faithless, det vill säga.

Nu ska jag springa bort till Enskede IP och ta några varv. Älska att ha hela förmiddagen fri.

Den fjärde medlemmen i Supremes

Jag måste verkligen klippa mig.
Just nu fungerar bara två ynka frisyrer och endast en av dem hinner jag göra innan jag skall till jobbet. Flätan är med andra ord min räddning nu, utan den hade jag sett ut som den fjärde medlemmen i The Supremes. Det är knappast bra...

I mogron är det yours truely som bokar en tid på salongen dit halva Bladet går för att fixa frillan.

Uppdatering: Klipptid bokad den 27:e.

En röv i ett annat riktnummer-område

Träsmak när man inte sitter på en trästol - sannerligen ironi.
När man får träsmak, bakdelen börjar nicka till, det känns som den befinner sig i ett annat riktnummer-område och man inte kan stå upp resten av kvällen ? vad gör man då?
Nu har jag brottats med en sovande bak i flera timmar och det är svårt att koncentrera sig på jobbet.

Detta trots Ernst, Tompas pottfrisyr och K-Fed som får sparken från jobb han inte ens börjat på.
Ja, ni ser hur jag har det...

Om man måste välja en...

Ärligt snott från Candy.

Blogg: Får bara väja en, får bara välja en... Då tar jag Hannas, den är greeeeat!
Stilikon: Maria Andersson (Sahara Hotnights)
Mascara: High definition lashes - Clinique
Väska (du måste inte äga denna): Min svarta kuvertväska i lack från 1940-talet.
Modell: Daria Werbovy
Skådespelare: Dött lopp mellan Johnny Depp, Sean Penn och Chris Cooper
Parfym: Be deliciousfrån DKNY
Resmål: New York. Så fort jag hittar ressällskap drar jag.
Skor: Högklackade och svarta
Designer: Michale Kors
Färg: Jag skiter i att folk säger att det "inte är en färg" - svart är bäst
Fulaste plagg: Seglarjacka
Fulaste accessoar: Benvärmare
Mest användbara plagget: Jeans, I love them.
Godis: Cocosprickar
Skönhetsprodukt: Lypsyl
Tv-serie (genom tiderna): Sex and the city

Värk var ordet

Hata folk som skriver undervärk, värkligen och ända.

Hata, hata, HATA!


Bloggbrist

Har hoppat på ett extrapass (kanske för att öka mina chanser till att få fortsätta) i kväll och en bit in på veckan.
Inledde med att vara Tequila-bakis och har efter det haft alldeles för fullt upp här på jobbet för att hinna blogga.

Bättring utlovas i morgon.

För övrigt är det:

* förbannat långt kvar till lön
* konstigt kvavt ute hela tiden nu. Man blir klibbig så fort man sticker ut huvudet.
* ... inte klokt vad Johnny Depp är hot. Hot I say!

Är det inte härligt när svärföräldrarna bjuder på drinkar..?

DSC00269.JPG
Är det inte härligt när svärföräldrarna bjuder på drinkar..?

Aaah...

DSC00268.JPG
Lugnet före stormen. Frukost på balkongen, sedan är det dags för storstädning innan svärpäronen kommer på middag i kväll.

Monica, du äcklar mig

"En sak vet jag: Målar man upp sig själv som tjejen som inte kan säga nej blir man också behandlad därefter (...) Om det var han och jag som hamnat på en blöt efterfest tillsammans skulle den där natten som snart ska upp i hovrätten aldrig ha slutat så illa. Detta oavsett om jag varit berusad eller inte, oavsett hur jag hade valt att klä mig. För någonstans handlar det om att vara tydlig gentemot sin omgivning med vad man vill."

Grattis, Monica Jonsson. Du har precis klämt ur dig det mest obegåvad som omvärlden någonsin har haft äran att höra. Du lyckades just skicka tillbaka synen på våldtäkt, gärningsman och offer (och även kvinnosynen) ungefär hundra år. Din kompis måste ha otrolig otur, eller bara stora svårigheter med att förstå. "Våldtagen? Du med?".

Monica, om du verkligen står för allt det du skriver i din artikel så tycker jag att du har gjort dig väl förtjänt av att ha en vän som 21-åringen. Genom din artikel har du "varit tydlig gentemot din omgivning med vad du vill".

Vårtsvin ska vråla när jag slipat klart


Barnmatscravings

Jag blev precis så sjukt jäkla sugen på mjölkstuvade makaroner.

Hur sjutton lagar man det, egentligen?

Klonade snokar

Är inte de här två näsorna ruggigt lika? Man skulle kunna tro att det är samma näsa, men icke. De sitter faktiskt på två olika personer. Medan jag skriver kommer jag på att näsor att folk kanske inte har så olika kranar, trots allt? Själv har jag aldrig begåvats med en särskilt stor eller uppseendeväckande sådan, så jag har aldrig ägnat det så mycket huvudbry. Det skulle jag kanske om den såg ut så här...

Vill ni så kan ni ju sysselsätta er med att gissa vilka det är som snokarna sitter på... Tvivlar på att ni lyckas - trots deras storlekar och konstiga vinklar.

image141

Masspsykos

Det har sålts en miljon crocs i Skandinavien. En miljon! Det är väl ungefär lika många som köpt Per Gessles senaste skiva.

Eller förresten, det är samma människor.
De människorna som har crocs på fötterna - har Gessle i öronen.

image140

Chicken

För tio minuter sedan mejlade jag min chef och frågade hur det blir med mitt vik i höst.
Nu har jag fått svar.

Och vågar inte öppna det...

Uppdat: Öppnade det. Inte särskilt upplyftande.

Fantastic Five

image139

Ingen idé att hymla om att hon är ett luder

image138

Den nya bonnabrännan

Det är otroligt vilken läcker bränna man kan få av en dag i solen med bara en delen av kroppen vänd mot solen. Upptäckte det inte förrän nyss när jag kom hem och tog en dusch. Det ser ut som jag bara haft en arm och fått fin färg på den och sedan har helheten misslyckats när de skruvat på den andra - den bleka.

Nämnde jag att linnet jag hade var i brottarmodell också, så att det ser helt galet ut?

Okej, det var ganska skönt också emellanåt.

Tredje litern vatten

DSC00261.JPG
Jaha, då är vi inne på den tredje litern vatten. Och genrepet har inte ens börjat...

Jobb. Eller Skansen. Eller...

DSC00245.JPG
Här är jag på jobbet. Eller jag menar Skansen. Eller jag menar, jag gör ett jobb på allsången på Skansen. Åh, så varmt!

Sjuk - på årets varmaste dag

Känner mig lite krasslig i dag och är hemma från jobbet. På årets varmaste dag, pust. Sysselsätter mig med att titta på film och läsa istället, jag fick ju faktiskt en del sol i helgen. Karlstad-sol, alltså - den bästa sorten.
Trippen hem till Värmland var faktiskt bland det bästa jag har gjort i sommar. Tjejerna, hemmiljön, solen och all tid med pappa var precis vad jag behövde.

Just nu försöker jag hitta en badplats i närheten som jag kan gå till efter jobbet i morgon när jag mår lite bättre. Trots att den här stan flyter runt i både hav, sjöar och tjärnar verkar det fan inte finnas ett vettigt badställe inom en mils avstånd. Åtminstone inte en där man måste fighta både småbarn och gamla ölburkar om platsen i böljan.

Och förresten: Ha ha ha ha!

En liten bit av himmlen

DSC00242.JPG
Fläsk med paltbröd. Ja jag vet, det ser inget gott ut- men det är rent himmelskt! Och nej, detta är ingen matblogg numera...

Karlstad, festkväll #2

DSC00235.JPG 
Josse och jag på fest i Cornelias underbara lägenhet. Ja, jag vet, jag ser galen ut!

Bra bröd till frukost hemma hos papsen!

DSC00221.JPG
Bra bröd till frukost hemma hos papsen!

Out of office!

DSC00219.JPG
Out of office! Nu åker jag hem till skogarna, papsen och mina girls!

Dining

Jag somnade i soffan i dag. Fan, vad skönt det är. Vaknade med ett ryck när M klev innanför tröskeln (vilket kan ha att göra med att han fullkomligen sliter upp vår ytterdörr varenda gång han ska öppna den).
Efter att ha torkat bort lite maskara under ena ögat och bytt mysbyxor mot jeans åkte vi in till Medis och knatade upp till Tjärhovsgatan.
Uteservering, öl och riktigt smarrig mat gjorde att torsdagen inte kändes så mycket som torsdag längre.

Nu sitter M och gastar i takt med att en ny bil blir kvaddad i Speed, medan jag försöker proppa min mp3 så full med låtar att den nästan spricker. Tänkte ladda in en film på datorn också, men har fel size på usb-kabeln så vi får se hur det blir. Annars tar jag med mig någon ur vår stora samling, det är skönt att fördriva tiden med på tåget.

Crazy eyes

image131

Mjau


Eftersom jag inte får vara med i den här tävlingen har jag nu anmält Julia istället.
Julle, hoppas det är OK. Report back to me när ni matar varandra med jordgubbar...


image130

Oh sweet Jesus.

I beat anorexia

image128

I'm sorry, men den här bilden är rolig.

Encore une fois, Svensson

C/o Segemyhr, En fyra för tre, Rena rama Rolf. Borde inte Sveriges producenter och programinköpare ha fattat vid det är laget att svenska sitcoms inte funkar. För att uttrycka det milt.
Men förnedringen under 90-talet räckte tydligen inte, för nu kör SVT en ny omgång med den serie som kanske var sämst av alla de dåliga försöken: "Svensson, Svensson".

Suzanne Reuter var behållningen då, och kommer förmodligen vara det nu också. För oddsen för att Allan Svensson utvecklat något komisk talang under tiden serien legat i graven får väl betraktas som ... ja, dåliga.

RSS 2.0