Pass

I dag passar jag.

Pass.

I ett nedsläckt studentrum i Flogsta


Till M

I dag har M och jag varit tillsammans i exakt 2 år. Eller, om några timmar är det exakt två år sedan. Och lite mer än tre år sedan vi träffades första gången.

"Jag är så glad att du flyttade till Uppsala", sa han i dag och såg på mig.

Det är jag med. Oerhört.


Dagens garv

image79

Uppsägning

I går skrev jag ut vår uppsägning av lägenheten. Jag vill inget annat än att flytta nu. Inte för att jag vantrivs här, utan för att jag känner att jag trivs i Stockholm. Men ändå tar det emot. Jag gillar den här lägenheten, det har jag gjort sedan dag ett. Och sedan är jag ju ingen gambler, heller. Jag gillar det säkra, att ta vara på det lilla jag har. Att säga upp ett förstahandskontrakt och ta ett andrahands dito känns ju inte som det säkraste. Men det är det bästa ändå. Jag vill flytta nu. Skulle vi kunna så skulle jag vilja att vi gjorde det.

Ändå sitter jag här nu och drar på att skriva under paret. Äsch, what the hell. Jag gör det väl då!

2 x Mosebacke

Jag tror jag trotsar tröttheten i kväll och åker till Mosebacke och tar några öl med brudarna på redaktionen. Precis som vi gjorde i går alltså, även om målet då var Gondolens uteservering - som var stängd!!! 23 grader i skuggan och Gondoeln är stängd. Knäppskallar!
Ja, jag tror faktiskt att en öl (eller tre) är helt rätt i kväll. Blir jag trött så blir jag. Men öl är ju alltid gott.

Mmm, beer...

Piss-grannar

När man bor i ett i-land och är medelinkomsttagare ska man inte behöva lyssna på sina grannar som går på toaletten. Folk som pratar i trappuppgången - fine, musik på lördagarna - självklart, men nån gubbe som inte har lärt sig att rikta strålen mot porslinet - han borde fan hängas. Eller få en potta.

Piss-grannar - bokstavligt talat!

Aaargh!

Det är ju så att man kan man bli tokig. Ödets ironi, eller Murphys lag om ni så vill.
För när man väl har jobb börjar erbjudanden trilla in. Från ställen som man drömt om att jobba på, samtidigt som man är upptagen med att älska ett jobb som man redan har, på ett annat ställe man tidigare drömt om att jobba på.

Varför hörde ingen av sig i höstas när jag hårddeppade över jobben jag inte fick? Suck.

Roger goes Springfield

75483-78

             Homer?                            Roger?

Kort uppdatering

Detta lilla orkar jag kostatera innan det är dags för en supertrött Elin att dunsa i säng:

1. Lägenheten var lovely

2. I morgon ringer jag och tackar ja

3. Vi flyttar inom en månad

Lycka!


Kurs 2.0

Jaha, då var det dags för kurs igen. Mycket sånt nu. I dag på hotell Hilton, ska se om det är så jäkla fancy egentligen.
Sedan kolla på lägenheten i Bandhagen - jippi. I fall vi gillar den kan det bli flytt omgående, typ om tre veckor. Mmm.... Nu duscha, sminka, frukost.

Go Armani

75483-78

Blodsocker gone wild

Att gå in på Ica när blodsockret är så lågt att det släpar bakom i marken bakom en är inte bra.
Firade lönedagen med den obligatoriska shoppingen: i dag i form av ett par uuunderbara svarta pumps från Vagabond, en svart kjol med rejält med volym och tre ljuslyktor hade jag bara kylskåpsfyllandet kvar. Det fanns ju i stort sett ingenting hemma. Inget som gick att kombinera , åtminstone (eller kokt potatis med pesto majs kanske är en riktigt höjdare).

Allt såg gott ut. Åh, tomat. Åh, köttbullar. Åh, lingonsylt och gammal påskmust och knäckebröd och fiskbullar. Sansade mig och gick efter listan jag gjort i huvudet innan. Sedan kön. Blodsockret dundrade rakt i botten precis när kön släpade sig förbi 3 för 10 och annan skit Ica hoppas att sälja på folk mig.

Tuggummi - det var det enda jag rykte åt mig. Och en Loka Vildäpplen som jag svept hälften innan jag hann fram till kassan. Ruskigt vad det dippar på eftermiddagen ibland.

Delfinslakt

I går hittade jag den här filmen hos Silverfisken. Jag såg, jag led och jag skrev under protestlistan utan att blinka.

I dag när jag kom till jobbet tipsade jag nyhetschefen. Här kan ni läsa om vidrigheterna.

Bara vanlig tåbira

?Guuud, vad det luktar surt?, konstaterade kollegan när vi kom tillbaka från lunchen i dag.
Och började genast vända upp och ned på hela redaktionen. En nyhetschef, en nöjeschef, en programledare och en redaktör stod sedan där och rotade och kollade och lyfte bland bråten runt skrivbordet. Är det en gammal disktrasa, eller en matlåda eller gammal mjölk?

Så såg jag att en kollega på sporten tagit av sig skorna.

Vi dog.

Ta dig i häcken, Erik

image76

Ludmila?                         Erik?

Jeltsins sörjande fanclub

I går var det Cara mia. Låten snurrade i mitt huvud från fem på morgonen, och när eftermiddagsreportern kom till jobbet tog det inte många sekunder innan han tröttnade. Några gånger bad han mig vara tyst när jag började gnola. Sedan gav han mig bara onda ögat. Jag sa att han skulle vara glad att han inte jobbade här veckans efter schlagern, eftersom tre av fem pers på vår redaktion hade Samba Sambero på hjärnan då. Exkluderat mig, då hade jag varit tvungen att medicineras.

I dag smög sig låten upp från ingenstans dock. Egentligen märkte jag inte att jag nynnade på Rysslands nationalsång. Kanske var det mitt undermedvetna som ville hedra Jeltsin, eller så. Jag visste inte att jag brydde mig så mycket...

- Och i marchtakt också!, utbrast kollegan och skrattade så han vek sig.

All cred är bra cred?

Creddad på FHM. Är det något man ska skratta eller gråta över?

Jag vet fan inte.

FHM är skräp, på ren svenska.

Jonas & Beavis

75483-75

       Beavis?                  Jonas Thern?

Saldo: 24, 50 kronor

Det var länge sedan jag gjorde nu, det där lilla oroliga grinet efter att man dragit sitt Visakort på Ica dagarna före lön. En rynka i pannan och sedan stirra ned på displayen: "går det igenom eller inte"? Det är långa sekunder, man undrar om alla ser att man inte har en aning om i fall det ska räcka eller inte. det har man nämligen aldrig. Finns det en hundralapp, eller två kanske? Finns det något alls? Undrar om kassapersonalen lärt sig scouta ut oss stackare som knappt har pengar till mat den 23:e.

I dag fanns det. "Transaktion godkänd", pust, och sedan hemåt med en kasse med mjölk, yoghurt, melon och grön pesto. Jag tror inte jag har varit så här pank sedan jag pluggade. Då pantade man flaskor sista veckan för att skramla ihop till bröd och en tomat. Flera gånger. Dit vill man inte tillbaka. Hurra för att det dimper in en klump slantar på kontot om två dagar!

Nuvarande saldo: 24,50 kronor. Pust.


Lika som bär

75483-74

       Bengt-Åke?                    Sesam-Bert?

Lars är nästan lika obehaglig som Lars

Så har det äntligen hänt.
Jippi, sa jag när flashen kom och alla på redaktionen ville veta vad det var som hänt. Lars Lejonborg är ju trots allt bland det mest obehgaliga som har funnits. I svensk politik, tänkte jag men jag ändrar mig till bland det mest obhegaliga som funnits PUNKT.
Vem ska man nu härma när man kollar på nyheterna? M säger att jag inte kan höra mer än ett pip från Lejonborg utan att börja härma honom. Sänka ned hakan mot brösten och prata raspolitik. Det är min imitation, och sedan tycker jag att jag är jätterolig. Faktum är att min imitation av Bengt-Åke Gustafsson låter nästan likadant (fast minus raspolitiken då, mer icising och sånt då).

Här följer en kort lista över obehagliga politiker:

1. Lars Danielsson
2. Lars Lejonborg
3. Anders Borg

Inte gå till jobbet, inte gå till jobbet...

Jag är deppig. Söndagsdeppig och trött och nere.

Här är några saker jag därför inte vill göra:

1. Inte gå till jobbet
2. Inte bo här
3. Inte gå utanför dörren över huvud taget
4. Inte äta kvällsmat

Istället kan jag tänka mig att:

1. Ligga i sängen och läsa
2. Flytta
3. Beställa hem dvd-filmer direkt till dörren
4. Dricka te och juice

Fullprôppad

Mat, mat, mat. Det känns som vi inte har gjort något annat än tuggat och sväljt sedan vi kom upp till Dalarna i går. Nu är vi hemma igen, säkert två kilo tyngre än när vi kom dit och beach 2007 har aldrig känts så avlägset som nu.
Suck. Släktkalas är visserligen trevligt, men något annat tema än att stoppa sig fulla med smarrigt käk verkar inte finnas.

Något annat som helgen burit med sig är hundabstinens. Jag vill ha en, och jag vill ha den nu! Jobbigt för M, eftersom de närmaste månaderna kommer vara fyllda med tjat. Inte för att det är bara han som bestämmer, men jag kommer prata om det tills det blir av ändå. Och dessutom har han nog förlikat sig med hundtanken sedan dag ett...

image73

En sån här, kanske!

I huvudet på...

Innan ens första tanken för dagen hade en chans dök två andra saker upp i min skalle när jag vaknade:

1. Bruce Springsteens låt "The River" - Ingen pjåkig låt alls, egentligen en av hans bästa. Men jag har inte en susning om var den kom i från. Fan, vad mycket musik det cirkulerar innanför det här pannbenet. "We'd go down to the river. And into the river we'd dive...

2. Huvudvärken - Dag sex på de hamrande tinningarna, så i dag gjorde jag något radikalt. Jag tog en Panodil. Jag har vägrat de andra dagarna, för att undvika klassiska pillertrillarmanér, men att sitta i en fullpackad bil (inkluderat en fyraåring) i 15 mil och ha ont i skallen, det gör jag icke.

Snart drar vi till Dalarna över helgen. M:s farmor ska ha balluns, nu har jag trettio minuter på mig att fundera ut kläder, blåsa håret och äta frukost. Good luck!

Så här tufft är pokerUngefär så här tufft är det - egentligen.

Kadaversörja

Kadaversörja är utan tvekan veckans ord.

No contest!

Visst gör det ont när trumhinnor brister


My boobs are passé

Jag har länge levt med inbillningen att silikon-grejen skulle gå över. Det har den besvisligen inte gjort.
Låten "My boobs are OK" med norska Lene Alexandra går tydligen skitbra i Sverige. För att inte tala om videon.

Egentligen är jag förundrad över att konceptet fungerar fortfarande. Jag trodde att det skulle dö ut efter Pam, Vickan och Linda Rosing. Men det gör det inte. Bröst som ser ut som välgräddade frallor är fortfarande hett. Ksnske white trashigt, men ändå hett. För somliga. Jag hoppas de gillar uppmärksamheten, att det blir tyst när de går förbi.
För det är det som händer när Lene Alexandra går förbi, det blir tyst, folk tittar och en del skrattar. Tyvärr, lene, men så är det....

Tur att man inte är el-allergiker

För en liten stund sedan åskade det så att rutorna skallrade här. Bokstavligt talat alltså, de skallrade. Jag knäpte av allt strömförande och kom snart på det sorgliga: jag visste inte vad jag skulle sysselsätta mig med när det inte skulle vara något som gick på ström. Det enda jag kom på var att duscha, så nu har jag gjort det. Sedan kom min neurotiska sida upp och jag började fundera på om blixten skulle kunna föras vidare i vattnet om den slog ned i närheten. Lade på en rem och sket i hårinpackning.

Klart stört, men vad gör man.

Finns det inget roligare att prata om?

Svenskar och väder är kul. Och tråkigt på samma gång. Ingenting kan få mig så avtänd på att småprata med någon som när folk börjar prata väder. Oavsett i vilken ände det börjar egentligen. I dag har jag hamnat i tre konversationer som började någon helt annan stans och sedan hamnade i väder-sektionen. Två gånger ursäktade jag mig med att gå på toa, den tredje gången kom jag inte undan. Så då stod man där: "javisst var det varmt", "nej, fy vad det regnar i dag" och "ja, lyllo han som har rest till värmen".
Någon borde forska om varför vi är så in i helsickes intresserade...

Apropå väder:

Dagens viktigaste sak att vända tillbaka in i lägenheten efter i morse- solgalsögonen. Regnet har stått som spön i backen hela dagen och jag har varit inne hela dagen.


Kurs med Kurt

I morgon ska jag på kurs, mitt livs första.
Jisses, vad vuxet det låter. Men det tycker ju jag att allt gör som har med jobb att göra. Komp, flex, kurs - vuxenpoängen bara haglar.
Alltså, där är väl inte så att det är någon fara med att göra vuxna grejer. Men i takt med att man drar på sig en massa sådana saker (sambo, Ica-kort, pensionssparande) så börjar jag nästan känna mig lite gammal.

Men kurs betyder sovmorgon - till halv sju. Kanske till och med kvart i sju, om jag är riktigt snabb och effektiv. Duscha länge, äta frukost hemma, vakna i normal tid. Åååh!

Doktorn kan flyga - tydligen

Fika på Lions i Uppsala, alltid ett risktagande. I alla fall om man är tedrickare och av den kräsan sorten som faktiskt vill att teet ska smaka mer än bara varmt vatten. Av de kanske tio gånger som jag har varit där så har teet banne mig aldrig smakat någonting. Varför jag går tillbaka? Don't know, men i dag sket jag i att beställa något alls. Kanske dagens lamaste hämd...

Dagens ha ha ha:

Anja: "Jag såg en sån där gammal jeep i dag, ni vet en sån där som de hade i Doktorn kan flyga"...


Nej, nu är råttet mågat

Först Kåbergs skägg. Nu Ledins kalsonger. Lite knapert i kassan verkar det allt vara för Knocke och Smocke, nu när säsongen är över.

Får hoppas att Ledins underbarllor är oanvända, nytvättade eller åtminstone fria från skid marks...

Bästa Elin Banan

Vem vill byta till en telefonoperatör som kallar en för banan?
I dag fick jag brev från företaget jag tänkt använda mig av i frotsättningen och där stod det. Banan.
Elin Bahnan. Som i frukten. Eller bara som i lobotomi.
Sedan har jag "tydlingen" önskat portera mitt numera till dem.

Oh, suck.

En hjärtattack och en hjärntumör

Nu har jag haft ont i huvudet i två dagar. Tänk om jag håller på att få någon skum sjukdom som koncentrerar sig till mina tinningar och sedan ligger där och jävlas ett tag innan jag faller pladask ned på marken och dör. Jag är knappast någon hypokondriker i vanliga fall, men jag kan inte låta bli att tänka tanken.
Oss hypokondriker emellan delade nöjesredaktionen i dag på: en hjärtinfarkt, en hjärntumör, ett hyperastamtiskt anfall, köldallergi och tandvärk. Bra jobbat, må jag säga.

Nu stoppas huvudvärken mig från att gå ut och powerwalka. Eller, egentligen stoppar den mig från att masa mig ut för väl ute kan jag ju bara vända hem igen om jag märker att huvudvärken inte släpper av lite motion och grubbelfri tillvaro. Men åååh, så segt det var att komma i väg nu. (Och det är synd om mig, och allt det där gnället...)


Bonde-Andreas och hans kjolstyg

I senaste numret av Se & Hör (som kommer till redaktionen) har reporter och fotograf följ med bonde-Andreas och hans kjolstyg till Mexico. Självklart är de på kärleksresa. Kärleksresa är ett hemsk ord i samma division som kärleksbarn. Det finns en underfundig tanke varje gång man använder det ordet, knappast görs med med 100 % allvar.
Bonde-Andreas, det vill säga den obehagliga grisbonden från Östergötland som skaffade sig Harem-intriger i Bonde söker fru, ger mig rysningar. Kanske är han bara naiv och lite dumsnäll, men han ger mig verkligen chills längs med heeela ryggraden. Kollegorna håller med och lider. 
Och bildextrat på paret när de pussas, myser, dricker exotiska drinkar, badar och promenerar i vattenbrynet... Åååh, mina ögon blöder!

Gräsänka

Första dagen som gräsänka. Med viss modifikation, så klart eftersom M är på väg hem i detta nu.
Men det tar en halv evighet att ta sig från Nyköping. Särskilt när han första dagen möts av beskedet att tåget är inställt. Så nu skumpar stackarn på en buss någonstans i Sörmland. Kul med jobb, inte lika kul att ses en timme per dag. Killen hinner ju knappt innanför dörren innan han ska ut genom den samma igen.

Måste flytta, måste flytta, måste flytta...

Helmut Lotti i flismaskinen

I Kina förstår de lite skivor på löpnade band, tydligen. 42 miljoner stycken, för att vara lite mer exakt. Bisarra bilder på poliskonstaplar som står med snöskyffel och kastar skivor in i en flismaskin. Bland poliskonstaplarna står en snubbe i kostym och gör det samma. Vinyl som vinyl, kanske han tänkte.

Här är några skivor som platsar i den kinesiska flismaskinen:

1. Kenny G- The Essential
2. Helmut Lotti- My Tribute To The King
3. Mika Bomb- The fake fake sound of...

Tantsola

Vi försökte knipa den sista glimten sol i dag på lunchen. Med andra ord satt vi ute och åt vår husman. Kollegan meddelade att en meterolog hade varit bedrövad i morse när han redovisade de få plusgrader som kommer efter värmeböljan. Sedan tantsolade hon, det vill säga vände ansiktet mot solen och knep ihop ögonen så fort hon fick chansen. Hur sjutton ska man kunna gå tillbaka till vinterjackan nu?

I går på balkongen när jag och M stod och gosa lite romantiskt sa han: "Jaha, och om två dagar är det minusgrader igen då?. Snacka om glädjedödare...

(Fy fan vad svenskt att sitta och blogga om vädret. Jag funderade på att radera, men jag skiter i det.)

Balkongen: dag två

Ingen baksmälla så långt ögat kan nå.
Sov till tio och skuttade sedan (med viss modifikation, eftersom jag lyckades ådra mig ett schysst skavsår på höger häl) iväg till Ica och köpte färsk ciabatta, Bravo-juice och två Solero Blackberry. Sommarfrukost för andra dagen i rad, ljuvligt! M tyckte att det började bli lite kallt efter en stund, men det är ju bara för att solen inte når in förän efter tolv. I går blev det så varmt att svetten rann på både mig och honom. Jag satt i bikini och det känns ju så klart bisarrt när det bara är april.

Kvällen i går var annars toppen. Ekonomikumparken var full med folk som spelade kubb, beach-volley och grillade i bara badbrallor. Vårat gäng blev till slut stort och allt var bara superskönt. Det måste ha varit tidernas tidigaste grillpremiär!

Nu tar vi oskulden på balkongen

När det är sådant här väder ute går det inte att sitta inne och blogga. Eller sitta vid datorn över huvud taget. Så därför ska jag inte göra det heller. Linne på, kjol på, solbrillor på - dags att inta solig balkong.
Sedan grillning med kompisar och några kalla öl. Sommar (eller illusionen av det samma) är underbart!

Dagens roliga:aftonbladet.se skriver de om fetmagen. En fetma-gen alltså - inte fet-magen som jag läste. Nu retar M mig...

Lite slirig

Jag vet inte om man ska vara lycklig eller skamsen över det faktum att man är på snudd till lite slirig så här dags en fredag. Jag tror jag väljer lycklig, för det är av årets första uteserveringsöl som jag är slirig. I nära fyra timmar satt vi på Katalins soligaste sida och drack lagom kall Urquell. Självklart var det himmelskt.
Vi pratade om gamla filmer, Köpenhamn, M:s nya jobb och Janna berättade om sitt livs sämsta dejt. Idel trevligheter och det var lite tråkigt när solen dök ned bakom Sivia-huset och vi bröt upp.

Dagens bästa: Innan klockan var halv nio hade jag fått två komplimanger och ett lägenhetserbjudande. Bättre start på dagen är sällsynt!

Shake it

Hur kan ett tuggummi som smakar godis vara bra för tänderna?
Det är verkligen en av livets största frågor.

På redaktionen kom vi överens om att Extra saltlakrits smakade det gamla 50-öres tugget "Shake". Och det tappade väl egentligen smaken efter ungefär lika lång tid. Men fram tills dess: Yummi!

Vad hände på tv 3 i går egentligen?

Mitt i "Du är vad du äter i går" (ja, jag vet. Anna Skipper är läskig, men ibland är det det eller Cops som gäller) så blev det helt plötsligt ett helt annat program.
Jag och M stirrade rakt in i en lettisk game show med två blonda brudar hoppa in i en blinkande taxi med dolda kameror i och sedan sprang det runt ett gäng snubbar utanför bilen.
Öststats-tv. På prime time. I Sverige.

Plötsligt stod det "tillfälligt avbrott" (dagens underdrift) och sedan drog "Du är vad du äter i gång igen".
Vad hände på tv 3 i går egentligen?

Värmländsk grundkurs: lektion 1

Kollegan hade slötubat (slösurfat på you tube, alltså men det finns det ju inget bra verb för ännu) lite och tyckte att hon var roligt när hon mejlade mig sina fynd.
"Om du fått hemlängtan..." skrev hon och hade buntat ihop några klipp som alla handlade om ljuvliga Värmland. Lite dansband, lite Hajk och lite fyllon, det vill säga allt det där som Värmland är för stockholmarna.
Andra kollegan blev väl lite inspirerad och försökte prata värmländksa med mig. Det gick sådär. Eller, inget bra alls förresten, det lät som ett hopkok av östgötska och dalmål. När jag fnös åt honom såg han dock lite trumpen ut och jag försökte trösta med att det är svårt att låta så bonnig.

Sedan mejlade jag honom lite undervisningsmaterial:

Värmländsk grundkurs: lektion 1


Blodigt till lunch

Min nyfikenhet tar titt som tätt över mitt förnuft.
Som i dag till exempel, då jag plockade upp ocencurerade bilder ur bildbanken på den där hungriga krokodilen.
Blod, skinnslamsor, avslitna kropssdelar...
En best med en arm mellan tänderna är inte drömbilden direkt efter lunch.


Nej nej nej-lägenheten

Nej, nej, nej. Ingen låg yxmördad, inga kanyler i trappuppgången - men nej!
Vi kan inte bo där. Klev av i Bagarmossen och tyckte att det såg ganska mysigt ut ändå - tills vi såg dominoraden med gettohus. Självklart var det dit vi skulle. Allt skrek nej: området (nej), grannarna (nej), loftgången (NEJ) och allt i lägenheten (nej, nej, nej). Ända ned i magen kände jag bara att jag inte ville bo där. Det var inte hemskt, men det var inte vi.
- Det såg förjävligt ut här innan så vi kände att vi var tvungna att måla om det, sa lägenhetsinnehavaren och pekade stolt på de mörklila väggarna. Suck.

-Det där var inte vår lägenhet, sa underbara M alldeles nyss. Det kändes så skönt.

Hittills

 • Tänkte jag skulle äta lite mer varierat till frukost. Därför tog jag i dag en yoghurt ur gårdagens hälsopåse som vi fick på jobbet. Det straffade sig med en gång. Jag glömde den gyllene regeln att att aldrig öppna en yoghurt mot mig. Vakum + yoghurt = prickig Elin.

 • På tåget in i morse bestämde jag mig: Så länge någon inte ligger yxmördad precis utanför dörren till lägenheten i Bagis, så borde vi ta den. Yxmördad är inte okej. Kanyler i trapphuset går under samma kategori, men allt annat är okej. Den kan ju vara fin också, men jag föredrar att utgå från det värsta...

 • Varför måste det vara så mycket trycksvärta på gratisblaskorna? Varje dag är jag svartprickig i ansiktet när jag kommer in till jobbet. Varje dag!

Förträngning är bästa medicin

Det känns som att det går åt skogen med lägenhetssökandet i Stockholm. Förbannat!
Humöret slog i botten av den anledningen.
Vill. Inte.Pendla.
Vill. Inte. Köpa.
Eller låna rättare sagt, eftersom jag ännu inte förlikat mig med tanken att sitta med ett tvåmiljonerslån än. Vi lär inte få något heller, så det är ju verkligen off the table.

Jag lagar mat istället och glömmer det hela resten av kvällen. Förträngning är alltid bästa medicin...

Dagens dos av ironi

Det måste betraktas som en smula humoristiskt när man får ett informationsmejl från ett företag som distribuerar paparazzibilder över hela jordklotet och att det längst ned i detta brev (tillsammans med några bilder av Jordan) står:

"We respect your privacy. If you no longer want to receive our e-mail..."

Undrar om det är skrivet med ironi, eller om det bara är något underbar pryo som har författat det! Hur som helst var det roligt!


 


Dansk

Danska ger mig huvudvärk.
Tydligen ska de nordiska spårken vara besläktade, men det kan inte vara sant i fallet med danskan. Det är obegripligt.
Har ganska mycket kontakt med en dansk genom jobbet, och tur för mig att den kontakten sköts via mejl så att jag kan ta min lilla tid på mig att få ut ett sammanhang ur det han skriver.
En gång har vi pratat dock. Då slutade det med att jag var tvungen att ta det hela på engelska... Tjusigt!

Skäggbiff eller korvstånd?

Okej, så fort jag skrev ordet skäggbiff i mitt förra inlägg visste jag att jag skulle behöva gå in på det djupare.
Det är ett hemskt ord. Kanske ett av de värsta i hela språket, faktiskt. Och just därför kan jag inte sluta säga det. Så fort M säger något med biff (ryggbiff, sjömansbiff, pannbiff) så måste jag säga det. Nu är inte det allt för ofta, men ändå - tillräckligt ofta. Hemskt ord, hemskt hemskt hemskt.

Fler hemska ord:

1. Korvstånd
2. Vårtgård
3. Åderbråck
4. Smegma
5 Efterbörd

Fler bud?

Bag-in-box

Kände mig lite som en alkis i går ikväll. Eller rättare sagt så fort vi kom hem från M:s päron, det vill säga runt tre på eftermiddagen.
"Jag vill blir full", gnällde jag och ruskade trumpet på bag-in-boxen som var ganska tom. Det bara kändes som det var läge att sitta i soffan och bli lite på lyset tillsammans. Så vi gjorde det: lagade ryggbiff (som jag alltid måste skämtsamt kalla skäggbiff, trots att det är svenskans äckligaste ord), drack upp vinet i boxen, öppnade presentvinet vi fick av David och kollade på Casino Royal. Svärpäron är najs i bland, men det är faktiskt bra mycket bättre att bli lite rund under fötterna tillsammans med sin älskling...

Visning

Nu ringde snubben från bytarsajten och ville komma och kolla.
M och jag började genast ränna runt i den ganska städade och fina lägenheten och plcoka och pilla. Vi blev nog båda lite nervösa.
Äntligen får vi veta om vi har något som är värt att byta. Hoppas hoppas...

Ägg, Jesus och kall firre

Påsk innhehåller bara Elin-mat. INTE!
M:s mamma räknade upp en massa som kommer stå på bordet i eftermiddag och jag blev påmind om ytterligare ett skäl till att påsken bara är bra för att man är ledig. Och får dricka påskmust. Och får äta godis (vi handla ett kilo i går mellan tre huvuden). Ägg (ryyys), (kall fisk (ryyys), frestelse (ryyys för anjovis). Det är inte utan att man känner sig som en småunge när det man ser fram emot (ja, något måste jag ju se fram emot) är köttbullarna. Suck! Jag får väl äta så mycket godis jag bara kan istället. Det ska vi nog kunna ordna!

Fråga: Vad har Jesu död med ägg, frestelse och kall fisk att göra?

Glad påsk!

Ett rekord

I dag sov jag till halv tolv. I går kvart i elva, vilket gav mig 13 timmars sömn. Det måste vara något slags rekord.
Det är fan andra grejer det än att släpa sig upp innan solen det. Och har man väl sovit sålänge så kan man lika gärna sova en bra stund till av någon underlig anledning. Fyra timmar till, utan problem. Konstigt - men gött!


Jesu lidande eller dricka bubbel?

Vad är det man gör på långfredagen, enligt tradition? Jag har inte en aning tror jag. Kanske ska man reflektera över Jesu lidande och sånt. I går funderade vi på jobbet över vad man gör på skärtorsdagen och jag fick för mig att det hade något med dricka druvsaft och tvätta fötterna att göra. De andra förundrades, men jag erkände att jag lika gärna kunde vara ute och cykla helt.

Undrar om dricka bubbel och kolla på tennis räknas som att man reflekterar över Jesu lidande? Jag tycker vi bestämmer att det gör det...

F Y I

Det här med lägenhetssökandet gör mig nästintill manisk, tror jag.
Jag vill kolla mejlen hela tiden, för att se om det dykt upp ett mejl från någon som är intresserad. Det har ju kommit många sådana mejl, och den kommande veckan ska vi kolla på fem stycken finfina lägenheter. I veckan blev visningen i Bagis inställd och istället kikade vi på en i Enskede. Där var det lugnt - så jävla lugnt. För lugnt, tyckte jag och drog ett mentalt streck över den i huvudet. M gillar lugnt, men jag tror ändå vi vill ha något närmare stan.

I dag ringde någon om Gröndal. 8200 riksdaler skulle den kosta. Jisses, det är ju skitdyrt. Visst, den hade golvvärme och var lyxutrustad i största allmänhet, men 8200! Åh, jag tror jag måste koppla bort allt som har med flytt och visningar och stambyten att göra nu. Trots allt, det här kan ju faktiskt ha varit tidernas tråkigaste blogginlägg...

Skillnaden mellan aborre och lax

Samtalsämnen på lunchen:

 • Skillnaden mellan aborre och lax
 • Hur ser en proffsfiskare ut
 • Fiskar med utsvängda byxor
 • Filmen 300
 • Jurassic Park
 • Dumma amerikaner
 • Fula språk
 • Blandband

  Allt det på bara 30 minuter.

Don't hassel the Hoff

David Hasselhoff är i mitt huvud. Eller rättare sagt hans röst genom signaturmelodin till Baywatch. Det känns stört. Inte särskilt friskt alls faktiskt, eftersom jag aldrig har gillar vare sig Baywatch eller The Hoff. När jag började på Baldet hängde en bild på en våt Hasselhoff i ett vattenfall ovanför min plats. Det var obehagligt.

Men om jag måste lyssna (läs: kolla för det är bara humorn i det visuella som är poängen) på The Hoff så väljer jag denna:


 

Synchronize watches

http://www.youtube.com/v/Tk6dZw7wxAw

Aaah... Ljuva tv-minnen!

Rednex

Jag hittade just en cd-singel under datorn - med Rednex!!!

What the fuck?

Det här måste undersökas... Måste. Sanera. Lägenhet.

Rememba

image72

Jag vill skilja mig

Jag vill också skilja mig från Roman Abramovitj. Ska man skilja sig, verkar han vara mannen man skall satsa på. Fråga bara han soon to be ex-fru: hon får nämligen 84 miljarder för besväret. Nope, inte miljoner - miljarder. Nio nollor. 84 miljarder. Vansinnigt mycket deg, nästan svindlande. Det blir många kronor per dag de var gifta det...

Men - om han är skiljer sig nu så betyder ju det att han är singel och redo för äktenskap nummer två. Måste kolla med M om han godkänner ett skenäktenskap med Chelsea-bossen. Kan tänka mig att han har vissa invändningar, men han kommer bli mycket gladare när vi köper hela Sverige och sedan utnämner oss till kung och drottning. Och sedan spenderar vi hela dagarna med att bada i våra slantar, precis som von Anka och Krösus Sork.

Pengar rules!


Den enda Linda gör slut med är musiken

Linda Rosing och Fadde är en never ending story. Av. På. Av. På. Av, och tydligen på igen.
Dessutom är det troligtivs enklare att ta sig in på Fort Nox än att få tag i Linda "Bionda" Rosing.
Det enda jag fick reda på som verkligen gjorde mig glad var dock att det är slut med musikkarriären. Och den som började så bra...

"Samt bus till Farsta"

"ett lugt område", "samt bus till Farsta det går även", "annrs trivs jag kanon bra här".

Kalla mig gärna språkpolis, men jag finner det en smula ironiskt att det står att någon pluggar när man stavar så här illa.
Kanske studier är en investering, trots allt...

Säg det med senap

"Välkommen till Uppsala. Här i stan gör vi..." och så en bild på en jättestor senapstub.
Fan, vad man känner sig välkommen då. Ska det sägas, så ska det sägas med senap, antar jag. Eller inte. Vem var raklammakaren som tänkte ut den briljanta idén? Senap är ju knappast något som alla gillar, som glass eller hundvalpar eller sommar. Jag gillar det inte, det är bara äckligt.

"Välkommen till Uppsala. Vi vill att du förknippar den här stan med något du bett att få slippa när du köper en hamburgare och sedan svär över att du fick ändå". Uäk!

Mulet + surt = surmulet

Dagens humör: surmulet.
Bara. Riktigt. Sur.
Vet inte varför, kanske för att jag sovit lite dåligt i natt.
Eller för att en jättepratig kollega smög upp bakom ryggen på mgi i morse och pratade glättigt tills mina öron blödde. Och sedan lite till.
Usch. det kommer blir en seg och lång dag, känns det som...

Dagens botemedel mot blödande öron: Everything counts - Depeche Mode.

Chocksolning

Det första chefen gjorde när hon kom in var att trycka tummen i min solbrända bröstkorg och skratta rått.
Självklart blev det ett vitt märke. Sedan pekade på sin egen, den såg likadan ut den.
Första solbrännan är härlig, men när den pappersarksvita huden inte sett solen på drygt sju månader får den en ordentlig chock.

När man är flera kan man garva åt  tråkigheterna...

I dag ska jag ha möte med nyhetschefen som vill att jag ska börja hos dem. Roligt!

Hello Africa

Tydligen gör Dr Alban comeback, enligt Punkt SE.
Och på skivan har han med sig ett gäng andra föredettingar: Midi, Maxi & Efti.
Anledningen till återkomsten är ju uppenbar.
Det lät ju så fantastiskt förra gången... Stön!

Bagis!

I morgon ska vi kolla på en lägenhet i Bagis, a k a Bagarmossen för alla som inte bor där. Det vill säga för oss också då, men hon som bor i lägenheten skrev bagis och jag tyckte det lät roligt.
Jag försöker rota fram en åsikt om Bagarmossen, men jag har ingen aning. Jag vet inte ens om det anses som en bra eller en dålig närförort. M säger att det nog inte är så tokigt, så vi ger det en chans. Loftgång oroar mig en smula, eftersom det påminner mig om Basungatan (ryyyys) på Kronoparken (ryyyyys) i Karlstad. Där knarkare dog av överdoser och folk blev ihjälhuggna (båda är sant, men inte så vanligt). Fast det gäller väl inte loftgångar i allmänhet...

Hur som helst, första steget mot att flytta till Stockholm. It's niiiice!

Pungpinan

Kanske krävs det att det är bakissöndag för att man skall uppskatta sådant här.
Eller, nej förresten. Det måste man nog inte, det är faktiskt kul ändå. Sökte på en karta efter en adress där vi ska kolla på lägenhet i morgon och i närheten av Bagarmossen finns ett plejs som heter (ta-dah): Pungpinan!

PUNGPINAN (plats för asgarv)! Nej, där kan vi inte bo, sa M. Det bådar inte gott.

Hur sjutton kan man..? Vem tyckte att det var ett bra namn? Men å andra sidan, det finns ju fler...

RSS 2.0